Црвенковски со непотпишување на закони ќе го спасува Собранието

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Што сега ќе ни е суд кога Бранко знае најдобро. Трагично но вистинито... ама излегува дека тој ни е судија на сите..
Па тоа и ти го кажувам.
Доколку има некој неуставност во неговата одлука да не ги потпише законите, ВМРО треба да побара од уставниот суд да се произнесе по проблематиката, а не на секој пола час да држи пресови.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Голема работа оти се врати опозицијата во собрание.Според мене треба да се укине тоа собрание или да има само 30 пратеници.Тоа собрание ни е само украс колку да се каже оти сме демократска држава.Ај да ми каже некој дали се сеќава да собранието е одбило еден закон на владата се се договара надвор од собранието а тие лежачите таму само притискат копчиња и цел ден се ладат таму пијат на сметка на државата и си земат дневници.А да не заборавиме дека има пратеници кои цел мандат збор не се кажале.Чист трошок е тоа собрание милиони си трошат партиските заслужни војници.
Значи на нас ни треба само влада.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Голема работа оти се врати опозицијата во собрание.Според мене треба да се укине тоа собрание или да има само 30 пратеници.Тоа собрание ни е само украс колку да се каже оти сме демократска држава.Ај да ми каже некој дали се сеќава да собранието е одбило еден закон на владата се се договара надвор од собранието а тие лежачите таму само притискат копчиња и цел ден се ладат таму пијат на сметка на државата и си земат дневници.А да не заборавиме дека има пратеници кои цел мандат збор не се кажале.Чист трошок е тоа собрание милиони си трошат партиските заслужни војници.
Значи на нас ни треба само влада.
Tочно е,собранието треба да се сведе на само 10тина пратеници,а владата на само 4-5 министри,зошто сите други се само бескорисен декор и огромен непотребен трошок за државава.:toe:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Tочно е,собранието треба да се сведе на само 10тина пратеници,а владата на само 4-5 министри,зошто сите други се само бескорисен декор и огромен непотребен трошок за државава.:toe:
А еден од тие да бидеш ти ,и Миле Јанакиевски да биде кафекуварица :icon_lol:.Оооооооо , мајсторе со ваков филм може и беља да направиш во гаки на стари години ....... пусти соништа ......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А еден од тие да бидеш ти ,и Миле Јанакиевски да биде кафекуварица :icon_lol:.Оооооооо , мајсторе со ваков филм може и беља да направиш во гаки на стари години ....... пусти соништа ......
Миле ќе го пратиме на портирница бе,ако го положи тестот за комуникации низ сообранието,всушност тоа би му била и најголема референца во огромното “експертско“ искуство.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
А еден од тие да бидеш ти ,и Миле Јанакиевски да биде кафекуварица :icon_lol:..
Па со оглед на тоа како се движи по улица и по стилот на облекување ништо чудно да е Јанакиевски обратен а уште помалку да ја исклучам можноста да биди кафекуварица или вкревет собарица :baeh:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Кој ми го избриша постот кај што пишав дека поради ДПМНЕ во Скопје ќе се зборува пола албански пола македонски со донесување на законот за јазиците...изгледа ве боли коалицијата со терористите за кои Влатко Ѓорчев не спиеше и леб не јадеше за законот за јазиците да не се донесе....ахххххх...квази патритотизам...слободно лижете кај што плукате :kesa:

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Се што имам да кажам е дека со ова Б.Ц. конечно си го покажа вистинското лице.ај уште една година па ќе му се случи на избори истото што и на сдсм на 1ви јуни годинава.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Се што имам да кажам е дека со ова Б.Ц. конечно си го покажа вистинското лице.ај уште една година па ќе му се случи на избори истото што и на сдсм на 1ви јуни годинава.
:pop: ДАЈ БОЖЕ :pop:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Почнаа да се појавуваат и некои нејасни и сомнителни делови од Законот за јазици... На пример, СДСМ реагира на членот кој се однесува на полицијата, според кој ниту еден припадник на етничката албанска заедница не може да биде приведен, прашан и на некој начин запрен од полицаец кој не го говори албанскиот јазик...(!?)
Мене ова ми изгледа мнооогу нелогично, брзоплето и опасно...

Многу важни закони се носат без добро да се подготват и без добра претходна анализа... Не се ова колумни за во весници, па ќе седнам, ќе напишам тоа што го мислам во моментот и завршена работа!
Ете затоа Бранко не ги потпишува законите поради нивното огромно значење токму поради државен интерес а не партиски поради договорот помеѓу ДУИ и ДПМНЕ :smir:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Не сум баш сигурен ама ми се чини дека на пролет треба да бидат изборите.Така да нетреба да чека многу.

П.С. Ситно бројам не можам да стојам.:helou:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Не сум баш сигурен ама ми се чини дека на пролет треба да бидат изборите.Така да нетреба да чека многу.

