Шагринскa кожа

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
А ако продаваме делчиња од кожата ни се одземаше од нашиот живот, за туѓите желби? Ако не - ја земам и отварам бизнис. Ако да - ја земам и ја користам многу разумно:)

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Хммм....не би ја зела. То шо ми е пишано ќе си го живеам, кога треба ќе умрам, со кого треба ќе сум, можда сиромашна, можда богата...то шо ми го носи животот го прифаќам.Ипак-не би ја зела.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.538
Поени од реакции
2.229
кога би бил на негово место.........разочаран од живот, многу по логично би било да ја искористиш отколку да се самоубиеш, барем еден дел од животот ќе го уживаш!
а иначе, сега можеби би ја искористил, само кога би видел дека нема друг начин да си ја постигнам..најголемата цел.. на друг начин!

Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
Ja imam knigata procitano i mislam deka na krajot toj samot ke saka da zivee ama ke bide predocna,ne sum bas sigurna ama mislam deka taka bese.Jas ne bi ja zemala zasto otkako ke dobijam se sto sum sakala sepak ke umram i nema da mozam da uzivam vo toa.:smir:

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Sangrinska koza preubava kniga se voodusevuvav dodeka ja citav no da ja imam sangrinskata koza sepak ne bi ja iskoristila mnogu si go sakam zivotot:baeh: ke se potrudam jas i bez sangrinskata koza da si gi ispolnam zelbite:pipi:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Не би ја зела, веројатно, теоретски, поточно во моментов, ама...никогаш не вели никогаш.

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Добра поента, ама искрено ме измалтретира книгава кога ја читав на времето :)

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Шагринска кожа....една од подосадните книги, али имав добар есеј тогаш....дефинитивно не ми ја зела, бидејќи не сакам едно праче кожа да ми го управува животот, и способана сум да се борам за тоа што го сакам не ми треба кожичка за го добијам!

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Не би ја зела кожата, си го сакам животот што го живеам :smir:

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Mnogu dobra kniga - poucna!!! Inace ne bi ja zela, kako mi e pisano taka, da si go sratuvam zivotot za nekoi luksuziranja ne biva :toe:

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
Одлична книга, премногу опширни описи ама има поента. Не би ја земала кожата, сакам сама да се потрудам да си добијам тоа што сакам.

Член од
24 август 2008
Мислења
132
Поени од реакции
2
Тешко прашање... Зависи од многу работи. Во моментов не би ја зела кожата, ама од кај да знам каков живот ќе живеам за неколку години? Ако сум несреќна, сиромашна, сама, болна (не дај Боже), кожата ќе биде и повеќе од добредојдена!

Kajgana Shop

На врв Bottom