Целата Вистина за бог

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Е еве ви ново сознание.Статуата на Зевс која е една од 7 светски чида кога христијаните почнале да му рушат све на грците од страна на религиозни градби(храмови и статуи) Статуата на Зевс била преместена во Турција.Е тогаш бил измислен ликот на Исус и од тогаш почнал да се црта низ црквите.Е сега некои научници тврдат дека од Ликот на Зевс е создаден Исус.Колку е ова точно кажете ми вие Народе на ова базирај се

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Е еве ви ново сознание.Статуата на Зевс која е една од 7 светски чида кога христијаните почнале да му рушат све на грците од страна на религиозни градби(храмови и статуи) Статуата на Зевс била преместена во Турција.Е тогаш бил измислен ликот на Исус и од тогаш почнал да се црта низ црквите.Е сега некои научници тврдат дека од Ликот на Зевс е создаден Исус.Колку е ова точно кажете ми вие
Дете, оди бе легни си, 1 после полноќ е...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Јас лично, не можам. 90% од луѓето ми создаваат нагон за повраќање. Сметам дека човештвото може да се сака само апстрактно, од далеку. Кога имаме работа со конкретни луѓе, љубовта нагло исчезнува...
Фер. И немој и никој не те тера. И јас со огромна леснотија ги прифаќам и почитувам твоите ставови, иако не се согласувам. Кога среќавам добри, интересни, умни, шармантни, искрени...конкретни луѓе, природно ми доаѓа да ги засакам. А има и такви за кои треба малку повеќе труд и внимание да се засакаат.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Фер. И немој и никој не те тера. И јас со огормна леснотија ги прифаќам и почитувам твоите ставови, иако не се согласувам. Кога среќавам добри, интересни, умни, шармантни, искрени...конкретни луѓе, природно ми доаѓа да ги засакам. А има и такви за кои треба малку повеќе труд и внимание да се засакаат.
Не е проблем да се засакаат добрите , образуваните и шармантните луѓе, пробај да го засакаш МИКИ1...

:pos:

Just kiding...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И тоа ви е најдобриот пример за постапките на Исус? Рушењето на тезгите ви е крунскиот доказ дека Христос не го исполнувал правилото? Од кај да почнам да набројувам за обратните случаи?
Абе види, може и милијарда обратни случаи да има, но тој еден ги побива сите останати! Исто како и во множењето! Можеш милион пати да множиш со природните броеви, но само едно множење со нула....ќе ти даде НУЛА! :)
И пак ќе речам: фино би било да имаш малку повеќе толеранција. Дозволи да постојат такви кои имаат многу или сосема спротивни убедувања од твоите и дозволи им да се трудат да живеат според таквите. А тоа дали е возможно, возможно е, но не секогаш и се разбира не за секого. За тебе е невозможно и утописки. Во ред. Сепак, тоа не значи дека твоите ставови се подобри, реални, или прифатливи за сите. Или и ти си над нас кои не се солгласуваме со тебе?
Па кој им забранил да постојат и да живеат? Ова е форум и неговата намена е да се дискутира и да се изнесат на мегдан аргументите. А за тоа кој е подобар, пореален и поприфатлив, мерило се фактите и секојдневието со неговите практични примери.
Еве го мој одговор на хипотетичкото прашање: тешко е да ги сакаш сите и којзнае дали е возможно. Но, сосема е можно е да ги разбираш луѓето и да не ги осудуваш. Тоа е одличен почеток.
Јас ги разбирам оние кој самите имаат разбирање за другите! Лицемерите ги осудувам и напаѓам без милост!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не е проблем да се засакаат добрите , образуваните и шармантните луѓе, пробај да го засакаш МИКИ1...

:pos:

Just kiding...
Јасно. А за сакањето на сите погледни го мојот одговор на Ипсисимус.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
А и јас будала, белки нешто друго очекував од темава...
Уште еден потрошен клик на маусот... :(

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45

ЕВЕ ВИ СЛИКА.Ако си речите овај на сликата е Исус се лажите.Зевс е.Гледате колку слични лица имаат.И плус грчката религија постоела пред Христијанската религија,

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А и јас будала, белки нешто друго очекував од темава...
Уште еден потрошен клик на маусот... :(
Темата ја отвори 15 годишно дете. Што очекуваше?

Легендата за големиот инквизитор?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.260
Е еве ви ново сознание.Статуата на Зевс која е една од 7 светски чида кога христијаните почнале да му рушат све на грците од страна на религиозни градби(храмови и статуи) Статуата на Зевс била преместена во Турција.Е тогаш бил измислен ликот на Исус и од тогаш почнал да се црта низ црквите.Е сега некои научници тврдат дека од Ликот на Зевс е создаден Исус.Колку е ова точно кажете ми вие
Све ти е тачно. До задњи детаљ.
hint: Кога Тапетарот Петар е ироничен користи србизми. Молба до Selekt3 да не отвора нова тема во која ќе ни обзнани дека ова е вистина.

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

ЕВЕ ВИ СЛИКА.Ако си речите овај на сликата е Исус се лажите.Зевс е.Гледате колку слични лица имаат.И плус грчката религија постоела пред Христијанската религија,
Друже, свесен ли си колку личности од тоа време одговараат на овој опис? Средовечен маж со долга брада и долга коса? Јас би рекол 95 посто од мажите.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Абе види, може и милијарда обратни случаи да има, но тој еден ги побива сите останати! Исто како и во множењето! Можеш милион пати да множиш со природните броеви, но само едно множење со нула....ќе ти даде НУЛА! :)

Па кој им забранил да постојат и да живеат? Ова е форум и неговата намена е да се дискутира и да се изнесат на мегдан аргументите. А за тоа кој е подобар, пореален и поприфатлив, мерило се фактите и секојдневието со неговите практични примери.

Јас ги разбирам оние кој самите имаат разбирање! Лицемерите ги осудувам и напаѓам без милост!
Значи ако некој бил добар со тебе милион пати, а еднаш не, таквиот човек не бил добар со тебе?! Математичка нула? Образложението не држи.

Фино е се` тоа со аргументите и објаснувањата, но не сум сигурен дека си толерантен во онаа мерка во која сакаш луѓето да се толерантни кон тебе.

Се разбира, можеш кого сакаш да напаѓаш безмилосно, ако тоа ти праи кејф.

Kajgana Shop

На врв Bottom