Шкендија - Партизан квалификации ЛШ

Статус
Затворена за нови мислења.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Шкендија треба да се среќни што изгубија само со 4-0, да не беше голманот, сигурно уште 2-3 гола без проблем ќе примеа. Дефинитивно Зендели е играч на натпреварот! Јас не знам кај видовте добра игра на Шкендија во прво полувреме, па на прсти се бројат акциите каде што имаа повеќе од 3 додавања. И подобро што не го погодија пеналот, така ќе ги натераа играчиве на Партизан уште во 5 минута да нападнат :icon_lol: Разликата од неколку класи е повеќе од очигледна, ете Комита Ултрас за кои играчи зборев друже, Вардар имаше неколку играчи во 2004 година што знаат да направат шанса и да дадат гол, а Шкендија има само еден... :)

Инаку Тони еве сум, јас прееска прогнозирав победа на Партизан од 4-5:0, прашањето сега е каде се оние кои беа уверени дека Шкендија е квалитетен клуб!?

Оној Едуардо е играчиште, колку пати само ја прати цела одбрана на Шкендија по цигари.

Сума-сумарум, Партизан одржа еден полесен тренинг, пласманот понатаму му е повеќе од сигурен, па реваншот очекувам да заврши 1:2 или 0:2.
Сега го земаа од Сао Каетано,премногу добар напаѓач,според мене е подобар од Клео,само мора многу да изигра во Партизан да стигне до нивото на мајсторот,има квалитет а според денешнава утакмица се гледа дека дечкото има и желба за докажување!!

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Жално е кога некој вака лесно ќе го преслуша нашиот шампион. Уште пострав фаќа , кога ќе видиш дека еден ваков "моќен" Партизан кога ќе стигне до групи, мака ќе мачи до еден единствен бод да стигне.
Тек тогаш гледаш колку сме НИЕ далеку од европскиот фудбал :(

И имам едно прашање до поприличен број на членови тука на форумов што тврдат дека не е исправно да се купува шампионска титула, алудираќи на Шкендија , ваљда дека они ја купиле.
Зарем стварно мислите дека ако не ја "купија" титулата , и на нивно место еден Металург (за кој јас лично навивам) , Ренова или Работнички , ќе направеа разлика? Што , немаше да биде 4-0 , ама по три полувремиња ќе беше 5-1?
Дај бе заозбилете се малку :)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Кај сте бе Балисти до вчера сите гиневте за Шкендија не дававте да се спомне името Шкендија или Балисти одма летаа пцовки на сите страни а сега наеднаш испаривте сите никој не навива за Шкендија... не се нервирајте има и реванш како можеле Партизан да тепат 4-0 може и Шкендија да тепа 4-0 а зошто да не и 5-0 ако и тргне :icon_lol:.

И сега у Скопје ако не го извадете Косовското знаме ништо не правите, и дајте некој клип да видиме како се навива од тие балистите што беа во Белград или уште не се извадени?:D

V

viktora

Гостин
Кој сака да се клади дека на реваншот ќе биде искористена секоја можност за провокација со цел да се намали важноста на победата на Партизан?
Нешо као у стил, тие не победија ама ние им извадивме косовско знаме :D
GARANT zosto i onaka ke pijat kazna za onaa budala sto znae samo sreden prst,pa ke napravat provokacija kolku da se razgori malce zosto partizan ima nekolku opomeni od UEFA i mislat deka samo taka mozat da im vratat.

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
Очекивана победа...мада признајем да сам се много изнервирао у првом полувремену.
Највише због судије који је свирао непостојећи пенал. Да је Хасани погодио, ко зна како би се даље одвијала утакмица....иако не сумњам да би опет лагано прошли.
Партизан има нови тим и делује неуиграно. Требаће бар још месец дана да све легне на своје место. Под хитно нам треба нови штопер.
Навијање је било солидно, с обзиром да на Југу влада анархија након хапшења Гробара и растурања најјаче групе "Алкатраз". Сад је у току борба за превласт. Не знам колико ће то потрајати.
--- надополнето: Jul 14, 2011 8:37 AM ---
siminjas kapa za toa sto naviaa ubij siptara, jebi siptare, oj kosovo kosovo 90 minuti ili?

bas se prasuvam koj bi bil tvojot komentar koga navijacite na skendija ke vratat na ista linija vo skopje? ili togas ke bide stoka necivilizirana i slicni sranja?
Кмееее....
....Кмеее....

