Швалерисување....

Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.389
Поени од реакции
30.826
pa valjda zatoa sto mnozinstvoto sekogas ne e vo pravo pogotovo koga se raboti za licni odluki a ne za naucni fakti.

eve na primer ti si vegetirijanec. glupo e da te osuduvam i ismejuvam za toa. toa si e tvoja odluka.
Voopsto. Naprotiv ne mi smeta da gi branam svoite stavovi koga znam deka sum vo pravo.
Mozes slobodno da mi sudish.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
Има и такви кои се менуваат драматично, затоа постои развод, ако веќе разликите се екстремни и не може да се спаси бракот. Развод па секој по свој пат. Е сеа за децата тоа и не е баш најдобра опција ама тоа е друг муабет.
ima i drugi solucii koj se mnogu podobri za decata pa i vo nekoj slucaj za parot. sepak na kraj pak zavisi od niv, a odluka polesno ke donesat ako nikoj od strana ne se mesa/sudi...
Автоматски споено мислење:

Ne znam, ti se seti na moeto sekojdnevno meni, jas ne go spomnav.
menito nema vrska, konkretno zboram za tebe... sto ti pravis si e tvoja rabota, mene ne me zanima do momentot koga ne sum vo slikata.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Добро бе луѓе, потреба, празнење ова она...
Сте слушнале за мастурба... дркање де?

Као беше она
„издркај си го, ќе ти помине“...

Јас не знам како правда некој „шваљерација“ со тоа „потреба''. Луѓе сме да му ебам мајката.

Да се разбереме, едно е отворена врска, брак или како и да е, криење ко тинејџер со цигара од неговите ми е...
И да, се во животот е ствар на договор, ако не можеш да испочитуваш договор џабе ќе праиме муабет понатека.

Чисто ме интересира, за овие што правдаат и бранат швалерисување, правдате и вашиот партнер ако има односи со рандом луѓе или?

Да не се сфатиме погрешно, не осудувам никој, за мој кревет си знам што и како сакам, на другите им пожелувам само среќа. :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.124
Поени од реакции
19.526
Кога сме на темата, ви ја препорачувам да ја изгледате, серијалот е две сезони, не е многу долга, интересна приказна е за полигамијата и дали можи да се љубат повеќе особи во исто време, како се справуваат со тој живот и целиот тој притисок итн.
@kano Посебно ти :)

Као беше она

Јас не знам како правда некој „шваљерација“ со тоа „потреба''. Луѓе сме да му ебам мајката.

Да се разбереме, едно е отворена врска, брак или како и да е, криење ко тинејџер со цигара од неговите ми е...
И да, се во животот е ствар на договор, ако не можеш да испочитуваш договор џабе ќе праиме муабет понатека.

Чисто ме интересира, за овие што правдаат и бранат швалерисување, правдате и вашиот партнер ако има односи со рандом луѓе или?

Да не се сфатиме погрешно, не осудувам никој, за мој кревет си знам што и како сакам, на другите им пожелувам само среќа. :)
Сеа и ти ама споредба направи со мастурбацијата :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.389
Поени од реакции
30.826
menito nema vrska, konkretno zboram za tebe... sto ti pravis si e tvoja rabota, mene ne me zanima do momentot koga ne sum vo slikata.
Aman, izbega od temata, ama da se vratime.
Sudenjeto e biten del od percepcijata koja se oformuva za eden covek kakov e.
Nacinot na sudenje se potpira vrz etickite i moralnite principi na edinkata koja go pravi sudenjeto. I evolucionerno, ni pomognalo mnogu.

Vo sekoja drzava postoi institucija sud kako oficijalna forma na ovaa prirodna potreba na covekot, zatoa sto e del od sekojdnevniot zivot na covekot.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
Кога сме на темата, ви ја препорачувам да ја изгледате, серијалот е две сезони, не е многу долга, интересна приказна е за полигамијата и дали можи да се љубат повеќе особи во исто време, како се справуваат со тој живот и целиот тој притисок итн.
@kano Посебно ти :)

Сеа и ти ама споредба направи со мастурбацијата :)
sum ziveel so poveke devojki istovremeno, znam deka e mozno

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552

Као беше она

Ова ми е интересно "не осудувам" ситуација, сите ние осудуваме секој ден по нешто, некој, некаде. Ама баш сите :) Зошто сексот би бил изземен од осудување на преваранти не знам. Како тоа слободно може да се осуди крадец или корумпиран политичар а неверство не треба да се суди?
Најчесто неверствата се случуваат во врски и бракови во кои лицата свесно влегуваат во моногамен однос.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
Aman, izbega od temata, ama da se vratime.
Sudenjeto e biten del od percepcijata koja se oformuva za eden covek kakov e.
Nacinot na sudenje se potpira vrz etickite i moralnite principi na edinkata koja go pravi sudenjeto. I evolucionerno, ni pomognalo mnogu.

Vo sekoja drzava postoi institucija sud kako oficijalna forma na ovaa prirodna potreba na covekot, zatoa sto e del od sekojdnevniot zivot na covekot.
lol sudovi za svalerisuvanje nema nitu za vegani

Мене ме интересира колку пати си се криел по плакари во животот! :)
nikad ne sum se kriel

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.719
Поени од реакции
25.142
Ова ми е интересно "не осудувам" ситуација, сите ние осудуваме секој ден по нешто, некој, некаде. Ама баш сите :) Зошто сексот би бил изземен од осудување на преваранти не знам. Како тоа слободно може да се осуди крадец или корумпиран политичар а неверство не треба да се суди?
Најчесто неверствата се случуваат во врски и бракови во кои лицата свесно влегуваат во моногамен однос.
pa valjda zatoa sto ne e kriminal... ali ok, ke ide vo pekolot, ako sakas moze kako inkvizicijata na vremeto da gi palime na plostad

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Сеа и ти ама споредба направи со мастурбацијата
Добро сеа, сите сме почнале на 10-12 години да ебеме ко луди, не дека 99.9% од луѓето тука по 10+ пати на ден луштеле банана или изигравале диџејки :D

Да бидеме реални, милион ствари можат и двете страни да кажат, интересна дебата е, но за мене лично тоа „Потреба“ не е причина за неверство. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom