- Член од
- 15 април 2013
- Мислења
- 1.038
- Поени од реакции
- 796
Не верувам јас во каменот!Вака сеа, камења се за градење, да ги постелиш пред да тураш асфалт, да си отпочиниш кога ќе ти здосади од одење, а децата не му ги донел ниту каменот, ниту штрк ниту нешто друго, туку сами си го направиле тие паровите, ете се фатило еднаш од 1000пати.
Премногу му даваш значење на вакви работи и премногу веруваш во истите, енергијата што ја губиш со тоа поарно изгуби ја да најдеш кој ти ги фрла. Не треба да ја испериш перницата и некому да докажеш нешто, туку да најдеш кој ти прави таква работа.
Јас да најдам дека некој ми прави такви работи (иако не верувам во истите, верувам во неговата омраза кон мене) вечерта додека спие ќе му се случи натприродна работа, т.е госпо ќе го запали со се куќа, или пак кога се прибира приквечер од некаде ќе го казни госпо со тоа што ќе го толчам со вреќа на глава дури има здив во него без разлика дали е стар, млад, жена, маж, дете, no hard feelings.
Не верувам во каменот.
Само ти покажувам млади луѓе што веруваат во камења, парички, делчиња од коса и облека и се и сешто. Значи постојат. Ако ти кажувам дека ги имам во близина, значи ги имам.
Околностите се такви што најмногу што можев за да си направам малку приватност од нив сторив, да ги убијам не можам.
Да бегам од нив? Кај се стигнува со бегање? Во место со поголеми проблеми кај што ќе треба пак да бегаш... рака на срце одамна немаат пробано ништо физички, се им останува на крпчињата и крвчињата - ништо не ми можат
Не губам енергија на ова, најголема енергија кога ќе имам нешто ново фустан или нешто треба да го кријам кога не сум дома, иако сме разделени заради децата имаат пристап дома кај мене, може да го исечат нештото што ми прави ќеф.....
Замисли мајка и татко што те пуштаат сам на болница во таква состојба? Мојш да замислиш колку ги има преземено „семоќноста“ ?
Ти не губи енергија на вакви теми. Остани си кај што нема добро и зло на духовен план, што убо ти е ... од незнам ништо поубо немат...
Позз