Извинете ако ние наштети на вашиот чувства
--- надополнето: Jul 14, 2011 8:41 AM ---
Каtip Osmani: Mom timu su smetale pogrdne pesme sa tribina

Kmeeeeeeeeee....

Многу жал

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Очекивана победа...мада признајем да сам се много изнервирао у првом полувремену.
Највише због судије који је свирао непостојећи пенал. Да је Хасани погодио, ко зна како би се даље одвијала утакмица....иако не сумњам да би опет лагано прошли.
Партизан има нови тим и делује неуиграно. Требаће бар још месец дана да све легне на своје место. Под хитно нам треба нови штопер.
Навијање је било солидно, с обзиром да на Југу влада анархија након хапшења Гробара и растурања најјаче групе "Алкатраз". Сад је у току борба за превласт. Не знам колико ће то потрајати.
--- надополнето: Jul 14, 2011 8:37 AM ---

Кмееее....
....Кмеее....

Извинете ако ние наштети на вашиот чувства
Од сеа не преведувај на гугл тренслејт :P хехех...
он: Браво,значи не го очекував овај резултат очекував некаде 2:1 али ете...
што и да направи шкендија сеа во Скопје нема шанси да стаса до 4:0 а камоли 5:0...
Партизан има сигурна победа...

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
Од сеа не преведувај на гугл тренслејт :P хехех...
.
Добро...нећу више:icon_lol:
Знам да ви разумете српски, али само сам хтео да вас испоштујем, зато што је ово македонски форум

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мене не ми е јасно како овој натпревар беше прогласен со висок ризик кога играат Давид и Голијат???? Па партизан и на празен стадион и без цела тренерска и физиотерапевтска екипа ќе ја прегази Шкендија. Фудбалски Шкендија е минорна во однос на Партизан. Обидот да се димензионира натпреварот политички е контрапродуктивен.

Јас вчера како МАкедонец бев во недоумица на АЛСАТ коа гледав, за кого да навивам, за Партизан клуб од Србија со кои сме живееле братски 60 години или за Шкендија тим кој е шампион на мојата земја, а нема ништо заедничко со неа.
Самите навивачи веат албански знамиња се колнат во Албанија и Косово , се нарекуваат себе си БАЛИСТИ - термин кој не ја задоволува македонскта попуѕлација.

Недоумицата исчезна брзо (несамо кај мене, туку и кај сите со кои разговарав пред и после натпреварот) - ПАРТИЗАН е тој на кој ќе му се поклонат симпатиите.

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Znam Balistive ve nerviraat od vreme na vreme so nekoj glupi ispadi.komentari.
No kako site sokoj si ima svoj moment.
No sepak se Makedoski prvak iskazete malku socustvo so nif.
Ke bese podobro za Makedoskiot fudbal ako se prestaveaa vo podobro svetlo.
A sto ocekuvas Skendija Budget od $2.2 Miloni i Partisan so budget $23 Milioni
Pa bodretegi sportski e da se nadevas i na nevozmoznoto.
Belki vo Skopje ke tepaat makar i eden nula da ispadnat so obelen obraz.
Samo moj sovet ne pravete nekoj budalstini na Stadion ke go propadnite klubo UEFA ke vi zemi sve so vi ima dadeno a mozi i zabrana za igrajne da dobiate.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Сега ќе се вадат тоа што им пееле навивачите и слично а тој шо провоцираше требаше дирекно да го прегазат но тоа е тоа видоа дека се дрва нека провоцираат тука ќе им мавнат казни другата сезона ќе се борат да опстанат во лигата и тоа е се..

Gonny

Official Shkendija-79 Fan
Член од
19 август 2009
Мислења
14
Поени од реакции
4
Дечки бидете реални и конструктивни. Шкендија е Македонскиот шампион, без разлика што е со Албанско мнозинство. Сигурен сум дека секој Македонски клуб ќе го имаше истата судбина.

Во првото полувреме Шкендија одлично му парираше на Партизан. Неискуството на играчите на Шкендија го направи своето. Во второто полувреме, Партизан успеа на одличен начин да го искористи ово неискуство. Играчите на Партизан беа одлично синкронизирани. Играа во висок ритам и без некои грешки.

