Шишање со машинка дома

• Креатор на темата Креатор на темата angelangel9410
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бре толку ли немате некој дома да ве среди да не испаднете кловнови? Јас сам нема шанси, оставам на проверена рака. Земав една машинка од 75 на 25 евра попуст колку за проба ама сега стриктно со неа растурам. Тоа една густа права па кога порасне кадрава коса имам манџа попара без гел да не излезе човек од дома. Сега сум раат на 5-7 мм должина плус и за брада е добра на која должина сакаш на таа да ја одржуваш.
--- надополнето: 15 март 2013 во 00:49 ---
ja zemav od neptun ovaa ja zemav
index.php
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=31_138_113&product_id=196792

Еј оваа ја имам и јас, само 1500 ја земав.

јас летото пробав со машинка сам. Северин имам машинка најевтина е,ама задоволен сум

veke 2 godini sam doma se sisam...na 0 i ne se zamaras...200 denari da frlas na sekoj 4 nedeli

И јас го подкаструвам домаќинот. Што фризури си правите и каде? :icon_mrgr:

Мојот домаќин са се опрајува со машинката. Еднаш ја беше ставил ан погрешна бројка, па беше чуден неколку дена. :D
Јас откако ги пробав сите фризерки у маало и ниедна не ме направи како што треба, почнав дома, со огледалце и ножички, и толку ми е забавно, што ми доаѓа другиот ден уште една тура да направам :)

За фарбање збора да нема. Мижејќи ќе се изфарбам :)

порано редовно се шишав сам кратко.Ама пред некое време слично на ова си направив фризурче :D

young-men-hairstyles5.jpg

Аман бре толку ли немате некој дома да ве среди да не испаднете кловнови? Јас сам нема шанси, оставам на проверена рака. Земав една машинка од 75 на 25 евра попуст колку за проба ама сега стриктно со неа растурам. Тоа една густа права па кога порасне кадрава коса имам манџа попара без гел да не излезе човек од дома. Сега сум раат на 5-7 мм должина плус и за брада е добра на која должина сакаш на таа да ја одржуваш.
--- надополнето: 15 март 2013 во 00:49 ---

Еј оваа ја имам и јас, само 1500 ја земав.
koja firma e?

Гледам сите веќе дома се шишат па решив и ја и така ја купив оваа машинка http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=31_138_113&product_id=206549
Ме интересира отприлика колку време ви стои вклучена во струја машинката за да биде целосно пуна?
И ова можеби е смешно и глупо прашање ама морам да прашам. На бербер кога одев му викав да ме скрати 4ка горе и 3ка од страните. Сега тоа значи 4мм регулација на чешел со 3мм од страна или има некоја друга цака? Оти нејќам да се упропастам и да бидам целиот во главата ко руски тенк :)

Поубаво од тоа дома сам со машинка да се шишаш нема :)

Kupiv masinka za sisanje filips pa dali ce moze nekoj da mi objasni kako pravilno da se isisam?

Гледам сите веќе дома се шишат па решив и ја и така ја купив оваа машинка http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=31_138_113&product_id=206549
Ме интересира отприлика колку време ви стои вклучена во струја машинката за да биде целосно пуна?
И ова можеби е смешно и глупо прашање ама морам да прашам. На бербер кога одев му викав да ме скрати 4ка горе и 3ка од страните. Сега тоа значи 4мм регулација на чешел со 3мм од страна или има некоја друга цака? Оти нејќам да се упропастам и да бидам целиот во главата ко руски тенк :)

Пробај првин да се поминеш со голема должина па ке видиш како ке ти стои, ако сакаш на страните пократко, ќе намалиш за некој цм но малку и пак ќе видиш како ти стои, значи најважно при првото шишање е да одиш малку по малку, за да имаш простор за корегирање, 3 ка според мене е многу кратко, пробај со 9 ка па после ако има потреба ќе намалиш

степените се Х3

пример
кец- 3мм
двојка - 6мм
тројка - 9мм
четворка - 12мм итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom