Шпанија - Македонија |1/2 финале|, 16.09.2011, 16:30 часот

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Сега се враќам од плоштад, иако изгубиме, атмосферата беше иста како и пред утакмицата, речиси како да победивме, освен едно изнервирано чупе од продавница. :pos:

Добро одиграа нашите, посебно сум задоволен од Самарџиски, едноставо одличен беше во 1-ва четвртина, а и од Антиќ и од МекКејлеб сум истотака многу задоволен. Чековски горе доле иста прича како и со Литванија, освен еден или два скока, не видов убаво. А го заборавив и Илиевски, исто одличен перформанс.

Само што навивачиве што отидоа некако не беа еуфоричини... боље некои од нас на плоштад што бевме да отидевме. :unsure:

П.С. Трите закуцувања беа одлични. (y) И не чека борба за бронза и 3-то место. Напред Македонија!

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Дечки да се разбереме не изигравме лошо ние супер изигравме но разликата ја направи Наваро едноставно човекот беше незапирлив. Ајде сега во недела да им вратиме на русите стари должници ни се.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.283
Поени од реакции
23.913
одлично изиграа сите без исклучок, никакви забелешки за играта , сите го дадоа својот максимум, никој не делеше.
одлично изиграно од моја гледна точка.
едно големо БРАВОС за нашите херои, мислам дека заслужуват медал на ова првенство , дај боже да освојат.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Ја не мислам така ја мислам дека не убија браќата Гасол многу офанзивни скокови зедоа,ехх друго ќе беше да играше Гечески ама тоа е НАПРЕД МАКЕДОНИЈА ОДИМЕ НА МЕДАЉА!!!
И скоковите придонесоа многу за нашиот пораз, но сепак 30 и кусур поени...:confused:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе и десеткувани со 9 играчи,без Гечевски 8,им парираме 26 мин.:cuc:Не знам не знам немам зборови,леле што направивме.Не знам сега за вас ама мене мечот за третото место ми е многу битен,за нас се веќе повеќе од ХЕРОИ но медал си е медал,така да како вистински борци до крај да се оди!!!!!МАКЕДОНИЈА~!!!!!!

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
ШАМПИОНИ АЛЕ АЛЕ АЛЕ АЛЕЕЕЕ МАКЕДОНИАЈАААА!!!

Ова е за мене победа. Толку време им париравме па и успеавме и пресврт да направиме прво полувреме. Наваро реши со тројките за жал. Тоа е шутот еднаш ќе ти тргне еднаш нема.... Лавовски се бореа и затоа заслужуваат пречек од цела Македонија на аеродром. И да не земат медаља тоа го заслужуваат. Тие се нашите херои!!!

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Иначе заборавив од што ме изнервираа тие манекените што отидоа у литванија да им честитам на нашите херои за целиот турнир дефинитивно заслужуваат да бидат носени у раце од аеродром до плоштад само да најдеме момци кој ќе можат да ги носат Антич, Чековски и Самарџиски :)

M

Mario Gómez

Гостин
Мекејлеб: Знам да пцујам на македонски

Во својот вчерашен текст посветен за македонската кошаркарска репрезентација, Њу Јорк Тајмс пишува и за нашата кошаркарска ѕвезда на ова првенство, Лестер Бо МекКејлеб.

,,Јас играв за Србија минатата година кога се случи разговор со Македонците – тие ме побараа да играм за нив- објаснува МекКејлеб, кој порасна во Њу Орлеанс и продолжи да игра на Универзитетот во Њу Орлеанс. Тој играше за професионалните лиги во Србија и Турција пред да потпише договор со италијански клуб, Монтепаски Сиена, минатото лето. Не поставив никакви прашања - вели Бо, јас само реков да - и заминав со авион следниот ден во Скопје.”
На крајот од овој текст авторот пишува:
„МекКејлеб вели дека ниту тој, ниту неговата нова држава не ја изгубиле желбата да им покажат на оние кои се сомневаат во нив, дека грешат. Тимот се квалификуваше на Олимписките игри во Лондон и МекКејлеб изјави дека ќе ја претставува Македонија. Тој живее во хотел во Скопје еден месец во текот на годината и не знае да зборува македонски, но неговите соиграчи го научиле некои пцовки за кои се надева дека нема да мора да ги употреби на дуелот со Шпанија. Да бидам искрен, се чувствувам како дел од нив сега - изјавува Бо.

http://www.kurir.mk/sport/kosarka/42557-Mekejleb-Znam-da-pcujam-na-makedonski?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed: kurir/sport (Курир - Спорт)
Го сакам жими се, и сите од тимот, ова што ни го приредија беше страшно. А денес шпанците и ние ја изигравме досега најдобрата утакмица на турнирот, Резултатот не ја покажува вистинската игра, но сепак заслужена победа на шпанците, а незаслужен пораз за нашите херои.

M

marko 1996

Гостин
Ги измачивме Шпанциве , имавме и шанси за победа само што нашиве се исцрпени 6 души 15 дена изиграа околу 8 утакмици , не се одморени. Иначе ни еден не им даде 82 поени на Шпанциве. Изиграа со срце секоја чест.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Ја се чудам како стигна македонската репрезенатација до четврт финале. Освен Мекејлеб и Илиевски ниеден квалитетен играч немаше во македонскиот тим.
чиста среќа е како стигаа до тука.
а за бронзен медал мислам дека немаат шанси.
А јас се чудам дали ти уопште си МАКЕДОНЕЦ еб*те беља еб*те.....
:tapp:
Бог да чува што се не трпи земјава наша :sekrsti:
ЖИВА СРАМОТА СИ !!!! Свести се

Инаку...... Честитки за Наваро - НЕ до Шпанија !!!
А НИЕ, и понатаму ќе оставаме срце на терен. Медал или не - не го менува тоа фактот дека МОРАЛЕН ПОБЕДНИК НА ОВА ЕП Е МАКЕДОНИЈА
:cuc:
БО - ЦАРЕ :place::vozbud:

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Фантазија......иако сум 100км од Скпоје сепак возев до таму за роденденот ке возам и да ги дочекам кошаркарите само тие направија да се обединиме макар на неколку дена.....Браво за играта ,браво за издржливоста и фала за најубавите неколку дена дена од моето постоење....

H

HITCH

Гостин
НАШИВЕ СЕ ЛУДАЦИ, ЖИМИ СЕ!!! Успеаа цело првеснство да го изиграат, а да не покажат замор. БРАВО!

ФАЛА момци! Сеедно што изгубивме вие постигнавте огромен успех.

На плоштад беше лудница. Народот се радува исто како да сме победиле. :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom