Шок од Африка

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.084
Поени од реакции
9.351
Мислиш дека има голема разлика помеѓу шипtарите и македонците во поглед на АјКју? Новиве генерации не се разликуваат воопшто, владее општа тупост, види само образованието на што личи.
Дали Македонците имаат нешто придонесено за светот во последниве 100 години да речеме, или 50 ако не, колку и да се, дали има нешто?
Да, и препорачав книга која се бави со ваква тема, може и на оваа тема да ја ставам, ја има во аудиобук форма па така кој сака може да ја ислуша бесплатно Guns, germs and steel од Џаред Дајмонд.
Повисок ајкју имаме, нешто малку имаме придонесено точно но не сме толку криминогени.

Guns, germs and steel ја имам во хартиена форма но пак се вртиме во круг. Еве да ја земеме Аут оф Акрика теоријата, таа само потврдува дека оние кои заминале морале да се адаптираат и размислуваат за иднината инаку нема да преживеат и да ги пренесат своите гени понатаму.

Ете ти пример Зимбабве, 4000 бели фармери се протерани и државата од извозник на храна станува зависна од меѓународна помош.

Боцвана дига кредит и на 1000 од тие исти бели фармери има дава земја на 99 години и од зависник од помоѓ станува извизник на храна.

James Dewey Watson (born April 6, 1928) is an American molecular biologist, geneticist, and zoologist. In 1953, he co-authored with Francis Crick the academic paper in Nature proposing the double helix structure of the DNA molecule.[10] Watson, Crick and Maurice Wilkins were awarded the 1962 Nobel Prize in Physiology or Medicine "for their discoveries concerning the molecular structure of nucleic acids and its significance for information transfer in living material".

In 2007, the scientist, who once worked at the University of Cambridge's Cavendish Laboratory, told the Times newspaper that he was "inherently gloomy about the prospect of Africa" because "all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours - whereas all the testing says not really".

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.960
Поени од реакции
6.437
Ја ставив заради мапата, таа е точна. Ене ги во Јужна Америка ја имаат припитомувано и прашумата. Да не ме сфатиш погрешно јас не сум расист како некои членови, ги сакам африканците многу повеќе од пустинскиве народи ко арапите на пример, ама овие имаат направено повеќе во пустина отколку црњиве на рајска плодна земја и изобилство на разни животни.
Па добро, би било малку бизарно доколку би бил расист, јас не знам од каде надменоста на некои, на што се базира тоа?
Автоматски споено мислење:

Повисок ајкју имаме, нешто малку имаме придонесено точно но не сме толку криминогени.

Guns, germs and steel ја имам во хартиена форма но пак се вртиме во круг. Еве да ја земеме Аут оф Акрика теоријата, таа само потврдува дека оние кои заминале морале да се адаптираат и размислуваат за иднината инаку нема да преживеат и да ги пренесат своите гени понатаму.

Ете ти пример Зимбабве, 4000 бели фармери се протерани и државата од извозник на храна станува зависна од меѓународна помош.

Боцвана дига кредит и на 1000 од тие исти бели фармери има дава земја на 99 години и од зависник од помоѓ станува извизник на храна.

James Dewey Watson (born April 6, 1928) is an American molecular biologist, geneticist, and zoologist. In 1953, he co-authored with Francis Crick the academic paper in Nature proposing the double helix structure of the DNA molecule.[10] Watson, Crick and Maurice Wilkins were awarded the 1962 Nobel Prize in Physiology or Medicine "for their discoveries concerning the molecular structure of nucleic acids and its significance for information transfer in living material".

In 2007, the scientist, who once worked at the University of Cambridge's Cavendish Laboratory, told the Times newspaper that he was "inherently gloomy about the prospect of Africa" because "all our social policies are based on the fact that their intelligence is the same as ours - whereas all the testing says not really".
Што конкретно? Црешово топче? Тоа што Македонците ја користат државата и системот како главни механизми за крадење наместо сирова сила е знак за нешто повисока интелигенција ваљда. Све корумпирано до даска, непотизам и мито како основа на системот, новите генерации по средно или рандом seoski факс се функционално неписмени.

Последно уредено:

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.084
Поени од реакции
9.351
расист, јас не знам од каде надменоста на некои, на што се базира тоа?
Автоматски споено мислење:

Лично искуство, живеев во Америка и имав прилика да се уверам дека расизмот како и антисемитизмот настанал затоа што може да се забележи дета одредена група се однесува на одреден начин.
Исто имав можност да се спријателам со неколкку интелигентни црнци кои уште повеќе ми ги отвориа очите.

Ете види на запад кој се тепа со мачети, кој масовно силува, чии населби се како депонија.........

Што конкретно? Црешово топче? Тоа што Македонците ја користат државата и системот како главни механизми за крадење наместо сирова сила е знак за нешто повисока интелигенција ваљда. Све корумпирано до даска, непотизам и мито како основа на системот, новите генерации по средно или рандом seoski факс се функционално неписмени.
Тоа е проблем на цел западен Балкан, дури и некои членки на ЕУ. Нашите кои отидоа надвор генерално (со малку исклучоци) генерално се вработени и придонесуваат со плаќање данок и почитување на законите.

Kajgana Shop

На врв Bottom