Циркус во Друштвото на писателите на Македонија

Член од
26 февруари 2024
Мислења
13
Поени од реакции
28
Точно, не се негира квалитетот. Ги знам лично и Милчо и Митко, одлични поети се.
Мислам дека дебатата е повеќе во однос на критериумите. Бидејќи @Zlatikevichius го објави биото на примените, еве едно био и на еден одбиен (т.е. јас)
Доктор сум по науки од областа на туризмот и угостителството со околу триесет објавени научни и стручни трудови и еден учебник.
"Време за живеење" збирка раскази, 2001
"Мрак Хумор Тишина" збирка кратки стрипови 2014
"Витези од соседството" графичка новела, 2016
Наредните се романи
"Тегли" 2021
"Заследи ме" 2022
"Наследство: Прозорецот" 2022
"Зборови" 2023
"Тајни" 2024

Добитник сум на три меѓународни награди за краток стрип за два стрипа, една за млад автор и признание од читателите за роман на годината 2023

Главен уредник сум на електронското списание за литература и други уметности "(е)Лит"
Организатор на награда за најдобра песна за деца "ТОДЕ" и повеќе локални настани

И сега најважната информација, а тоа е дека во апликацијата не ни беше побарана никаква биографија или библиографија, туку само два примерока од две книги, кои во мојот случај сигурно не беа прочитани во три дена, што се гледа и од "можеби" во одговорот на претседателот, објавен погоре.

Па сами заклучете дали ДПМ е, или како што сака да наметне новиот претседател не е елитистичко друштво.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.940
Поени од реакции
37.173
На списоков со членови, гледам дека добар дел од попознатите имиња не се присутни, пр. Гоце Смилевски, Венко Андоновски, Димитар Башевски, претпоставувам и други има, овие први на памет ми паднаа...
Важно Салајдин Салиу кого COBISS не го ни пронаоѓа, е таму. Тој пишува „во духот со времето“ нешта кои имаат доживеано „јавен успех“ и со „особени заслуги за македонската книжевност“. Што пишува - и жена му дома не знае.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
3 декември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
19
Не бараат биографии точно, што е исто така негативен знак. Вчера зборував со член на УО од таму кој ми сугерираше да си ја пробам среќата повторно, и личноста ми кажа дека не се задоволни од начинот на работа на Претседателот точно поради ваквото манипулирање со луѓе и бројки. Човекот лично му се јави на Јордан Коцевски за повторно да аплицира откако првично го одби. На крај памет не треба да ти текне да правиш такво нешто ако не планираш да го примиш кандидатот како член. Освен ако не си наоѓаш задоволство во изживување со луѓе, тоа е веќе друга работа и се повеќе се сомневаме дека си имаме работа со таков проблем.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.553
Важно Салајдин Салиу кого COBISS не го ни пронаоѓа, е таму. Тој пишува „во духот со времето“ нешта кои имаат доживеано „јавен успех“ и со „особени заслуги за македонската книжевност“. Што пишува - и жена му дома не знае.
Хмм, нели имавме тука еден ваков што:

a) пишува на теми за литература и слично
б) го има истото име

Ај една работа може е случајност, ама две веќе не се.

Could it be @Saladin :unsure: ?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.940
Поени од реакции
37.173

б) го има истото име

Ти да не си во УО на ДПМ што пробуваш да дефокусираш сега? :pos:

@Анде Јанков , @jokoc , а овој пат ви испратија ли пак генерички mail со објаснување за критериумите кои „не ги исполнувате“?

Патем, @jokoc , го најдов и прочитав целиот коментар на Претседателот на ДПМ под твојот статус од септември - не си направил screenshot од твојот одговор кон него кој погаѓа толку во сржта што оној на кој му беше упатен - исчезна. :D Алал! :cuc:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.717
Поени од реакции
13.427

б) го има истото име

Ќути бе не ме издавај, активен примерен член сум, идам на настани, собири во истата куќа. Имам и фотографски докази. :D :D.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.553
Ти да не си во УО на ДПМ што пробуваш да дефокусираш сега? :pos:

@Анде Јанков , @jokoc , а овој пат ви испратија ли пак генерички mail со објаснување за критериумите кои „не ги исполнувате“?
Јас некогаш книга ако издадам не постои издавачка куќа во Македонија што ќе ја објави, а не па да ме примат во ДПМ. Прашање е и дали би ме примиле во ДПМ(НЕ).

