Што ако вашиот партнер е стерилен?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ц ц ц ептен бош прашање... шо ако е стерилен.. Пу стварно заебана ситуација.. секој нормален човек сака да има деца е сеа шо нема да може ( не по негова вина ) тоа малце е и за расмислување... шознам мене искрено би ми пречело али би се помирил со тоа. каква е таква е ја сакам и ке ја сакам.
П.С имам едно прашање.. ве читам погоре сите викате има решение за тоа.. па да ве прашам вака. шо ако жената неможе да роди? како би се средило тоа? како ке успее таа да роди??? стварно многу ме интересира. до сеа немам слушнато вакво нешто дека ке успее и баш ме интересира. ај информирајте ме

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Малце си помешана со поимиве. Мислиш на стерилност а не импотенција така?
Упс фаталис грешкалис :) на стерилност мислам...па сега ако не ви станува на вас машкитеее тоа е ваш проблем, не би со вас, тогаш и ја ке страдам од импотенција...:pipi:

ц ц ц ептен бош прашање... шо ако е стерилен.. Пу стварно заебана ситуација.. секој нормален човек сака да има деца е сеа шо нема да може ( не по негова вина ) тоа малце е и за расмислување... шознам мене искрено би ми пречело али би се помирил со тоа. каква е таква е ја сакам и ке ја сакам.
П.С имам едно прашање.. ве читам погоре сите викате има решение за тоа.. па да ве прашам вака. шо ако жената неможе да роди? како би се средило тоа? како ке успее таа да роди??? стварно многу ме интересира. до сеа немам слушнато вакво нешто дека ке успее и баш ме интересира. ај информирајте ме
Нема да имам свое, туку тогаш би посвоила дете. Е сега ако тоа му пречи на мојот партнер нека си бара друга жена шо ке може да му роди...
Иначе заебано е, глупо е али јебеш га и со тоа може да се живее, ама се знае свое си е свое нели!?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Упс фаталис грешкалис :) на стерилност мислам...па сега ако не ви станува на вас машкитеее тоа е ваш проблем, не би со вас, тогаш и ја ке страдам од импотенција...:pipi:

Нема да имам свое, туку тогаш би посвоила дете. Е сега ако тоа му пречи на мојот партнер нека си бара друга жена шо ке може да му роди...
Иначе заебано е, глупо е али јебеш га и со тоа може да се живее, ама се знае свое си е свое нели!?
епа да.. заебано е и тоа многу... очекуваш да имаш свое дете и на крај оп неможеш.. болно е пред се а после и заебано ... тоа е фрката...

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Денес има толку начини за оплодување што и стерилноста веќе не се зема како проблем.
Тој е твојот животен сопатник. Значи, сте решиле да имате дете, но не можете.. и? Има толку начини да се дојде до посакуваното.
Уште еднаш, животен сопатник. Треба да се каже повеќе? Се сакате, ако си се решил на создавање потомок со него, со кој здрав памет би го оставил поради некој друг, само за да имаш дете?
Океј, ако е битно само да се има дете, а не и родителска љубов од двајца нормални родители кои се сакаат меѓусебно. Но, како и да е, ако тој е оној кој сум го одбрала за партнер со кој ќе зачнам дете сигурно ништо на светот не би можело да не спречи да ги оствариме своите цели и замисли.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Фала богу не е!
А и да беше немаше да го оставам:back:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Што тогаш? Дали би го оставиле или би нашле заедничко решение...
Дали оваа ситуација би ги променила вашите чувства спрема него/неа?
Или пак што ако вие сте тие кој што страдате од импотенција. Дали тогаш ке го оставите партнерот со цел да не страда, да си ја има таа можност да има деца кога веке му е дарена од Бога?

п.с Ако има ваква тема тогаш слободно у рисајкл бин нека оди ваа...
Се надевам дека никогаш нема да се соочам со тие проблеми ( ни од моја ни од машка страна)
Сепак, сметам дека никогаш не би го оставила сопругот/ партнерот доколку е импотентен, а притоа во сексот и секојдневието совршено се разбираме. :back:
Заедно ќе поминеме низ се ... ќе разговараме и ќе го најдеме најдоброто решение ... јас веројатно би сакала оплодување со донор кој во голема мерка ќе ги има неговите особини или доколку тоа не е остварливо да посвоиме дете.
Најдобра превентива од импотенција е навремено (од започнување на сексуални односи) и редовно (еднаш годишно или по потреба) правење спермограм и микробиологија на сперма
За жените - редовна (најмалку еднаш годишно или по потреба) посета на гинеколог со ПАП, микробиологија и ЕХО на матка и еднаш годишно ехо на гради.
Позз:smir:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.975
Поени од реакции
12.594
Meне стерилноста никогаш не може да ми претставува проблем, ако тоа воопшто на некого може да му претставува причина за недоразбирање со партнерот, значи тој/таа влегуваат во брак без никакви чувства, родени се само како неважни предмети, роботи, за создавање луѓе и ако не знаат да го ценат партнерот таков каков што е, никогаш нема да ги ценат и сакаат ниту децата ниту било што...јас ги нарекувам walking shadows.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Се` уште не ми е развиен мајчинскиот инстинкт. Од денешна перспектива не би ми пречело, а ако останам со него до брак, би посвоиле дете.

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Нема врска ако е стерилна. Денес медицината е толку напредната што ич не се секирам. Битно е да ми биде слатка

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Не е важно. Додека ја сакам и ме сака, можеме да поминеме преку се.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
^ Убаво кажано, додека го сакам и ако ме сака можеме да преминеме преку се. Штом сум го одбрала како мој доживотен партнер сум го прифатила каков што е и го сакам таков каков што е.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секако дека е голем удар во врската/бракот, сигурно дека би дошло до еден вид напнатост, бидејќи сепак е чувствителна тема, но сепак сметам дека има милион начини за потомство во денешно време. Вештачко оплодување, посвојување... Ако he's the one - не се прашувам воопшто - тука сум и ќе бидам уз него. Секогаш. No matter what!

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ако неможе да има деца... може да и кажам само ''бриши'' ... каква сака нека биде, да се оженам со некоја што неможе да има деца нема смисла.

Kajgana Shop

На врв Bottom