31 мај, 2007 година, премиерот Никола Груевски од парламентарна говорница и' одговара на Радмила Шеќеринска на поставено пратеничко прашање за т.н. мајски договор:
Цитат:
...за тие прашања, кои што ги спомнавте поврзани со закон за поранешните припадници на ОНА или поврзани со Закон за двојазичност, во однос на закон за јазици, којшто би значел двојазичност на цела територија, не постигнавме согласност, ниту пак постигнавме согласност за таканаречена Бадинтерова Влада.
И уште еднаш да се потсетиме на завршниот дел од истото тоа обраќање на Грујо Комита:
Значи, кој леже, ќе покаже времето. Јас сум многу комотен, бидејќи дванаесет скоро години, единаесет и нешто години сум на политичката сцена. Имам една особина да внимавам кога нешто зборувам и кажувам и да внимавам исто така кога другите лажат, па што им следува после тоа. Затоа што на лагата и’ се кратки нозете, порано или подоцна вистината ќе си исплива на површина. Таа е како шило, ќе боде, ќе боде, лево-десно, напред-назад, и на крајот ќе исплива. Таа мора да исплива на површина. Така што, прилично сум комотен по ова прашање, чекам само времето да си помине и да си се види – кој лаже?
Значи заклучок од оваа архива е тоа дека лагата има кратки нозе и е како шило и шилото излезе а Грујо си даде гз на Али Ахмети по кој овој пак пукаше по него и изјавуваше дека со терористи не се договара а уште помалку да носи закони предложени од нив а при тоа Влатко Ѓорчев спиеше во Шатори пред собранието со Николовски и штрајкуваа со глад поради факултетот во Тетово а сега ќути ама нека излези пред јавноста да кажи дека се договорил и дал гз на тие што требало да му ги сече канџите...значи ЛАЖЕ :helou:
П.С. Знаам дека беше за обајцата горе ама јас тебе ти се обратив плус двојазичноста не беше изгласана од СДСМ него еве денес на итната седница тоа беше и причината и темата.