[за 500 ставам
шала на страна во право беше некој друг што кажа, и да се намали делумно акцизата(што не верувам бидејќи никој не се откажува) ќе се изнајде начин на друго место да се вратат парите. Тоа е тоа...се е пресметано се е видено. Слаба е економијата, а за жал кога ете можеби малку се среди ситуацијата (во правна смисла и создавање клима за инвестиции)
дојде рецесијата во светски рамки...барем да сме уште млади кога ќе се сврти циклусот од рецесија во економски раст /quote]
Е тоа намногу ме боли. Кога бев дете и тинејџер цело време слушав како било транзиција, како било многу тешко, невработеност, стејачи и сл.
Сега сум млад човек, пак истото, сега е светска криза, европска криза, пак невработенст, мизерни примања и сл.
Да како бе се погоди такво време да нема еднаш, барем 5-6 години да трае и да речеме, е овој период е добар, напредуваме.
Зборувам генерално кај целиот народ, идивудуално финасискат состојба зависи и од други работи, некој може баш во овој период има повеќе пари отколку пред 5-6 години кога имаве висок раст на економијата.