OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Па да ама ко што викаш, за кого... Ај можда некад...А зашто па и да не отвориш тема за Тантра? Мислам дека ќе има барем по нешто интересно.
Па да ама ко што викаш, за кого... Ај можда некад...А зашто па и да не отвориш тема за Тантра? Мислам дека ќе има барем по нешто интересно.
Еве за мене... Ме интересира. Пробај во кратки црти.Па да ама ко што викаш, за кого... Ај можда некад...
Иницијанти нема да пишуваат на таа тема... ќе биде рекла казала, како и за многу други теми кои би требало сосема некој друг да зборува за тоа, а не сите....
.....веднаш штом го прочитав ова „ако си свесен“... ми се одмили текстот... од пракса во мојот живот дознав дека секој што премногу го користи зборот „свесен“ најмалку е свесен и му фали тоа затоа го користи постојано тој збор... мислејќи дека со таа „мантра“ ќе стане барем малку од малку подобар!
Не туку ми паламудри... ти реков да ми дадеш своја размисла а ти се вртиш во круг... дали било од книги, од видеа, од искуство... сум кажал и друг пат не пишувам ништо од ѓутура... а тебе ако те боцка зборот СВЕСЕН еве го нека ми те оќорави ако треба, знам грижата на СОВЕСТ(има разлика со свест) дека го одложуваш реалното искуство на свесност боли кога некој го употребува тој збор, ама морам ако треба и цел реферат ќе напишам за свеста оти ретко кој ја има, а да ќе си се вадиш сега дека тој што ја употребувал најмалку ја имал... ок теши си се...Иницијанти нема да пишуваат на таа тема... ќе биде рекла казала, како и за многу други теми кои би требало сосема некој друг да зборува за тоа, а не сите
Ќе биде сказни-поезија како тантрата е ова она, свесен несвесен, соединетост-одвоеност итн итн и слични источно-мистични зборови и размисли...
Ете Магус-от ќе каже нешто, манијаку низаеден
Форум е за тоа,слабо се учи на вакви теми нешто...
OSHO-Lover , вчера Атеист ми го прати текстот што е на видеото и застанав на почетокот, веднаш штом го прочитав ова „ако си свесен“... ми се одмили текстот... од пракса во мојот живот дознав дека секој што премногу го користи зборот „свесен“ најмалку е свесен и му фали тоа затоа го користи постојано тој збор... мислејќи дека со таа „мантра“ ќе стане барем малку од малку подобар!
ВО твојот случај ми велиш: Во тие моменти си тотално свесен иако навидум осетот е како да си пијан ама не од алкохол... си практикувал ти сексуална магика или зборуваш од книги што си прочитал? Значи некој вели дека си тотално свесен, некој ти зборувал/покажувал за праксите или си читал? Има разлика... голема... и јас сум читал дека така било, по книгите... се сложувам со тебе, само јас додавам дека тоа го има во книгите, а јас не им верувам тоа што го велат тие книги, бидејќи како иницијант ЗНАМ дека работите не се даваат туку така во книги и на нет... Има во книгите вистини, но битни работи мора да се исклучат (едно „на“ наместо „во“ и се добива сосема нешто друго). Во пракса, како е ? И ако немаш пракса и не си иницијант во некои од тие Редови, што ми те тера од внатре да зборуваш за работи кои не ги знаеш? И тоа со тон како да практикуваш ритуална магика барем 20 години?
И одозгора велиш: ако ја искористиш сексуалната енергија - која е таа сексуална енергија? Колку енергии има во телото според тебе? Ќе ти поставев уште некое прашање, ама ќе дознаеше премногу од самите прашања како се поставени... Штета...
Јас реков, иницијанти не зборуваат сешто на форум само за да покажат како знаат за нештото... јас би бил и во грешка дури и побиен на некои теми, но тоа е жртвата, јебеш... некои работи се премногу свети и Е забрането да се дрдорат јавно, посебно пак не на форуми...
P.S. Видете го времето десно долу(телемитското време) кога јас сум се одрекол и одбил да го задоволам моето его! Запишете таму во вашите магиски дневници
Извини ако те пецнав дека не си иницијант и дека зборуваш од книги и пракси дадени по видеа и книги...
Извини ако те пецнав дека не си иницијант и дека зборуваш од книги и пракси дадени по видеа и книги...
Не те корегирам што е што... секако нема никогаш да практикуваш ништо од ова што ми го зборуваш како „најголем“ практикант.
И немаш потреба да се обидуваш да ме навредуваш. Биди СВЕСЕН Биди тоа што го проповедаш овде по форумов...
Назад на темата: шаманизам!
Како се надминува и дали се надминува разумот кај шаманите? Што користат? Што не користат? Какви тоа „духови“ тие имаат, или енергии? Дајте информации поеќе, дај да поврземе исток со запад, со југ
Нормално, што може да очекуваме од такви ко тебе? Свесните... иницирани без иницијации, дури и ќе иницираат други И кои зборуваат како да ја имале праксата и постигнувањата од книгите. Не секој е Пепелашка ако ја читал сказната луѓе
Воопшто не ме читаш, ти се навреди егото и гордоста пуста и сега на сите теми ќе ми досадуваш нели? Како и што се случува со вас, свесните... Сонце...Јас реков, иницијанти не зборуваат сешто на форум само за да покажат како знаат за нештото... јас би бил и во грешка дури и побиен на некои теми, но тоа е жртвата, јебеш... некои работи се премногу свети и Е забрането да се дрдорат јавно, посебно пак не на форуми...
P.S. Видете го времето десно долу(телемитското време) кога јас сум се одрекол и одбил да го задоволам моето его! Запишете таму во вашите магиски дневници
Еми наслов на „книгата“, автор... нешто „докази“ како Буда бил шаман...Читав книга(ако може така да се рече) каде се спомнуваше дека најверојатно и Буда бил шаман. Што мислите вие околу тоа?