Шминката и годините

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Е добро јас на пример каде и да одам не се шминкам премногу ...ставам една течна пудра,маскара и креон и готова сум:pipi:

п.с. а стварно кога ќе видам некоја на мои годнини нашминкана пренападно ми ида да се земам и да се убијам

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Е добро јас на пример каде и да одам не се шминкам премногу ...ставам една течна пудра,маскара и креон и готова сум:pipi:

п.с. а стварно кога ќе видам некоја на мои годнини нашминкана пренападно ми ида да се земам и да се убијам

нема потреба од убивање мислам, ама вистина децава од 13 години излегуваат во град и се шминкаат ко да имаат 25
ги гладаат ли воопшто родителиве од дома или чекаат да заспијат па излагаат...

ко од драмски театар да излегле :vozbud:

ninanajna

Ice Girl
Член од
15 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
12
Абе многу се напредни малите мислат така ќе бидат поубави ко ќе стават еден тон шминка и ќе изгледаат повозрасни како цементирани кукли не стои убаво.Јас се шминкам во граници на нормала пудра руж маскара и сјајче и чат пат сенка ама во мала количина

Член од
13 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
1
jas mislam deka prirodnata ubavina e onaa vistinskata, ne se sminkam mnogu, ama koristam kreon, sjaj (karmin vo nikoj slu4aj) maskara se razbira i pudra, ama ponekogas ne stavam zs ne mislam deka treba da pokrivam nesto na liceto

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас ама воопшто не користам шминка, освен лабело(ако тоа се рачуна во шминки, тогаш ок). Не сакам на 30 години лицето да ми изгледа како да имам 60, а денешниве деца навистина не знам што мислат кога ставаат 3 кила пудра на нив. Се прашувам тие како ќе изгледаат на 30 години.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Кога сум спиела помалку од 5 часа, пудра.
Инаку или многу креон+малку маскара или само туш and we're done.

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
Navistina se preteruva so sminkata i toa od rani decki godini, jas vo najnormalna koli4ina koristam-re4isi i4...

Uzasno e, nekoj epten preteruva so ne mu davat na liceto ni 3 saati da e bes sminka, nemoze da dise i posle brumki imale:kesa:

cacikr

K@ŧ€ň©€ŧǾ
Член од
4 јануари 2008
Мислења
452
Поени од реакции
8
Ретко користам шминка и ако се шминкам само течна пудра,креонче,маскара и некое нежно карминче :toe:

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
пудра, римел ,руж и лабело ..тоа сум јас :pos2:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Јас користам само карминче најчесто црвено..И плус креонче и маскара друго ништо...

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
На оваа тема често се зборува во моето друштво. Не има секакви, рокери, рапери, хаус луѓе и.т.н.
Сега цитирам муабет помеѓу 15 годишна (15) шо става 15 кила шминка и личе на бостанско плашило :vozbud::vozbud::vozbud: и слуше турбо - фолк ама добро нема веза другарка ми е, и едно 16 годишно (16) девојче кое ретко ептен ретко се шминка скоро никогаш слуша транс и.т.н.
15: Мале па ти ич не се шминкаш нели ти е незгодно коо не си нашминкана?
16: Не бе за шо?
15: Еми јас коо не сум нашминкана мислам оти сите мене ме гледат и ќе сонуват кошмари.
16: (насмевка):vozbud:
15: Е шо се смееш, мислаш нема ли да си поубава ако се нашминкаш?
16: Абе човек, знааш кој се шминка на мој години? Тии шо има шо да скријат, шо имат акни, црнки .... А шо ми фале на мене, да немам случајно некоја акна или црнкичка, :vozbud::vozbud: ногу фино се осеќам без шминка :)
15: ( Некако застрамена ) Лелеее порака ми стигна.
- и 2-те ми се другарки ама признавам дека девојчето што не се шминка е 100 пати поубава од другата, има прекрасна насмевка, бели заби, црни очи мн е убава ако не се шминка. :) A другата :ija: а ако га погледнаш од блиско:pov:

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Стварно претерано се шминкет девојчиња под 20 год.Еве јас иам 15 години,сеа...не викам да не се шминкет ама не секој ден и не претерано доволно е римел,малце креонче и сјај или лабело,а не некој...мислам стварно е безвезе не личет ни на "тетки" ко шо би рекол народов,на нишо не личет...:uvo:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Стварно претерано се шминкет девојчиња под 20 год.Еве јас иам 15 години,сеа...не викам да не се шминкет ама не секој ден и не претерано доволно е римел,малце креонче и сјај или лабело,а не некој...мислам стварно е безвезе не личет ни на "тетки" ко шо би рекол народов,на нишо не личет...:uvo:
баш на тетки...брзаат да пораснат...па и без шминка е подобро, а не да се криете позади пудрата...

Член од
16 февруари 2008
Мислења
29
Поени од реакции
0
Pudrata ja smetam za ok....maskarata,sjaj labelo svetkav stik ok...!Ali mi se pla4e koga ke vidam 15 godishna so senka do vegi,tush kako kleopatra i ''naperlena'' kako za 1 april :):uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom