А ако продаваме делчиња од кожата ни се одземаше од нашиот живот, за туѓите желби? Ако не - ја земам и отварам бизнис. Ако да - ја земам и ја користам многу разумно
Хммм....не би ја зела. То шо ми е пишано ќе си го живеам, кога треба ќе умрам, со кого треба ќе сум, можда сиромашна, можда богата...то шо ми го носи животот го прифаќам.Ипак-не би ја зела.
кога би бил на негово место.........разочаран од живот, многу по логично би било да ја искористиш отколку да се самоубиеш, барем еден дел од животот ќе го уживаш!
а иначе, сега можеби би ја искористил, само кога би видел дека нема друг начин да си ја постигнам..најголемата цел.. на друг начин!
Ja imam knigata procitano i mislam deka na krajot toj samot ke saka da zivee ama ke bide predocna,ne sum bas sigurna ama mislam deka taka bese.Jas ne bi ja zemala zasto otkako ke dobijam se sto sum sakala sepak ke umram i nema da mozam da uzivam vo toa.:smir:
Sangrinska koza preubava kniga se voodusevuvav dodeka ja citav no da ja imam sangrinskata koza sepak ne bi ja iskoristila mnogu si go sakam zivotot:baeh: ke se potrudam jas i bez sangrinskata koza da si gi ispolnam zelbite
Шагринска кожа....една од подосадните книги, али имав добар есеј тогаш....дефинитивно не ми ја зела, бидејќи не сакам едно праче кожа да ми го управува животот, и способана сум да се борам за тоа што го сакам не ми треба кожичка за го добијам!
Тешко прашање... Зависи од многу работи. Во моментов не би ја зела кожата, ама од кај да знам каков живот ќе живеам за неколку години? Ако сум несреќна, сиромашна, сама, болна (не дај Боже), кожата ќе биде и повеќе од добредојдена!
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.