Освен ова, искрено кажано и Ќатип Османи се покажа неискусен. Тренерот треба да биде голем псиколог да ги мотивира играчите, додека во Османи јас не гледам некојси псиколог.

Ако добро се анализира вчерашниот меч, се надевам дека Шкендија може да направи минимална победа во Скопје.

Тоа е сликата на Македонскиот фудбал. Има многу добри млади играчи, но нема добри фудбалски школи.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.389
Поени од реакции
9.007
Celi 10 strani za SKENDJA i PARTIZAN, a be MKD da igrase finale na svetsko prvenstvo nemase tolku da se ispise, a zgora na toa i premnogu detski razmisluvanja, jas licno mislam deka nema da ima nisto poserizno od toa sto se najvuva na forumov, nitu golem broj na makedonci ke odat da navivat za Partizan, nitu ke ima gospod znae kolku grobari od Belgrad i cigani od Solun, nitu pak ke ima 20 iljadi albanci kako nekoj sto najavi. E sega za sto go mislam ova ima poveke pricini ali vo glavno se raboti za slednoto, pred da obrazlozam samo sakam da napomenam nekoj raboti za da nekoj ne dobie pogresen vpecatok, jas sum pripadnik na postarata generacija i ke kazam deka izrastiv kako navivac na Vardar vo bifsata YU liga i so toa Parizan i CZ gi mrazev od dusa od poveke pricini taka da i denes nemam simpatii prema tie dva kluba i realno sakam da opisam toa sto go gledam od strana posto nemam ama bas nikakvi simpatii i prema Skendija.Znaci vaka situacijata e dosta slozena i site involvirani se svesni za toa, kvalitetot e na stranata na Partizan bez somnevaje, licno ne veruvam deka Skendija moze da napravi bilo sto. Upravata na Partizan e svesna deka edinstven problem za Partizan e samo ako nastane nekoj pogolem incident i tie pak da bidat izbrkani kako lani protiv Siroki Breg. Znaci Partizan ke odi da ja resi ovaa sredba na prviot mec vo Belgrad a toa moze i da go napravi, so eden rezultat od edno 3 gola razlika ( lesno dostizen na domasen teren) vtoriot mec nema da ima nekoe golemo znacenje, nitu ke ima motiv da grobari doagaat vo Skopje a so toa normalno nitu ciganite od Solun ke doagat, a posle eden takov rezultat nitu 20000 balisti ke dojdat na utakmica.So eden vakov tek na nastanite sve ke pomine kolku radi reda da se izigra.

Inaku me interesira edna rabota, vo bivsa YU liga mozam da razberam deka imase navivaci na Partizan od MKD taka se perse pametot, ali denes ne znam koj se tie mladi decki koj se palat na Partizan, na koj nacin se vljubija vo Partizan.

inaku da dodadam za fanovite na partizan, eve eden natpis od nivniot forum kolku da vidat za kogo navivaat:

Poslao: Sre Jun 22, 2011 2:57 pm Naslov:

jer moze u bjrm sa licnom kartom?
se sekavat nekoj na postov ?

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Znam Balistive ve nerviraat od vreme na vreme so nekoj glupi ispadi.komentari.
No kako site sokoj si ima svoj moment.
No sepak se Makedoski prvak iskazete malku socustvo so nif.
Ke bese podobro za Makedoskiot fudbal ako se prestaveaa vo podobro svetlo.
A sto ocekuvas Skendija Budget od $2.2 Miloni i Partisan so budget $23 Milioni
Pa bodretegi sportski e da se nadevas i na nevozmoznoto.
Belki vo Skopje ke tepaat makar i eden nula da ispadnat so obelen obraz.
Samo moj sovet ne pravete nekoj budalstini na Stadion ke go propadnite klubo UEFA ke vi zemi sve so vi ima dadeno a mozi i zabrana za igrajne da dobiate.
Ако даде гол во Скопје Шкендија ќе биде успех,пак ќе биде 0-3,0-4 каква црна победа,не можеа центар да поминат вчера не зезај.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Искрено иако Шкендија е таканаречен албански тим,иако кон Партизан имам одредени симпатии од лични причини,иако со Србите сме православни браќа како нација...јас сепак вчера не знам зошто но навивав за Шкендија бидејќи сепак е Македонски претставник и неможам да не навивам против претставник на Македонија колку и да е спротивна од нашиве идеали!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom