W
Werther
Гостин
Да ама светлината може да се измери,темнината не,што праиме сега мајсторе?Не не сум ја гледам... или можда сум ја гледал ама не ми текнит сега... Туку темнината не е недостаток на светлина(или подобро кажано да од еден агол на гледање на нештата е недостаток, но...) светлината е таа која е привремена... доколку нема сонце, електрична струја... ќе остане само темнина ама ептен темна прст пред око не ќе видиш... не ради друго туку оти за да ги гледаме предметите мора светлина да се одбие од нив... е сеа знам дека со посебни апаратури може да се гледа и во други нивоа ко што е најт вижнот ама сега се збори само за човечките очи... значи темнината е таа која е вечна, а светлината де ја има де ја нема... е сега дали се движи темнината(доколку целиот весленси вакум простор го поистоветиме со таа темнина ондак се шири со одредена брзина, но сепак во тој простор се наоѓа и светлината така да отпаѓа оваа терорија... ајде друг нека каже што мисли... ако стане интересно може и тема да се отвори...