Што ако би ти кажале дека умираш!?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ќе ја заебам смртта четврт пат, ова вртење досега три пати. Ме нејќе косачот што да правам :icon_lol:.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Еднаш сонував дека имам некоја болест и ми кажаа дека ќе умрам... да знаете не е многу убаво чувството дури ни на сон, немав време за ништо, мислев дека ми треба уште време за да завршам некои работи. (а сонот сигурно ми беше како некоја лекција, зашто тој период ми беше се преку глава и сакав повеќе да не постојам.А после сонот не ми текнало пак тоа да го помислам) Затоа за ова не би сакала повеќе да коментирам.

Член од
8 октомври 2010
Мислења
10
Поени од реакции
0
Имам размислувано на оваа тема-и знам дека сигурно ќе пробам работи што претходно не сум ги пробала никогаш, ама и постојано ќе си повторувам дека сум здрава и дека ниедна болест нема да ме уништит(а да и на крај немат да умрам:toe:) јејејејеје

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.524
Сите ќе умреме бе! Нема да ти кажат нешто ново.

milky

битолчанка
Член од
20 август 2009
Мислења
39
Поени од реакции
2
Сите ке умриме ама да знајш кога ...... па добро барем ке си завршиш некои работи шо ти лежеле на душа а ако незнајш ништо од то ке си умриш и :toe:

V

Vollstandig

Гостин
Глупава е темава, па што праеме ние во моментот, живееме? Секој ден сме се поблиску до смртта, секој ден трошиме по еден ден од животот, секој ден остарувае, значи фактички ние умираме полека, се додека не настапи целосна смрт, секој дневно го трошиме телото старееме итн.....
Шо значи, знајме дека умираме, ама дали знајме како да го поминиме животот??

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Глупава е темава, па што праеме ние во моментот, живееме? Секој ден сме се поблиску до смртта, секој ден трошиме по еден ден од животот, секој ден остарувае, значи фактички ние умираме полека, се додека не настапи целосна смрт, секој дневно го трошиме телото старееме итн.....
Шо значи, знајме дека умираме, ама дали знајме како да го поминиме животот??
Две страни на паричка во исто време. Ем живееш, ем се приближуваш кон смрт. Може во истиов момент, може по неколку години или децении ова второво ќе те стигне. Сите овие тврдења и филозофии дека ние уствари умираме цело време (ова ко државата што цел живот чекаме да умре...) паѓаат ко кула од карти кога ќе ти речат: Имаш два месеца живот. Никој никогаш таква вест не дочекал на нозе и подготвено. Ние психолошки никогаш не сме подготвени за такви вести, мислиме дека животот ќе ни трае вечно, и во 99 % од случаите ја негираме смртта како појава. Таа е табу и ќе остане табу се додека постои човештово.
Затоа Sextasy, не е исто да се крепи филозфија која вели дека постојано умираш (што е и точно), со пракса која ти вели дека во Април ти веќе нема да шеташ по земјава. Сигурно нема да го имаш истото лежерно чувство како сега.

V

Vollstandig

Гостин
Две страни на паричка во исто време. Ем живееш, ем се приближуваш кон смрт. Може во истиов момент, може по неколку години или децении ова второво ќе те стигне. Сите овие тврдења и филозофии дека ние уствари умираме цело време (ова ко државата што цел живот чекаме да умре...) паѓаат ко кула од карти кога ќе ти речат: Имаш два месеца живот. Никој никогаш таква вест не дочекал на нозе и подготвено. Ние психолошки никогаш не сме подготвени за такви вести, мислиме дека животот ќе ни трае вечно, и во 99 % од случаите ја негираме смртта како појава. Таа е табу и ќе остане табу се додека постои човештово.
Затоа Sextasy, не е исто да се крепи филозфија која вели дека постојано умираш (што е и точно), со пракса која ти вели дека во Април ти веќе нема да шеташ по земјава. Сигурно нема да го имаш истото лежерно чувство како сега.

до некаде си во право, али ко за мене, јас си имам едно сфаќање, дека ние постојано живееме , исто како енергијата пошто душата е енергија, и постојано кружиме.Енергијата не се губи туку се менува, така и ние можеби нема да бидиме во ова тело, со ова сфаќање, ама сепак моето „јас“ продолжува да живее, во било каков облик.
Барем јас така размислувам:)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Meh... feelin good..ow..
I'd prolly do tha same I'm doin tonight.
I'd do the same I'm doin every day..
Eat a meal I'm hungry for.
Listen to a music I'm hungry for.
Puff a spliff I'm hungry for.
Mby visit a girl I'm hungry for.
Listen to a blues I'm hungry for.
Dream a dream I've never seen before.
Visit a place I've never met friends before.
Ме гашка...
Си крчкам...
Damn... Medferit. Love it.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Овој одличен филм се занимава со прашањето - што ќе направите доколку имате уште 5 минути живот? Вреди да се погледне.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ак ми се понаша ко мршојадец тој шо че ми го речи то....че му речам...да ти ја јадам пченицата

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.621
Поени од реакции
31.461
se shto se rodilo ima i svoj kraj ., umiranje ., normalna rabota :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom