Шаманизам

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Иницијанти нема да пишуваат на таа тема... ќе биде рекла казала, како и за многу други теми кои би требало сосема некој друг да зборува за тоа, а не сите :)
Ќе биде сказни-поезија како тантрата е ова она, свесен несвесен, соединетост-одвоеност итн итн и слични источно-мистични зборови и размисли...
Ете Магус-от ќе каже нешто, манијаку низаеден :vozbud:
Форум е за тоа,слабо се учи на вакви теми нешто... :)

OSHO-Lover , вчера Атеист ми го прати текстот што е на видеото и застанав на почетокот, веднаш штом го прочитав ова „ако си свесен“... ми се одмили текстот... од пракса во мојот живот дознав дека секој што премногу го користи зборот „свесен“ најмалку е свесен и му фали тоа затоа го користи постојано тој збор... мислејќи дека со таа „мантра“ ќе стане барем малку од малку подобар!

ВО твојот случај ми велиш: Во тие моменти си тотално свесен иако навидум осетот е како да си пијан ама не од алкохол... си практикувал ти сексуална магика или зборуваш од книги што си прочитал? Значи некој вели дека си тотално свесен, некој ти зборувал/покажувал за праксите или си читал? Има разлика... голема... и јас сум читал дека така било, по книгите... се сложувам со тебе, само јас додавам дека тоа го има во книгите, а јас не им верувам тоа што го велат тие книги, бидејќи како иницијант ЗНАМ дека работите не се даваат туку така во книги и на нет... Има во книгите вистини, но битни работи мора да се исклучат (едно „на“ наместо „во“ и се добива сосема нешто друго). Во пракса, како е ? И ако немаш пракса и не си иницијант во некои од тие Редови, што ми те тера од внатре да зборуваш за работи кои не ги знаеш? И тоа со тон како да практикуваш ритуална магика барем 20 години?

И одозгора велиш: ако ја искористиш сексуалната енергија - која е таа сексуална енергија? Колку енергии има во телото според тебе? :) Ќе ти поставев уште некое прашање, ама ќе дознаеше премногу од самите прашања како се поставени... Штета...

Јас реков, иницијанти не зборуваат сешто на форум само за да покажат како знаат за нештото... јас би бил и во грешка дури и побиен на некои теми, но тоа е жртвата, јебеш... некои работи се премногу свети и Е забрането да се дрдорат јавно, посебно пак не на форуми...

P.S. Видете го времето десно долу(телемитското време) кога јас сум се одрекол и одбил да го задоволам моето его! Запишете таму во вашите магиски дневници :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
.....веднаш штом го прочитав ова „ако си свесен“... ми се одмили текстот... од пракса во мојот живот дознав дека секој што премногу го користи зборот „свесен“ најмалку е свесен и му фали тоа затоа го користи постојано тој збор... мислејќи дека со таа „мантра“ ќе стане барем малку од малку подобар!
:cuc:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Иницијанти нема да пишуваат на таа тема... ќе биде рекла казала, како и за многу други теми кои би требало сосема некој друг да зборува за тоа, а не сите :)
Ќе биде сказни-поезија како тантрата е ова она, свесен несвесен, соединетост-одвоеност итн итн и слични источно-мистични зборови и размисли...
Ете Магус-от ќе каже нешто, манијаку низаеден :vozbud:
Форум е за тоа,слабо се учи на вакви теми нешто... :)

OSHO-Lover , вчера Атеист ми го прати текстот што е на видеото и застанав на почетокот, веднаш штом го прочитав ова „ако си свесен“... ми се одмили текстот... од пракса во мојот живот дознав дека секој што премногу го користи зборот „свесен“ најмалку е свесен и му фали тоа затоа го користи постојано тој збор... мислејќи дека со таа „мантра“ ќе стане барем малку од малку подобар!

ВО твојот случај ми велиш: Во тие моменти си тотално свесен иако навидум осетот е како да си пијан ама не од алкохол... си практикувал ти сексуална магика или зборуваш од книги што си прочитал? Значи некој вели дека си тотално свесен, некој ти зборувал/покажувал за праксите или си читал? Има разлика... голема... и јас сум читал дека така било, по книгите... се сложувам со тебе, само јас додавам дека тоа го има во книгите, а јас не им верувам тоа што го велат тие книги, бидејќи како иницијант ЗНАМ дека работите не се даваат туку така во книги и на нет... Има во книгите вистини, но битни работи мора да се исклучат (едно „на“ наместо „во“ и се добива сосема нешто друго). Во пракса, како е ? И ако немаш пракса и не си иницијант во некои од тие Редови, што ми те тера од внатре да зборуваш за работи кои не ги знаеш? И тоа со тон како да практикуваш ритуална магика барем 20 години?

И одозгора велиш: ако ја искористиш сексуалната енергија - која е таа сексуална енергија? Колку енергии има во телото според тебе? :) Ќе ти поставев уште некое прашање, ама ќе дознаеше премногу од самите прашања како се поставени... Штета...

Јас реков, иницијанти не зборуваат сешто на форум само за да покажат како знаат за нештото... јас би бил и во грешка дури и побиен на некои теми, но тоа е жртвата, јебеш... некои работи се премногу свети и Е забрането да се дрдорат јавно, посебно пак не на форуми...

P.S. Видете го времето десно долу(телемитското време) кога јас сум се одрекол и одбил да го задоволам моето его! Запишете таму во вашите магиски дневници :)
Не туку ми паламудри... ти реков да ми дадеш своја размисла а ти се вртиш во круг... дали било од книги, од видеа, од искуство... сум кажал и друг пат не пишувам ништо од ѓутура... а тебе ако те боцка зборот СВЕСЕН еве го нека ми те оќорави ако треба, знам грижата на СОВЕСТ(има разлика со свест) дека го одложуваш реалното искуство на свесност боли кога некој го употребува тој збор, ама морам ако треба и цел реферат ќе напишам за свеста оти ретко кој ја има, а да ќе си се вадиш сега дека тој што ја употребувал најмалку ја имал... ок теши си се...
За болдот... една е енергијата, само во зависност од тоа како ја користиш, на кој начин ја користиш и со кој центар таков и квлитет ке добие... во случајов зборев за сексуалната енергија, наречија Либидо ако ти е мило или Оргон ако си го разбрал Вилхелм Рајх...
Ете затоа и немам намера да отварам таква тема Тантра... прво не е за на форум, за во реалност е, второ и да напишам нешто тешко дека ќе разбере некој без соодветна пракса...
И Хепта ако според тебе нешто е свето... што е ондак тоа што не е... ;) Ах бе секти до секти(мислам на догми) :facepalm: Кај ти е искуството кое го фураш на форумов...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Извини ако те пецнав дека не си иницијант и дека зборуваш од книги и пракси дадени по видеа и книги...
Не те корегирам што е што... секако нема никогаш да практикуваш ништо од ова што ми го зборуваш како „најголем“ практикант.
И немаш потреба да се обидуваш да ме навредуваш. Биди СВЕСЕН (y) Биди тоа што го проповедаш овде по форумов... ;)

Назад на темата: шаманизам!
Како се надминува и дали се надминува разумот кај шаманите? Што користат? Што не користат? Какви тоа „духови“ тие имаат, или енергии? Дајте информации поеќе, дај да поврземе исток со запад, со југ :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Извини ако те пецнав дека не си иницијант и дека зборуваш од книги и пракси дадени по видеа и книги...
Не те корегирам што е што... секако нема никогаш да практикуваш ништо од ова што ми го зборуваш како „најголем“ практикант.
И немаш потреба да се обидуваш да ме навредуваш. Биди СВЕСЕН (y) Биди тоа што го проповедаш овде по форумов... ;)

Назад на темата: шаманизам!
Како се надминува и дали се надминува разумот кај шаманите? Што користат? Што не користат? Какви тоа „духови“ тие имаат, или енергии? Дајте информации поеќе, дај да поврземе исток со запад, со југ :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Нормално, што може да очекуваме од такви ко тебе? Свесните... иницирани без иницијации, дури и ќе иницираат други :facepalm: И кои зборуваат како да ја имале праксата и постигнувањата од книгите. Не секој е Пепелашка ако ја читал сказната луѓе :)

Воопшто не ме читаш, ти се навреди егото и гордоста пуста и сега на сите теми ќе ми досадуваш нели? Како и што се случува со вас, свесните... :) Сонце...

Држи се на темата... доста е за денес оф-топик нели? :)

Absu Lamja Shinbyeong

Priestess of Prometheus
Член од
5 јануари 2013
Мислења
35
Поени од реакции
30
Mnogu se odalecivme od temata :) Ama, aj, stvarno, neka otvori Osho tema za tantrata. Ne mislam ni jas deka inicijati ke pisuvaat, ama sepak i ako zboruvame samo filozofski, pak ke ima fajde. Osobeno koga se raboti za nesto sto ne samo sto ne e dovolno poznato, tuku e i "ozloglaseno". Preku razgovori se steknuva interes, a i sposobnost za kriticko filtriranje. Btw, spored vasite mislenja (na tie sto imaat iskustvo so takvi raboti), ako nekogo go interesiraat takvi praksi, koi se najdobrite smerovi, dostapni na Balkanov, jasno?

I, da ne spamam, da se vratam na samanizmot, interesni mi se Saami praksite;

http://www.utexas.edu/courses/sami/diehtu/giella/music/noaidi.htm

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А бе некој од искуство да кажеше нешто? Ако не самиот шаман, учен од друг - тогаш бар за искуство со таков чоек. :D

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Читав книга(ако може така да се рече) каде се спомнуваше дека најверојатно и Буда бил шаман. Што мислите вие околу тоа?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Читав книга(ако може така да се рече) каде се спомнуваше дека најверојатно и Буда бил шаман. Што мислите вие околу тоа?
Еми наслов на „книгата“, автор... нешто „докази“ како Буда бил шаман...
Па да видиме „ние“ што мислиме после :D

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
планирам летово кога ќе завршам со испит да ги испринтам првите 3 книги од Карлос Кастенеда и да ги читам, имам прочитано еден долг блог кој во многу кратки црти ја опишува неговата филозофија ( тоа за патот на "warrior" и слично) и ми се допадна , башка и со луцидни соништа имам интерест... па да прашам некој го читал , нешто да каже ? мислење едно дрруго? знам по интернет го обвинувааат демек он сите тие "средби" со Дон Јуан ги измислил и дека не се случиле али не ми значи многу тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom