H
HITCH
Гостин
И јас помислив дека е лошо склопена реченица, ама некако насоката во која тера ми изгледа погрешна! Јас се откажувам од темава, после Јасна ништо повеќе ми нема смисла.
Па и редно беше да ти кажам....арно ти текнаЈас се откажувам од темава
denes e 15-ti, TI zar ne zamina u šoping????Не сум била досега во Солун, ама сакам да одам. Како што прочитав од 15ти јануари почнувал зимскиов попуст, па може да претрчам за распустов. И ако некој може да ми каже каде да најдам VANS во Солун, и пошо никогаш не сум била, со поопширно објаснување? Фала однапред :smir:
Јас не реков дека ќе одам точно на 15ти, а ако веќе толку си заинтересиран, ќе одам во среда. И ако може одговор на моето прашање, а не оффтопикувањеdenes e 15-ti, TI zar ne zamina u šoping????
Епа вака. Јас бев пред една недела и има прилично многу избор и прилично многу попуст Покрај Zara би ти ги препорачала H&M, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Sfera, Mango. Мислам дека повеќето ги имаат истакнато цените на нивните веб страни, ама не сум сигурна.Здраво. Јас планирам да одам кај 5-6 февруари па се прашував дали некој од вас има појдено на зимскава распродажба, и каков е изборот и цените? Отприлика веќе и знам што сакам да купам и колку ќе ме кошта (Zara имаат онлине каталог со ценовник), меѓутоа ме интересираше и кој други продавници би ми ги препорачале, и какви се цените таму. Планирам да купувам спортски панталони, сакоа, кошули и можеби палта, и некој пар на фармерки, маички и јакни.
И уште една работа, како оди процедурата за враќање на ДДВ од Грција? Дали треба формуларот за повраток на ДДВ да го земам од продавницата или се зема од царината при влез? После тоа, која е намалата сума која треба да се потроши во една продавница за да имаш право на повраток на ДДВ? Каде се враќаат парите? Дали на царината, или пак треба да се враќаш во продавницата? И колкава е најголемата вредност на стоката која можеш да ја внесеш во Македонија а без при тоа да се царинат? Јас имам слушнато дека била 300еур, меѓутоа зависи ид од расположението на царинарниците, можело и цел шлепер на пренесиш и пак да не те царинат, а можело и за едно палтоа да ти прават проблем.