Штом си умен, зошто не си богат?

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Jas nema da komentiram.Cacko se ke kazi kakov treba da bidish za da bidesh bogat.
Ako ne e vo pravo neka go demantira nekoj slobodno:smir:

Член од
30 октомври 2008
Мислења
22
Поени од реакции
0
Jas nema da komentiram.Cacko se ke kazi kakov treba da bidish za da bidesh bogat.
Ako ne e vo pravo neka go demantira nekoj slobodno:smir:

Neznam tocno od kogo e kazano, ama e vo prilog na ova tvoevo :
Makedoncite imaat samo Tri zivotni greshki :
-prvata koga gi izbrkaa turcite, dosega ke imavme po tri-cetiri zeni,
-vtorata koga gi izbrkaa germancite, dosega ke imavme shengen vizi i ke bevme vo evropska unija,
-tretata na poslednive izbori, ama toa tie makedonska tragedija

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
:pos2::pos2::pos2::pos2:
И ШО? Как че градиме ние држава тук?

Мене ми се чини дека маката наша произлегува од 1, културата балканска, 2, неразвиениот систем.
Но, ништо страшно. Мене ми се чини дека тие денови полека-полека ќе останат зад нас. И нас ќе не фати капиталистичката треска. Не ни бега. После, не ќе знаеме како ни се вика комшијата, а не да го оговараме или да му љубомориме.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
bas najumnite, genijalcite uopste nemale smisla za prakticen zivot, ziveele siromasno vo dolgovi, otfrleni i nesvateni. da bides bogat znaci samo da imas jaka volja na smetka na intelektot koj i totalno podcinet na voljata.

Izr0d

Била сам дете...=)
Член од
9 мај 2008
Мислења
593
Поени од реакции
29
А шо ми фали вака? Баш супер е :smir:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.352
Поени од реакции
2.247
Умен,Итар тоа си нема веза со богатството, оти некој прости човеци незнаат кај им се парите не е до тоа, а пак има добри учени паметни УМНИ луге па не се богати. Значи не е се до умот, и до ксметот било.

Член од
8 јуни 2008
Мислења
189
Поени од реакции
2
За да си богат треба пред све среќа да имаш според мене:)

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Умен , имам идеи , али фали ми среќа , ебаго ..

Б

Бат Елохим

Гостин
не иде у комбинација. Не за џабе се вика: да им ги имаш парите а не паметот!:tv:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Немора да значи дека ако си умен треба да си и богат, тоа ти е до среќата а не до тоа дали си умен или не, има полно луге што се милјардери а не се умни и џабе.

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Таја поговорка/реченица/в'в в'просителна форма/риторична ,разбира се/ от американскија фолклор ,нап'лно показва практичността на американците /в случаја-използване на умственија потенциал на всеки човек за подобрјаване на личното му благос'стојание/ ,как стои в'проса при нас на Балканот ...всички сме уж много умни ,много древни ,с много богата историја и герои и велики умове а в крајна сметка сме бедни/говорја за материалната страна на нештата/ ,дали тука не използваме нашата енергија в друга погрешна посока...как мислите?
Ас те сичко разбрах:vozbud:
Па најверојатно затоа што има и некои луге што се паметни ама и мрзливи,не значи сега ако си паметен дека туку така ке се збогатиш седејки пред телевизор дома,треба малку да се потрудиш и да бидиш вреден. :)

Ф

Фил Ајви

Гостин
Има време, досега ништо не ми фали (ми фали ама ситници), а за богатството треба да имаш определена доза на среќа...

Kajgana Shop

На врв Bottom