city park boy
Red Legend Sınce
- Член од
- 30 март 2007
- Мислења
- 2.338
- Поени од реакции
- 22
зависи колку скратува на желба...ако е година ке ја земам...ке посакам една желба..после тоа ке ја шитнам пак сум у ќар
Е финтата е што не можеш да се ослободиш од неа и ништо не може да ја уништи.зависи колку скратува на желба...ако е година ке ја земам...ке посакам една желба..после тоа ке ја шитнам пак сум у ќар
епааа ке ја закопам негде и нема да кажувам на никој шо како кадеЕ финтата е што не можеш да се ослободиш од неа и ништо не може да ја уништи.
нема што да се мисли...милион евра у кеш:pos2::pos2:Без мислење би ја зел, ама ќе се отепам од мислење пред да ја искористам.
Поентата сепак беше сосема друга, а твоите 3 години предност не можат да те направат поголем „човек“, затоа што не ја познаваш базата и искуството на оние што го декларирале својот живот како добар и без кожата.Дај не треси за реалност на ваква тема.Се беше поставено од книга со волшебна кожа,искрено не се замарав со метафорите за истата,ја сфатив како што беше објаснето,исполнување на желба со кратење на животот.
Е сеа ме изиритираа изјави како супер ми е сеа и неам потреба од никаква жртва за подобар живот,сите што напишаа вака ги доживеав како деца,а и испаднаа деца и на годишна база.
Зошто не сте спремни да жртвувате дел од животот за животна желба?Сепак тоа е неизбежно,само целата работа е што кожата е представена како шорткат.
бајДуеј
Се што мислиш дека си го заслужила можеш да го добиеш?
Ти си квалитетен човек што се бори за тоа што го сака и секогаш ја носиш реалноста на грб?
Само едно ќе кажам=животот нема цена!!!Сигурно ја имате прочитано : Шагринска кожа од Оноре де Балзак.
Еве на кратко што е штосот во книгата за оние кои ја немаат прочитано : еден млад човек, кој е на раб да направи самоубиство, наидува на трговец кој продава Шагринска кожа или во превод би значела кожа на тигар. Оваа Шагринска кожа, ги исполнува сите можни желби, но по цена на животот, што значи со секоја нова исполнета желба се скратува животот.
Е сега прашањево ми е, дали вие ако се најдите во таква ситуација би ја зеле оваа Шагринска кожа?