Шпекулации

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Ветеранот Џанлука Паљука би сакал да ја заврши кариерата во својот поранешен клуб Интер. Некогашниот голман на италијанската репрезентација беше член на "неро-азурите" во периодот од 1994 до 1999 година, кога на неговото место дојде Франческо Толдо. И покрај тоа, Интер остана омилениот клуб на Паљука.

"Мислам дека заслужив шанса да се вратам на Џузепе Меаца. Со задоволство би бил резерва на првиот голман, Жулио Цезар. Има повеќе причини заради кои би сакал да се вратам во мојот поранешен клуб. Најважно од с$ е што повторно ќе се видам со Масимо Морати, а ќе работам повторно и со Роберто Манчини со кого бев и во Сампдорија. Освен тоа, во Милано имам многу пријатели и би сакал повторно да се видам со нив", изјави Паљука.

Неговите зборови повторно ги разгореа шпекулациите дека Франческо Толдо е пред заминување од Интер во потрага по стандардно место на голот. Паљука, кој беше прв чувар на мрежата на "азурите" на Светските првенства во 1994 и 1998 година, може слободно да си замине од Асколи со кого испадна од Серија "А" последната сезона.

П

Паспарту

Гостин
И ПОКРАЈ СЕРИЈАТА ПОНУДИ И ПРЕГОВОРИ СО ДРУГИ ЕКИПИ, НАШИОТ ДЕФАНЗИВЕЦ ЛЕТОВО НЕ ЈА МЕНУВА КЛУПСКАТА СРЕДИНА

Новески останува во Мајнц

*"Добив одлична финансиска понуда и не можев да му кажам не на тренерот Клоп", открива Новески за причините поради кои останува во клубот каде настапуваше во изминатите 3 години

Нема Тотенхем, Евертон...Штутгарт, Баерл Л, или Лацио и Фиорентина. Николче Новески останува фудбалер на Мајнц и во наредниот период. Дефанзивецот завчера имаше состанок со неговиот клуб со кој му истече договорот и ја прифати новата понуда и покрај тоа што Мајнц од следната сезона ќе настапува во Втората бундес-лига.

"Не можев да му кажам не на тренерот Јирген Клоп. Тој реши да остане во Мајнц за оваа екипа во новата сезона на експресен начин да се обиде да се врати во елитата на Германија", ги коментира Новески причините поради кои реши да остане во истата средина.

Сепак, не е само тренерот Клоп. Да се има супер понуди и да се прифати Мајнц...

"Точно дека не беше пресудно барањето на тренерот. Мајнц ми понуди фантастични финансиски услови кои беа идентични како и оние другите. Тука сум како дома, сакав да останам во Германија. Лично и самиот јас не верував дека ќе останам, но работите се сменија и еве, јас прифатив да останам. Нов момент е тоа што можам да заминам во секое време со мала отштета. Мене ми одговара еден ваков договор. Ако со Мајнц не успееме да се вратиме во Бундес-лигата, јас ќе барам нов клуб", открива Новески делови од неговите услови од новиот договор.

Битолчанецот пред 3 години се пресели од Ауе во Мајнц и со оваа екипа одигра 91 меч во најдобрата лига на Германија. Сега екипата е во понизок ранг, но има стабилен спонзор и големи амбиции за новата сезона.

"Мислам дека е фер од моја страна што ја прифатив понудата", додава Новески, кој вели дека е среќен што е пак во истата екипа, но дека ќе му биде тешко тоа што ќе игра во понизок ранг. Сепак, се надева дека брзо неговиот тим ќе успее да се врати во Бундес-лигата и дека вреди да се жртвува една година за клубот во чиј дрес направи голем подем во кариерата и стигна до дресот со државниот грб на Македонија.

Денеска потпис на 3 години

Новески во Мајнц до 2010 година. Новиот договор треба да се потпише во текот на денешниот ден.

"Со Мајнц се договоривме за сите детали. Сепак, ништо не е официјално и покрај тоа што сите медиуми јавија дека јас останувам. Договорт е устен, а денеска треба да биде официјализиран со потпис. Можеби ќе има некои промени. Ако Мајнц ги намали условите за кои се договоривме јас нема да прифатам нов договор до 2010 година", напоменува Новески околу новиот договор кој с$ уште не е потпишан а е договорен.

http://www.sport.com.mk/?ItemID=A6B23AD45217D3409E2A7956C5E6C9AB

RockIe

Шизик
Член од
10 февруари 2007
Мислења
72
Поени од реакции
0
DoolroX напиша:
И ПОКРАЈ СЕРИЈАТА ПОНУДИ И ПРЕГОВОРИ СО ДРУГИ ЕКИПИ, НАШИОТ ДЕФАНЗИВЕЦ ЛЕТОВО НЕ ЈА МЕНУВА КЛУПСКАТА СРЕДИНА

Новески останува во Мајнц

*"Добив одлична финансиска понуда и не можев да му кажам не на тренерот Клоп", открива Новески за причините поради кои останува во клубот каде настапуваше во изминатите 3 години

Нема Тотенхем, Евертон...Штутгарт, Баерл Л, или Лацио и Фиорентина. Николче Новески останува фудбалер на Мајнц и во наредниот период. Дефанзивецот завчера имаше состанок со неговиот клуб со кој му истече договорот и ја прифати новата понуда и покрај тоа што Мајнц од следната сезона ќе настапува во Втората бундес-лига.

