Што ако вашиот партнер е стерилен?

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Што тогаш? Дали би го оставиле или би нашле заедничко решение...
Дали оваа ситуација би ги променила вашите чувства спрема него/неа?
Или пак што ако вие сте тие кој што страдате од импотенција. Дали тогаш ке го оставите партнерот со цел да не страда, да си ја има таа можност да има деца кога веке му е дарена од Бога?

п.с Ако има ваква тема тогаш слободно у рисајкл бин нека оди ваа...

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Заебана ситуација.

Во ниеден случај не би одела на опцијата да го напуштам - не е тој крив поради тоа. Ќе побарам заедничко решение, има денес разни медицински начини, или пак, ако веќе мора, нема да имаме деца, иако би сакала да имам деца.

Доколку сум јас, ќе барам од него да постапи како што сака, ако совеста му кажува дека не би имал иднина со мене, нека си ја бара среќата на друго место, неможам да му го исперам мозокот со тоа "ако ме сакаш, ќе останеш со мене" затоа што љубовта е една работа, бракот е друга. Поврзани се, ама ако имам јас секојдневни расправии околу нешто во кое немам никаков удел, што ќе ми е таков брак, колку и да го сакам?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Овдека имаме логична неусогласеност, од религиозен аспект пред се.
Од една страна сексот пред брак е забранет, од друга ако не имаш секс пред брак и не успееш да ја забремениш зошто воопшто да се земаш со некоја?
Настрана се, мислам дека и колку и да се сака семејство и фамилија, ако си си погоден со некоја, не е важно и ако не бидне.
И двајца се еден цел нов свет. Подобро секако од еден, но помалку од најверојатно 5.

• Ми се допаѓа
Reactions: ada

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jalovost e bozja kazna za minatite grevovi na roditelite i pretcite!
Ne e bogougodna rabota. Bog rekol mnozete se! Jalovite ne mozT taa bozja zPoved da ja ispolnat!

A sega malku neVMROvski:
teska rabota, no ljubovta treba da gi nadmine tie predrasudi, plus ima resenie, spermbanks za vestacko oploduvanje. Jebiga, ne e idealno resenie, ama em deca, em zadnicki zivot!
For sure it beats killing the sterile ones, neli!

P.S. Vo minatoto zenata bila vinovna, kaj se culo MAZ da ne bide bogougoden i sterilen, sreka nasa za napredokot vo medicinata.

H

^HITMAN^

Гостин
Не би ја напуштил во никој случај. Не е по нејзина вина, би побарале заедничко решение со денешнава медицина можно е скоро се. Доколку не успее, ќе си посвоиме и завршена работа. И без тоа сме многу на планетава.

?

..........

Гостин
Нема ништо да се промени, ке си останам со неа ке проам таму со вештачки оплодувања, и пак заедно ке си ги чуваме и воспитуваме децата, ке и помогнам да не пага во депресија, да не се нервира....патем затоа и сум со неа и ја сакам, во добро и во зло...
Ако сум јас стерилен,,,,,исто:smir:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Ќе посвоиме.
Вештачко оплодување.
Не би го напуштила, не би ми било проблем.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Нема шанси да го оставам.
Ако има брат може он да донира сперма :) сепак горе доле тие се гените,ако не секако има начин денес да се реши тој проблем и кај мажите и кај жените.
Нема да се променат моите чувства према него само можеби на почетокот ќе се јави онаа моја себична страна(доколку тој е стерилен и доколку не успее вештачкото оплодување) и сигурно ќе размислувам дека не е фер како жена да не ја искусам бременоста и раѓање на нешто свое,но сепак знам дека тоа ќе биде период и нема да надвладее над мојата поврзаност со идниот сопруг.
Се што ќе ни носи животот ќе го пребродуваме заедно па макар на крајот останеме само ние двајца.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако има брат може он да донира сперма :) сепак горе доле тие се гените,ако не секако има начин денес да се реши тој проблем и кај мажите и кај жените.
Уф доста интересно решение,ме интересира дали ова може да профункционира? Што вика машкото его на ова? :icon_lol:

Денес за среќа има решение на овој деликатен проблем,кој порано се решавал со развод,вонбрачно дете или чекање 25 години пред вратите за посвојување.
Не оставам партнер за ова,дај нешто подобро :icon_lol:

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ништо страшно, и онака сега за сега не планирам да имам деца.

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Уф доста интересно решение,ме интересира дали ова може да профункционира? Што вика машкото его на ова? :icon_lol:
Мислам дека уште толку ќе го дотолчи страдникот и само кога би му спомнала такво нешто а не пак навистина така да го решиме проблемот(секако повеќе се шалев кога го напишав тоа :) ама па крај краева ако двајцата можат да живеат со тој факт јас навистина немам ништо против).

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Што тогаш? Дали би го оставиле или би нашле заедничко решение...
Дали оваа ситуација би ги променила вашите чувства спрема него/неа?
Или пак што ако вие сте тие кој што страдате од импотенција. Дали тогаш ке го оставите партнерот со цел да не страда, да си ја има таа можност да има деца кога веке му е дарена од Бога?

п.с Ако има ваква тема тогаш слободно у рисајкл бин нека оди ваа...
Малце си помешана со поимиве. Мислиш на стерилност а не импотенција така?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Малце си помешана со поимиве. Мислиш на стерилност а не импотенција така?
Ако мисли на импотенција,мојот одговор е :Го оставам и очи нема да ми види.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Никој не си го посакува тоа, а уште помалку намерно би си го направил. Прифаќаме партнери со потешки мани, кои при чиста свест и намерно ги прават, па не е во ред поради ваков несакан проблем да ги оставаме.
Не би го оставила ако е тој стерилен... има многу начини да се преброди тој проблем ако се има љубов. Јас пу пу пу не сум, па не би ни да размислувам за тоа.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Ne bi mi pretstavuvalo toa problem, ima i drugi metodi so koi sto bi mozelo da se dojde do dete, a i ne e moralno deka mora da imame dete. A dokolku jas se najdam vo taa situacija bi razgovarala otvoreno so partnerot i bi ostavila da odluci , ne bi sakala dokolku toa go pravi nesreken da pati celiot zivot, no kako i da e kade sto ima vistinska ljubov toa ne bi trebalo da e problem , neli vo dobro i zlo...

Kajgana Shop

На врв Bottom