П.С. Ситно бројам не можам да стојам.:helou:
Очигледно не си ме прочитал,неразбрал или не си сакал да прочиташ или пак не си сакал да признаеш дека сум во право за постот од погоре :tapp:

П.С. Поради ситно броење ќе ги сносиш последиците и ти т.е. ќе живееш во двојазична држава

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Очигледно не си ме прочитал,неразбрал или не си сакал да прочиташ или пак не си сакал да признаеш дека сум во право за постот од погоре :tapp:

П.С. Поради ситно броење ќе ги сносиш последиците и ти т.е. ќе живееш во двојазична држава

Не беше за тебе туку за двајцата погоре.
П.С. А јас па бев убеден дека двојазичноста почна кога ‘‘некои прашања не заслужуваа одговор‘‘

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Не беше за тебе туку за двајцата погоре.
П.С. А јас па бев убеден дека двојазичноста почна кога ‘‘некои прашања не заслужуваа одговор‘‘
31 мај, 2007 година, премиерот Никола Груевски од парламентарна говорница и' одговара на Радмила Шеќеринска на поставено пратеничко прашање за т.н. мајски договор:

Цитат:
...за тие прашања, кои што ги спомнавте поврзани со закон за поранешните припадници на ОНА или поврзани со Закон за двојазичност, во однос на закон за јазици, којшто би значел двојазичност на цела територија, не постигнавме согласност, ниту пак постигнавме согласност за таканаречена Бадинтерова Влада.

И уште еднаш да се потсетиме на завршниот дел од истото тоа обраќање на Грујо Комита:
Значи, кој леже, ќе покаже времето. Јас сум многу комотен, бидејќи дванаесет скоро години, единаесет и нешто години сум на политичката сцена. Имам една особина да внимавам кога нешто зборувам и кажувам и да внимавам исто така кога другите лажат, па што им следува после тоа. Затоа што на лагата и’ се кратки нозете, порано или подоцна вистината ќе си исплива на површина. Таа е како шило, ќе боде, ќе боде, лево-десно, напред-назад, и на крајот ќе исплива. Таа мора да исплива на површина. Така што, прилично сум комотен по ова прашање, чекам само времето да си помине и да си се види – кој лаже?
Значи заклучок од оваа архива е тоа дека лагата има кратки нозе и е како шило и шилото излезе а Грујо си даде гз на Али Ахмети по кој овој пак пукаше по него и изјавуваше дека со терористи не се договара а уште помалку да носи закони предложени од нив а при тоа Влатко Ѓорчев спиеше во Шатори пред собранието со Николовски и штрајкуваа со глад поради факултетот во Тетово а сега ќути ама нека излези пред јавноста да кажи дека се договорил и дал гз на тие што требало да му ги сече канџите...значи ЛАЖЕ :helou:

П.С. Знаам дека беше за обајцата горе ама јас тебе ти се обратив плус двојазичноста не беше изгласана од СДСМ него еве денес на итната седница тоа беше и причината и темата.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
31 мај, 2007 година, премиерот Никола Груевски од парламентарна говорница и' одговара на Радмила Шеќеринска на поставено пратеничко прашање за т.н. мајски договор:

Цитат:
...за тие прашања, кои што ги спомнавте поврзани со закон за поранешните припадници на ОНА или поврзани со Закон за двојазичност, во однос на закон за јазици, којшто би значел двојазичност на цела територија, не постигнавме согласност, ниту пак постигнавме согласност за таканаречена Бадинтерова Влада.

И уште еднаш да се потсетиме на завршниот дел од истото тоа обраќање на Грујо Комита:
Значи, кој леже, ќе покаже времето. Јас сум многу комотен, бидејќи дванаесет скоро години, единаесет и нешто години сум на политичката сцена. Имам една особина да внимавам кога нешто зборувам и кажувам и да внимавам исто така кога другите лажат, па што им следува после тоа. Затоа што на лагата и’ се кратки нозете, порано или подоцна вистината ќе си исплива на површина. Таа е како шило, ќе боде, ќе боде, лево-десно, напред-назад, и на крајот ќе исплива. Таа мора да исплива на површина. Така што, прилично сум комотен по ова прашање, чекам само времето да си помине и да си се види – кој лаже?
Значи заклучок од оваа архива е тоа дека лагата има кратки нозе и е како шило и шилото излезе а Грујо си даде гз на Али Ахмети по кој овој пак пукаше по него и изјавуваше дека со терористи не се договара а уште помалку да носи закони предложени од нив а при тоа Влатко Ѓорчев спиеше во Шатори пред собранието со Николовски и штрајкуваа со глад поради факултетот во Тетово а сега ќути ама нека излези пред јавноста да кажи дека се договорил и дал гз на тие што требало да му ги сече канџите...значи ЛАЖЕ :helou:

П.С. Знаам дека беше за обајцата горе ама јас тебе ти се обратив плус двојазичноста не беше изгласана од СДСМ него еве денес на итната седница тоа беше и причината и темата.

Не сум запознаен со детали за да дадам критика меѓутоа знам дека и есдесето ти го гласаше.Еве ти линк
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=95998

Kajgana Shop

На врв Bottom