"Не можев да му кажам не на тренерот Јирген Клоп. Тој реши да остане во Мајнц за оваа екипа во новата сезона на експресен начин да се обиде да се врати во елитата на Германија", ги коментира Новески причините поради кои реши да остане во истата средина.

Сепак, не е само тренерот Клоп. Да се има супер понуди и да се прифати Мајнц...

"Точно дека не беше пресудно барањето на тренерот. Мајнц ми понуди фантастични финансиски услови кои беа идентични како и оние другите. Тука сум како дома, сакав да останам во Германија. Лично и самиот јас не верував дека ќе останам, но работите се сменија и еве, јас прифатив да останам. Нов момент е тоа што можам да заминам во секое време со мала отштета. Мене ми одговара еден ваков договор. Ако со Мајнц не успееме да се вратиме во Бундес-лигата, јас ќе барам нов клуб", открива Новески делови од неговите услови од новиот договор.

Битолчанецот пред 3 години се пресели од Ауе во Мајнц и со оваа екипа одигра 91 меч во најдобрата лига на Германија. Сега екипата е во понизок ранг, но има стабилен спонзор и големи амбиции за новата сезона.

"Мислам дека е фер од моја страна што ја прифатив понудата", додава Новески, кој вели дека е среќен што е пак во истата екипа, но дека ќе му биде тешко тоа што ќе игра во понизок ранг. Сепак, се надева дека брзо неговиот тим ќе успее да се врати во Бундес-лигата и дека вреди да се жртвува една година за клубот во чиј дрес направи голем подем во кариерата и стигна до дресот со државниот грб на Македонија.

Денеска потпис на 3 години

Новески во Мајнц до 2010 година. Новиот договор треба да се потпише во текот на денешниот ден.

"Со Мајнц се договоривме за сите детали. Сепак, ништо не е официјално и покрај тоа што сите медиуми јавија дека јас останувам. Договорт е устен, а денеска треба да биде официјализиран со потпис. Можеби ќе има некои промени. Ако Мајнц ги намали условите за кои се договоривме јас нема да прифатам нов договор до 2010 година", напоменува Новески околу новиот договор кој с$ уште не е потпишан а е договорен.

http://www.sport.com.mk/?ItemID=A6B23AD45217D3409E2A7956C5E6C9AB
Најбоље му е у Mainz да остане...не е он за у појак тим, нема доволно муда...

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Jas mislam se zaeba so ostana vo Mainc poarno ke mu bese vo drug klub kako Totenham ili Fiorentina vaka so znam vo vtora liga da ne zatupi malce:jaj: ama aj ke vidime:salut:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Клосе најверојатно нема да оди во Баерн

Баерн нуди само 10.000.000 за Клосе, финтата е што нејќат да дадат повеќе за играч што ќе го земат на слободен трансфер следната година. Вердер предложија замена Подолски - Клосе, ама Баерн и тоа го одбија!

повеќе

foxy roxy

~!@#$%^&*()_+
Член од
22 јуни 2006
Мислења
471
Поени од реакции
7
manchester dava 10 mil funti za qualiarela

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
барса нуди замена гудјонсен-пикуе
повеќе

Наумоски пред трансфер во Ридинг
Еден од најдобрите македонски фудбалери, репрезентативниот напаѓач Илчо Наумоски е пред трансфер во англискиот премиерлигаш Ридинг. Англичаните во текот на вчерашниот ден со конкретна понуда до австрискиот Матерсбург за македонскиот репрезентативец која следниве денови треба комплетно да се разгледа од двете страни по што ќе биде официјално познато дали Наумоски ќе ја продолжи кариерата во една од најсилните европски лиги.

"Денеска од Матерсбург ме известија дека е пристигната конкретна понуда од премиерлигашот од Англија, Ридинг", ни изјави вчера Илчо Наумоски, кој по репрезентативниот настап на натпреварот со Израел деновиве летниот одмор с$ уште го користи во Македонија. "Според информациите од клубот, се работи за навистина сериозна понуда. Веднаш заминувам на разговори со раководството на Матерсбург во Австрија, па до крајот на неделава и официјално треба се да биде познато".

За името на 23-годишниот македонски офанзивец претходно се врзуваа и неколку други премиерлигаши, меѓутоа сега за првпат својата заинтересирност отворено ја искажува и Ридинг.

"Секако, англиската Премиерлига е вистински предизвик. Сепак, ќе повторам, треба деновиве да ги слушнам и размислувањата на раководството на Матерсбург па дефинитивно да се знае дали ќе се преселам на Островот, иако шансите се навистина големи", вели Наумоски.
извор

Член од
6 февруари 2007
Мислења
1.794
Поени од реакции
32
Me raduva ova...Super za Ilco neka ide u Anglija da igra...

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Дудек во Реал Мадрид!!
тука!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Јувентус и Арсенал планираат размена Трезеге - Жилберто Силва
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=328489

Председателот на барса размислува за размената помегу неговиот клуб и Интер.. Адриано - Ето
http://tribalfootball.com/article.php?id=43843

Реал Мадрид ќе му понудат договор на Кака со кој би заработувал по 7 мил фунти годишно.. А Милан ќе добие 40 мил фунти за бразилецот..
http://tribalfootball.com/article.php?id=43864

Деко предупредува дека ќе ја напушти барса ако некои работи во клубот не се променат.. Како на пример да се донесат неколку нови засилувања со што би се направил повторно еден шампионски тим..
http://tribalfootball.com/article.php?id=43842

edit: Морати го сака Лампадр..
http://tribalfootball.com/article.php?id=43903

Kajgana Shop

На врв Bottom