Што бараат атеисти на форум за религија?

W

Werther

Гостин
Не не сум ја гледам... или можда сум ја гледал ама не ми текнит сега... Туку темнината не е недостаток на светлина(или подобро кажано да од еден агол на гледање на нештата е недостаток, но...) светлината е таа која е привремена... доколку нема сонце, електрична струја... ќе остане само темнина ама ептен темна прст пред око не ќе видиш... не ради друго туку оти за да ги гледаме предметите мора светлина да се одбие од нив... е сеа знам дека со посебни апаратури може да се гледа и во други нивоа ко што е најт вижнот ама сега се збори само за човечките очи... значи темнината е таа која е вечна, а светлината де ја има де ја нема... е сега дали се движи темнината(доколку целиот весленси вакум простор го поистоветиме со таа темнина ондак се шири со одредена брзина, но сепак во тој простор се наоѓа и светлината така да отпаѓа оваа терорија... ајде друг нека каже што мисли... ако стане интересно може и тема да се отвори...:D
Да ама светлината може да се измери,темнината не,што праиме сега мајсторе?:D

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Да ама светлината може да се измери,темнината не,што праиме сега мајсторе?:D
Е ова е проблем...:icon_lol:
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 22:31 ---
Можеби немаме сеуште направа измислено што може да ја измери, али што знаеш можда ќе се направи таква направи у иднина... до тогаш можеме да муабетиме само на филозофска основа

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Тоа му доаѓа како вегетаријанец да оди во месара. Нерелигиозен да оди на религиски форум, а? Како некој што не сака фудбал да оди по фудбалски форуми и да зборува колку фудбалот не чини.

Бараат просветлување.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Судејќи по лајкот што го доби, без печатни грешки во постот луѓето на ја препознаваат иронијата.

;)
Некои не ја препознаваат и со печатни грешки во постот, тоа го имам увидено по други теми.
А судејќи според еден од лајковите што си ги добил, некој не го разбрал ни твојот, а ни мојот пост. :свиркам:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Некој ме чита! Благодрам, помини и сега накај блогот, има нови работи :)
И НЕ само да читаш ами и да работиш за да разбираш !
Од читање, боли глава и се блада заради туѓите размисли... види ги твоите постови...

ТУка грешиш и стануваш уште еден кој што од моите зборови си прави догма, не поразличен од, што знам, христијаните :icon_lol:
Не бе човек, работи не само да читаш и да велиш дека си разбрал... НИшто ти не си разбрал од моите постови штом дрдориш вакви работи...
Испразни ја чашата и врати се на моите постови, и ќе биде. :sneaky:

П.С. Алистер е човек... не градам јас култ кон Алистер :) Видов лош пример од христијаните, па и муслиманите не се подолу, додади ги тука Ошо гомнојадецот и Гурџиев со сакатите размисли и не се осудувам да го обожувам Кроули како непогрешлив. Се е ставено на ревизија и преработка, а не само философирање и верување дека ок. Или ако ни е ок во умот дека е точно! Тоа е лага...

Кроулијанството е лошо, само телема :X3: Ако ме разбираш мислам... ;)
Одговори на темата...Што бараат атеистиве на форум за религија....па ќе видиме на кој припаѓаат САКАТИТЕ РАЗМИСЛИ.

• Ми се допаѓа
Reactions: alf

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.163
Па напишав неколку пати што бараат и што прават атеистите тука... прочитај наназад малку низ моите постови на оваа тема...
Нормално тоа ЈАС велам дека прават, а тие како индивидуи може и друга причина да имаат... ;)

П.С. Гурџиев мислев на оној со бркчињата монголски, „големиот спасител на западот“, курвата што не успеавме ниту да ја распнеме ниту пак да ја набиеме на колец (ШТЕТА), не мислев на тебе и твоите размисли (ако случајно се препозна, ти си крив што не си користиш свое оригинално измислено име на форумов).

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Па напишав неколку пати што бараат и што прават атеистите тука... прочитај наназад малку низ моите постови на оваа тема...
Нормално тоа ЈАС велам дека прават, а тие како индивидуи може и друга причина да имаат... ;)

П.С. Гурџиев мислев на оној со бркчињата монголски, „големиот спасител на западот“, курвата што не успеавме ниту да ја распнеме ниту пак да ја набиеме на колец (ШТЕТА), не мислев на тебе и твоите размисли (ако случајно се препозна, ти си крив што не си користиш свое оригинално измислено име на форумов).
Зошто толку омраза...?:(

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Брат...да не го ставев ова име, вие од атеистичката багра немаше ни на сон да знаете дека таков човек постои.
Биди искрен и признај, затоа што немаш ништо прочитано.

Било кој атеист, кој се бави со тема од религија, е само резултат на неговото непостојано Его....несум радознал, ама сакам да знам..имаше една таква.
Денес ќе изјават дека религиите се глупост, ама утре се на форумот за да не убедуват дека сме грешка, другиден кога се во шкрипац се крстат и се молат на Бога.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Зошто?

За инат на Господ :pos:

db

Член од
21 август 2010
Мислења
6
Поени од реакции
5
Жени немаат семе,мажот е тој што има.;)
ѓаволот има. Негово семе шират. И го имат во големи количини, за жал. Отвори си ги очите и умот пред да биде касно.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
ѓаволот има. Негово семе шират. И го имат во големи количини, за жал. Отвори си ги очите и умот пред да биде касно.
Во ред,штом ти викаш дека има,нека ти биде.
Сигурно кога и јас би имал отворен-раширен ум,само на семе би мислел.;)

Kajgana Shop

На врв Bottom