Црна Ружа

N

Nessa Alcarin

Гостин
Не зборував за стеротипите на луѓето што не знаат ништо.
Што ако ти кажам дека пишуваш со бивши член на Црна Ружа?
Како тоа бивши? Па зарем не треба да се самоубиеш за да ја напуштиш Црна ружа?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Црна Ружа, како прво нема никаква врска со сатанизам и со црквата на ЛаВеј. Нема жртвувања на луѓе, пиење крв, сечење глави, убиства. Тоа се само предрасудите на народот и човековиот страв од непознатато. Црна Ружа е култ од египетската митологија. Овој култ постоел, постои и ќе продолжи да постои, без разлика на стереотипите од страна на фанатиците и простиот народ.
Може ли да кажеш нешто повеќе во врска со тоа за кој дел од египетската митологија се работи? Кој божества се вклучени во овој култ? Дали има систем на иницијација? Дали е интернационален или локален? И слично.
Поздрав.
93 93/93.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Не зборував за стеротипите на луѓето што не знаат ништо.
Што ако ти кажам дека пишуваш со бивши член на Црна Ружа?[/quote]

Ако си стварно бивши член на Црна Ружа ке те замолам да објасниш подетално што уствари е Црна Ружа и за што се залага? :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.423
Поени од реакции
84.765
Ако си стварно бивши член на Црна Ружа ке те замолам да објасниш подетално што уствари е Црна Ружа и за што се залага? :)
Па тоа е познато - за унапредување на демократското отворено општество.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Па тоа е познато - за унапредување на демократското отворено општество.
-----------------------------II------------------------------------ на деМОНОкратското општество. Не ми замеруваш ако те поправив
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 18:21 ---
Научи го значењето на зборот Луцифер :)
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 19:19 ---
Што ако ти кажам дека пишуваш со бивши член на Црна Ружа?
Знам што е и кој е Луцифер не мора да ми кажуваш и да ме убедуваш во друго.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer

И ова како си бивши член кога колку што знам повеќето од сектата излагаат мртви , има многу мал број такви кои останале живи, се чудам како поради предвство на сектата си останал жив.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
туууу, се изначитав свашта :rolleyes:

дечко set666
дај одговори на прашањава, не не држи у неизвесност вака. Види од кога ти е последното мислење. Ова е крајно непристојно од твоја страна, значи :rolleyes:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тој назив “Црна ружа“ некако многу излитено бе делува... како песна од Тома Здравковиќ...
Црна ружа у реверу момееее
Нема љубави у срцу твомееее
Кафанооооо туго мојаааа

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Тој назив “Црна ружа“ некако многу излитено бе делува... како песна од Тома Здравковиќ...
Црна ружа у реверу момееее
Нема љубави у срцу твомееее
Кафанооооо туго мојаааа

Уби ме невера твојааааааа :P :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
На фб има група црна ружа...болни умови,читајте ги коментарите.. :D

D

Daedalus

Гостин
Како можеш да читаш од Википедија? Тоа е срање у боја, кој стигне пишува таму.
Za Jim Jones imam citano uste vo The Power of Persuasion - How We're Bought and Sold Robert Levine (John Wiley & Sons 2003), ali morav da postiram link od wikipedia da vidat koj e i sto e. A za kredibilitetot na Wikipedia(osven ako ne se zezas), smesno e da se debatira, deka Wikipedia e sranje u boja toa e uste po smesno sto ima takvi kako tebe sto se seriozni(ako ne se zezas), ali da se zadrzime na crni ruzi :)

Kajgana Shop

На врв Bottom