Штипска пастрмајлијада 2012 од 28 до 30 Септември

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Секако со воз ќе идеа натаму :icon_lol:
Патем настанов е веројатно украден од Велешката историја. Паметам како дете имаше настани во Розе сала Велес за најдобра пастрмајлија и гледам после неколку години штипјани настан си организираат.
Бетер од Словенците сте значи. А и пастрмајлијата (се разбира по стоти пат да напоменам имево без пастрма од кај и е) ви е очајна. Јас како голем љубител на пастрмајлија никогаш не би дала пари за вашата.
И на темава ги кривите велешани, а нема пост без провокација.
За многу години да ви е настанот :icon_mrgr:
А кога би те частеле би ја пробала признај си. :P
Ако им е нивен оригинален рецепт зошто не ја брендирале досега па оставија Штипјани да си ја брендираат по нивен рецепт и со тоа име?
Ако веќе почнале да организираат настани требало да си го имаат секоја година да им се зачува името град на пастрамајлиите, а не препуштиле на Штипјани па сега плачат им ја зеле.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А кога би те частеле би ја пробала признај си. :P
Ако им е нивен оригинален рецепт зошто не ја брендирале досега па оставија Штипјани да си ја брендираат по нивен рецепт и со тоа име?
Ако веќе почнале да организираат настани требало да си го имаат секоја година да им се зачува името град на пастрамајлиите, а не препуштиле на Штипјани па сега плачат им ја зеле.
Ја од частенки живеам како ме погоди, браво.
Каков оргинален рецепт бре, до вчера тестото не знаевте како да го направите оргинален рецепт било:ROFLMAO:
Велешани беа у транзиција и не им дојде да се курчат со пастрмајлијата, затоа комшииве искрадоа се што остана во градот. Ете бе терајте со Бајага, следна година Рибља Чорба и се така да си терате со брендираната пастрмајлија без пастрма.
Заборавив да споменам оти многу ви е брендирана затоа во Септември ја правите уште незнаете сезоната кога почнува:ROFLMAO:

T

The Cryptkeeper

Гостин
Се испотепаа чија е, бе. Ја ко шо знам штипската е онаа оригиналната.
--- надополнето: 23 септември 2012 во 22:34 ---
Бајага!!! :vozbud:

Толку време го држеа line up-от во тајност, што мислев дека на крај змејови ќе донесат. Ама не, за прв пат и ексклузивно, Бајага!!! Нека ече Moji su drugovi под Исарот, нека грми гласот на Момчило, придружуван од гласниот жубор на Отиња!

Инаку, лани атмосферата беше добра, оваа година плоштадот ми изгледа малку тесен за планираните 26 штанда, ама ај ќе видиме. За изведувачите горе се изјаснив, цената си е таман, повеќето луѓе ќе се најадат за 100-че, а оние кои нема ќе можат да пробат пастрмајлии од повеќе угостители. Јас би ви ги препорачал оние од Цуна и (нормално) Нецко.

И уште некој нека напише 'Пастрмајлија, а нема пастрма' за да можеме конечно да ја разгатнеме дилемата околу најубавата пастрмајлија evah!
Не озбилно, кој го слуша Бајага бе? Не најискрено, има ли такви.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Не озбилно, кој го слуша Бајага бе? Не најискрено, има ли такви.
А кој ги слушаше минатогодишните гости Кико од идол,Зоран Илиев, Илија Ќосевски, Александар Белов?
Подобро Бајага него овие педерите.

T

The Cryptkeeper

Гостин
Па тоа де, кој. Музиката е главен сегмент од вакви манифестации, гајле ми е за пастрмајлија, вино, пиво... ако нема добра музика.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Дај штипјани кажете кој се ќе настапува. Таманка ќе сум од петок до недела во штип :D

ПС.
Што се фурате велешани чива е пастрмајлијата? Да не ни дојдат срби или бугари па да ни ја земат ко што пробуваа со ајварот. Македонче доста се делиш дека трет те ебе од позади.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
дај кажете барем смештај кај има шо има не да дојдам па да гледам на саато кога да си одам да си имам рајат во душата

A

Antigona

Гостин
Не сум во можност да дојдам баш овој период но последен пат кога јадев штипска пастрмајлија беше во Април , така да здравје следна година пак без разлика кој месец ке бидам дојдена во Мк :)

Убаво да си поминете на пастрмајлијадата :)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Повторно Кико :tapp:
Ништо само сабота е ок програмата другото е за деца под 18 год.
314244_4587200928120_1494319511_n.jpg

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
И плус некое си мече Петко, денес дознав, ако добро разбрав...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Штипска пастрмајлија, Велешка пастрмајлија, Неготинска пита, Светиниколска пита...различни варијации на едно исто нешто... дрн, дрн, Милојкe.На здравје.

Kajgana Shop

На врв Bottom