Штипска пастрмајлијада 2012 од 28 до 30 Септември

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
пастрмајлија без пастрма? хм

само Светиниколска.....оригинал:D

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Шо скакате бе велешани вие ле ке не убедувате која е подобра? :tapp:

Не сакам кога у вкусо на пастрамајлијата преовладуват јајцата.

пс не сам штипјанец

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Алооо шо му се нафрливте бе на Бонбонера? Мислиш он ја има измислено пастрамалијата? Дај бе и за сала шо нема Штип му спукајте и за летечките гаражи на Отиња и за обидот за Де Гранде Кањон на истата...

Пастрамалијадата на едносмерната како дешавка, никако. Да се осврнам на ланската... Значи немаше простор кај да се разминат луѓето, пастрамалиите беа тврди и ладни, како и времето. Лани ѕвездата на фестивалот беше Канго и гледајќи годинава(Бајага) си викам мош да стварно беше подобар избор неговата хипи урлачка филозофија...

Простор си бара тоа. Јас на сите страни се расфрлам со предлогот - пастрамалијадата на стадионот на Брегалница и донеси некоја мизерна група од типотр на Мјус, Редиохед, па нашиве пивари ги донеси, па да видеш тогаш дешавка. Нели сеа, нели?

И да штипската пастрмајлија е најдобра. Која велешка, кои сини очи...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Ја отворам темава да видам нешто убаво, за некој убав настан за разлика од оние во последно време, и оп...што ќе видиш, се караат која била вистинска Пастрмајлија...

:facepalm:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Forrest Gump има сала бе и тоа нова. :D
На плоштадот ќе биде оваа година. (y)
Кој сака нека пее јас сум отиден да јадам не да играм :D а и секако пред бината нема 18+, се е дечишта.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Forrest Gump има сала бе и тоа нова. :D
На плоштадот ќе биде оваа година. (y)
Која сала жити се? Колкав град е Штип, тоа сала е? Знам дека е на плоштадот, ама и плоштадот еден таков погоден шо е за манифестации од ваков вид, шо да ти расправам. Стадионот, само стадионот. Доста е да ги донесат групите шо свират по Џезот, ќе биде супер. Ама не бе статусот ѕвезда у Македонија го добиваш ако си ИЌ.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Леле, ама го отупевте за тоа што велешката содржела пастрма, а штипската - не... Нели се малку досадни овие муабети? Според мене, велешани треба да и ја остават пастрмајлијата на штипјани и да се ориентираат на колбасите како локален специјалитет. Можеби не содржи пастрма, ама е неколку нивоа повкусно јадење отколку велешката (без разлика дали има пастрма или не). Според 9 од 10 луѓе кои не се од Велес, меѓу кои сум и јас. Од друга страна пак, велешките колбаси се незаменливи.

Ќе присуствувам најверојатно на настанов, звучи интересно :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
NО END сигурно ќе бидат може и BAR CODE, a за други не знам сеуште ја нема листата.
Ако ги донесат групите од џезо нема да има ваква детска градинка. Вака со Слаткаристика, Елвир, Белов, Лоба, овие од идол минатата година еден куп деца се собраа. :D
308857_10150339761944341_1318055554_n.jpg

Ако Велешката е подобра и они нека си организираат ваков настан па ќе идеме да ги пробаме. :D

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Има ли поубава од велешката ? Нема нема, и не ќе се роди :love: Одвај чекам да залади малце и да почнат со питиве :)

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Уште кога ја видов темава знаев дека ќе има препирка Велешка VS Штипска :icon_mrgr: Дај олабавете, како беше онаа, за вкусовите не се дискутира.
п.с. не јадам пита :D

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
709
Oh deeeer.
Сите офтопик, Меган офтопик.

Велешка и штипска не се споредуваат зашто се апла различни. Ко да споредувате пица и пирошка е муабетов. Добро дее, kinda.
И јас како велешанка да си се изјаснам дека поубава работа од пастр(а)мајлијата во Даблин (pardon me for the ненамерна реклама) немам јадено.

Фин настан, ама јас ќе си дојдам за да си се најадам ко чоек во Даблин кога ќе биде помирно. Пастрмајлија, феферонче, мх мх мх...:love:

Kajgana Shop

На врв Bottom