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.940
Поени од реакции
37.173
Јас некогаш книга ако издадам не постои издавачка куќа во Македонија што ќе ја објави, а не па да ме примат во ДПМ. Прашање е и дали би ме примиле во ДПМ(НЕ).
Ќе те примат под псевдоним. Ќе одбереш некој во стил: Шкљчим Суссари :pos:

Член од
26 февруари 2024
Мислења
13
Поени од реакции
28
Патем, @jokoc , го најдов и прочитав целиот коментар на Претседателот на ДПМ под твојот статус од септември - не си направил screenshot од твојот одговор кон него кој погаѓа толку во сржта што оној на кој му беше упатен - исчезна. :D Алал! :cuc:
Не сакав овде да тупам. Ама си потенцирав дека "можеби" не ме прочитал, и дека е конфликтен сам со себе, односно со коментарите.

И токму затоа е смешно тоа јавување да поканиш некого, за потоа да го одбиеш, а мејлот не се ни замарав да го прочитам зашто претседателот лично ми се јави, најверојатно со цел да немам испади пак.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.940
Поени од реакции
37.173
И токму затоа е смешно тоа јавување да поканиш некого, за потоа да го одбиеш
И што вика тој на тоа? Барем имаше доблест да преземе вина, да се извини, што знам што?

Член од
3 декември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
19
Ќе има фешти утре кога главната замерка во јавност ќе биде тоа кокетирање и глумење лудило подоцна, а сигурен сум дека и некои други го имаат истото доживеано.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.094
Нејсе, сѐ повеќе и повеќе си отворен за идејата. Само од кајгана посакуваните примероци се добар бизнис кејс за преговори со паблишер. Лично ветувам дека 20 примероци ќе земам, да не биде зборувам на празно.

Иначе, Митко Гогов не би го пуштил на претстава како публика а не нешто друго.

:pos:

Член од
2 април 2022
Мислења
74
Поени од реакции
311
Не бараат биографии точно, што е исто така негативен знак. Вчера зборував со член на УО од таму кој ми сугерираше да си ја пробам среќата повторно, и личноста ми кажа дека не се задоволни од начинот на работа на Претседателот точно поради ваквото манипулирање со луѓе и бројки. Човекот лично му се јави на Јордан Коцевски за повторно да аплицира откако првично го одби. На крај памет не треба да ти текне да правиш такво нешто ако не планираш да го примиш кандидатот како член. Освен ако не си наоѓаш задоволство во изживување со луѓе, тоа е веќе друга работа и се повеќе се сомневаме дека си имаме работа со таков проблем.
Добро што очекуваш од ушлесто сељанче од бигор доленци?
По некоја случајност лично го познавам, селско дете татко му испродаде 10 крави и ниви за да го школува во нова. Тоа што се "проби" како писател е благодарение на чичко му Митко грозданоски и го искористи моментумот на шарена револуција, тука му помогна и влатко галевски.
Беше поборник за чист воздух а прв домкна шпорет на дрва во зграда и дрва кога го покачија парното.
Едно време висеше у лакања со тоа бордото свилено сако а ефремова обавезно искачаше со него али само каде шо оги пушташе музика за да го направи љубоморен.
Тоа шо ти јадел овесни снегулки не му го замерај пошто татко му бранко од малечок со тоа го храни до душа тогаш со трици и крма али други времиња беа тоа.
Иначе јак беше кога ќе имаше асталски проекции во менада па со оној дебелион ќелав исто така поет седнуваа на терасата али до ќебапчилницата и си порачуваа ќебапи од истата, дебелиов јадеше по 30 сељаков по 4 а хана миленковска само печено лебче :D
Автоматски споено мислење:

Нејсе, сѐ повеќе и повеќе си отворен за идејата. Само од кајгана посакуваните примероци се добар бизнис кејс за преговори со паблишер. Лично ветувам дека 20 примероци ќе земам, да не биде зборувам на празно.

Иначе, Митко Гогов не би го пуштил на претстава како публика а не нешто друго.

:pos:
Ама и точно да ја опише локацијата на клиторисот, за да идните генерации не прашуваат по форуми каде се наоѓа...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom