Целата Вистина за бог

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
@Selekt3 тебе да не ти тураат дрога во хероинот ?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
The truth is that you already are what you are seeking. You are looking for God with his eyes.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Еве еден мал виц, кој не е офтопик.
Во дневната соба на една куќа се собрале повеќе луѓе, роднини. Расправале околу постоењето на Бог и како тој изгледал.И секој си кажувал на свој начин. По некое време таткото си ја гледа неговата мала ќерка како зема еден празен лист и пенкало почнува да црта нешто, и ја прашува: -Мила што црташ? А ќерката одговара: Бог го цртам. На тоа таткото ја прашува: Па како го црташ бог кога не знаеш како изгледа? И ќерката: Па еве сега ке го нацртам, за да не се расправате како изгледа.
Не е најсмешниот виц, знам, ама кој го читаше внмателно ке разбере дека суштината на вицот е тоа што никој не знае во што верува и како тоа изгледа а сепак верува во тоа, и си правиме некакви замисли. И нормално децата кои немаат толку наметнати ставови од другите, како кај возрасните, размислуваат слободоумно, т.е креативно, свесно исто како што некој н ги нацртал иконите така и девојчето им го нацрта бог, за да можат да видат како изгледа и да не се расправаат повеќе.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Значи ако некој бил добар со тебе милион пати, а еднаш не, таквиот човек не бил добар со тебе?! Математичка нула? Образложението не држи.
Не правиме муабет за "некој", туку за Исус - единствениот човек кој според христијаните е без ниеден грев нели? Е сега ако безгрешниот вели дека треба да ги сакаш непријателите и да го свртиш и другиот образ, зошто зеде стап и ги нападна трговците, кој можеби тоа им било единствен начин да им донесат леб дома на своите деца?
Фино е се` тоа со аргументите и објаснувањата, но не сум сигурен дека си толерантен во онаа мерка во која сакаш луѓето да се толерантни кон тебе.
Задоволен сум од толеранцијата кон мене од сите тука на форумот, а што се однесува до мојата толеранција, се трудам да користам аргументи наместо навреди...и колку што ме држи памтењето, никогаш директно не сум користел вулгарности.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не правиме муабет за "некој", туку за Исус - единствениот човек кој според христијаните е без ниеден грев нели? Е сега ако безгрешниот вели дека треба да ги сакаш непријателите и да го свртиш и другиот образ, зошто зеде стап и ги нападна трговците, кој можеби тоа им било единствен начин да им донесат леб дома на своите деца?

Задоволен сум од толеранцијата кон мене од сите тука на форумот, а што се однесува до мојата толеранција, се трудам да користам аргументи наместо навреди...и колку што ме држи памтењето, никогаш директно не сум користел вулгарности.
Не знам зошто Исус го направил тоа. Не се пожалив на ниедна навреда од тебе, напротив! Само укажав на толеранцијата кон поинакви ставови и живот. Погледни ги своите постови на темата Сатанизам -- не ти беше се`едно кога плукаа по тебе и она во што веруваш, нели?

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45

Hhaahhahahahhaahhaah Ова не го знаев.Ете готово после ова уште ќе кажувате дека Ристе нема грав.Абе ојте фрлете се бомба главечки.Браво за ристе.И него му пукнал филмот фатил цело пазарче на стап го кренал.Ххааххахаах :pos::tapp::vozbud:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.260
Hhaahhahahahhaahhaah Ова не го знаев.Ете готово после ова уште ќе кажувате дека Ристе нема грав.Абе ојте фрлете се бомба главечки.Браво за ристе.И него му пукнал филмот фатил цело пазарче на стап го кренал.Ххааххахаах :pos::tapp::vozbud:
Друже, ај што не си ја читал Библијата, ти ни филм немаш изгледано со Ристета.:cautious:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не се пожалив на ниедна навреда од тебе, напротив! Само укажав на толеранцијата кон поинакви ставови и живот. Погледни ги своите постови на темата Сатанизам -- не ти беше се`едно кога плукаа по тебе и она во што веруваш, нели?
Тоа по што плукаа конкретните членови не е она во што јас верувам и што го почитувам. Значи тука паѓаа обвинувања за жртвување луѓе, пиење крв, силувања, убиства....и што уште не! Тоа нема никаква врска со тоа во што верувам јас. Значи тие плукања беа производ на стереотипи и митови кој постојат кај било кој неинформиран поединец во таа област. Дали сега е таква ситуацијата? Напротив! Тие што најмногу ме напаѓаа, сега најмногу се сложуваат со мене.;)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Тоа по што плукаа конкретните членови не е она во што јас верувам и што го почитувам. Значи тука паѓаа обвинувања за жртвување луѓе, пиење крв, силувања, убиства....и што уште не! Тоа нема никаква врска со тоа во што верувам јас. Значи тие плукања беа производ на стереотипи и митови кој постојат кај било кој неинформиран поединец во таа област. Дали сега е таква ситуацијата? Напротив! Тие што најмногу ме напаѓаа, сега најмногу се сложуваат со мене.;)
Мило ми е, навистина. Јас никогаш не те исплукав, ниту те нападнав, а ептен не се сложувам со тебе по многу прашања. ;)

Инаку, имаше купишта несоодветни обвинувања и неточни тврдења за христијанството. Не можев да одговорам на сите. Се вклучував во дискусијата само кога сметав дека имам што да кажам и да дискутирам со луѓе кои знаат како се води дебата. Тебе секако те вбројувам во таквите.

Kajgana Shop

На врв Bottom