Што бараат атеисти на форум за религија?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Напредокот зависи од самостојното реагирање во средината, и сигурно нема да прифатам совет од човек кој не ни го познавам.
Иначе не сум верник за информација :)
E па сега зависи од советот, мене ниеден Атеист не може да ме убеди дека не постои Креатор, Свест, Бог или како и да е а пак јас немам никаков доказ за спротивното...секогаш е добро кога има спротивставени мислења, во секое поле оти те тера да размислуваш, да делуваш а без тоа исто како да не постоиш.

--- надополнето ---

Толку да се биде опседнат од такви ствари не чини. Биди си верник/атеист али не ги малтретирај другите со работи со кои не сакаат да се малтретираат :)
Опседнатост во секој случај не чини, иначе ин рил лајф јас повеќе мака сум видел од верници отколку од атеисти, вернициве поголеми малтретирачи се ако не си од нивна партија :)

T

Tetro

Гостин
Што е религиозно во оваа тема?
Што те натера да ја отвориш баш во овој подфорум? :)

П

Пепси_

Гостин
Уште малце ќе треба атеистите да прават паради барајќи ги своите права ?!

Гратис прашање до креаторот на темата: дали имаш некои предрасуди кон атеистите и дали ги мразиш ?! и дали имаш некој свој близок,пријател кој е атеист ?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Religijata e sklop na dogmi i rituali znaci nisto sklop na izvodenje i blesavenje saltanati i voobrazeno mislenje deka site drugi se nesto subordinirano, teolozite gi gledaat vernicite bas kako glupaci ali ne im go kazuvaat toa oti im se potrebni....

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Тоа му доаѓа како вегетаријанец да оди во месара. Нерелигиозен да оди на религиски форум, а? Како некој што не сака фудбал да оди по фудбалски форуми и да зборува колку фудбалот не чини.
А што бараат верници да си играат со компјутер кој нуди куп искушенија?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Заблуда! Се обидуваат да ве спуштат на земја и да ве натераат да ја преиспитате идеата за Бог...треба да сте благодарни.
E па сега зависи од советот, мене ниеден Атеист не може да ме убеди дека не постои Креатор, Свест, Бог или како и да е а пак јас немам никаков доказ за спротивното...секогаш е добро кога има спротивставени мислења, во секое поле оти те тера да размислуваш, да делуваш а без тоа исто како да не постоиш.
Погледни го првиот твој пост.
Јас никогаш не сум убедувал некој атеист како тоа постои Господ, затоа нека бидат фер, нека не напињаат со тоа како не постои. It's simple as that.

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Не ја сваќам темава ама ај...
Што ти сметаат тебе атеистити ???
Кога последен пат прочитав ова беше форум и секој имаше право на свое мислеље

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Атеизмот не е верување во тоа дека не постои божество??? Или ти го сметаш како неверување дека постои божество???

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеизмот не е верување во тоа дека не постои божество??? Или ти го сметаш како неверување дека постои божество???
Лошо си информиран, така у црква веројатно те учат. Атеизмот не е „верување во непостоење“ на бог, туку „неверување во постоење“ разликата е огромна.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Па атеизмот е религија сакале они или не така да.....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Религијата не' учи да бидеме задоволни со неразбирањето на светот околу нас. (Ричард Докинс)

Јас сум атеист и сум жестоко свесен за тоа колку религијата го кочи напредокот на човекот. Свесен сум и за злото кое го предизвикува во светот. Свесен сум за поделбите кои ги прави меѓу народите и во самите народи. Свесен сум за лагите кои ги нуди како вечни вистини и за експлоатацијата која систематски ја спроведува.

Ги презирам свештениците (од која било деноминација) кои знаат дека приказната им е лажна и ветва, а сепак, од среброљубие, продолжуваат со лагите и лажните ветувања за нереална иднина. Ми се гади од алаховите слуги кои разнесуваат недолжни луѓе, од протестантските свештеници кои силуваат деца и од православните попови кои возат мерцедеси на турнеите по селата каде собираат арач од сиромашните бабички.

Затоа пишувам на под-форум Религија - имам од себе, самозададена мисија: На секое лажно и ирационално тврдење од страна на верниците да дадам мое, се надевам објективно, толкување и аргумент.

Кој не сака да прочита објективни вистини - не мора да чита.

Ова е форум и тука треба да има апсолутна слобода на говор, нели.

--- надополнето ---

Атеизмот е тврдење дека не постои Бог или божества. Толку.

--- надополнето ---

Па атеизмот е религија сакале они или не така да.....
Греотичка... после месец дена поминати на темата Прашања за Атеистите, после 30 пати повторена дефиниција, после најмалку 15 цитати и линкови до дефиниции и толкувања, ти сеуште немаш сила да си дозволиш да разбереш едно најпросто тврдење: БОГ НЕ ПОСТОИ!!!

И индоктринираниот ти ум френетично бара начини да го потисне тоа што го читаш.

Ужасно!

Kajgana Shop

На врв Bottom