Шопинг во Солун

H

HITCH

Гостин
И јас помислив дека е лошо склопена реченица, ама некако насоката во која тера ми изгледа погрешна! Јас се откажувам од темава, после Јасна ништо повеќе ми нема смисла. :pos:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
изгледа ти не си доволно интелегентен за да заработиш па си песимистички настроена према другите.

E

elena.

Гостин
Не сум била досега во Солун, ама сакам да одам. Како што прочитав од 15ти јануари почнувал зимскиов попуст, па може да претрчам за распустов. :) И ако некој може да ми каже каде да најдам VANS во Солун, и пошо никогаш не сум била, со поопширно објаснување? Фала однапред :smir:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Не сум била досега во Солун, ама сакам да одам. Како што прочитав од 15ти јануари почнувал зимскиов попуст, па може да претрчам за распустов. :) И ако некој може да ми каже каде да најдам VANS во Солун, и пошо никогаш не сум била, со поопширно објаснување? Фала однапред :smir:
denes e 15-ti, TI zar ne zamina u šoping????

E

elena.

Гостин
denes e 15-ti, TI zar ne zamina u šoping????
Јас не реков дека ќе одам точно на 15ти, а ако веќе толку си заинтересиран, ќе одам во среда. И ако може одговор на моето прашање, а не оффтопикување :)

M

marko 1996

Гостин
Значи ја бев денеска , се вратив сеа , попуст има ама робата слаба е , и во бершка , зара... Се на се други години каде каде биле подобри, А ванс и сите такви марки што се за млади имаш карши најкот во космос една продавница неможеш да ја утнеш цела е таква 2 метри широка 50 долга и со патики цела.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Значи да ве потсетам темава беше наменета за луѓето коишто биле во Солун да им препорачаат добри бутици каде има добра облека по прифатливи цени... Луѓето коишто се заинтересирани ја отвораат темата и очекуваат да го прочитаат она зашто ја отвориле страната а не дали некој од вас е патриот, има или пак нема пари... Од толку постови само два/три имаја одговорено на тоа што се бараше.
Аман ве молам, на друго место правете се паметни.

N

nikola2004mkd

Гостин
Здраво. Јас планирам да одам кај 5-6 февруари па се прашував дали некој од вас има појдено на зимскава распродажба, и каков е изборот и цените? Отприлика веќе и знам што сакам да купам и колку ќе ме кошта (Zara имаат онлине каталог со ценовник), меѓутоа ме интересираше и кој други продавници би ми ги препорачале, и какви се цените таму. Планирам да купувам спортски панталони, сакоа, кошули и можеби палта, и некој пар на фармерки, маички и јакни.
И уште една работа, како оди процедурата за враќање на ДДВ од Грција? Дали треба формуларот за повраток на ДДВ да го земам од продавницата или се зема од царината при влез? После тоа, која е намалата сума која треба да се потроши во една продавница за да имаш право на повраток на ДДВ? Каде се враќаат парите? Дали на царината, или пак треба да се враќаш во продавницата? И колкава е најголемата вредност на стоката која можеш да ја внесеш во Македонија а без при тоа да се царинат? Јас имам слушнато дека била 300еур, меѓутоа зависи ид од расположението на царинарниците, можело и цел шлепер на пренесиш и пак да не те царинат, а можело и за едно палтоа да ти прават проблем.

E

elena.

Гостин
Здраво. Јас планирам да одам кај 5-6 февруари па се прашував дали некој од вас има појдено на зимскава распродажба, и каков е изборот и цените? Отприлика веќе и знам што сакам да купам и колку ќе ме кошта (Zara имаат онлине каталог со ценовник), меѓутоа ме интересираше и кој други продавници би ми ги препорачале, и какви се цените таму. Планирам да купувам спортски панталони, сакоа, кошули и можеби палта, и некој пар на фармерки, маички и јакни.
И уште една работа, како оди процедурата за враќање на ДДВ од Грција? Дали треба формуларот за повраток на ДДВ да го земам од продавницата или се зема од царината при влез? После тоа, која е намалата сума која треба да се потроши во една продавница за да имаш право на повраток на ДДВ? Каде се враќаат парите? Дали на царината, или пак треба да се враќаш во продавницата? И колкава е најголемата вредност на стоката која можеш да ја внесеш во Македонија а без при тоа да се царинат? Јас имам слушнато дека била 300еур, меѓутоа зависи ид од расположението на царинарниците, можело и цел шлепер на пренесиш и пак да не те царинат, а можело и за едно палтоа да ти прават проблем.
Епа вака. Јас бев пред една недела и има прилично многу избор и прилично многу попуст :) Покрај Zara би ти ги препорачала H&M, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Sfera, Mango. Мислам дека повеќето ги имаат истакнато цените на нивните веб страни, ама не сум сигурна.
За процедурата за враќање на ДДВ, треба да имаш купено над 120Е (или 125Е, не знам точно), ама од една продавница, на една фискална сметка. Во продавницата кај шо си направил сметка над 120Е, треба да побараш потврда. После со потврдата ти ги враќаат парите на граница, т.е. треба да одиш во фришопот да прашаш. А за најголемата вредност не знам, не би требало да ти направат проблем, сега не знам колку ти планираш да купуваш, ваљда нема да купиш 50 парчиња облека. Пријатен шопниг :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.446
Би ја препорачал Rihardos за сите заинтересирани околу музичка опрема, имаат се за разлика од овдешниве тиње продавници. ;)

Член од
14 јануари 2011
Мислења
262
Поени од реакции
97
Чудно,сеуште не е затворена темава. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom