Целата Вистина за бог

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
J
Девојче, не сакам да бидам груб... така би влијаел на твојата психа и на она во што ти веруваш. Верувај си ти во Адам и Ева а ние што не живееме во кутија ќе разгледуваме и други теории за нашето потекло како на пример потекло од вонземјанска цивилизација. Таа теорија може да се докаже а потеклото од глина и од желбата на твојот Бог не може да се докаже. Have a nice evening!
Jas ne baram nikoj da mi dokazuva ednostavno mojata verba e cvrsta kon Bog a ne deka ne me interesiraat drugi soznanija no neznaci deka bi veruvala vo tie vasi soznanija
--- надополнето: Oct 16, 2011 5:28 PM ---
Девојко, какви вешти и суптилни докази нудиш за постоењето на Бог, така останав. Цел Тома Аквински си...

:confused:
Nisto nametlivo samo toa sto jas go poznavam i kako toa go svakam a sekoj si bira po koj pat ke odi..srekno
--- надополнето: Oct 16, 2011 5:32 PM ---
Нижи си празни зборови,
Нижи си гердан железен,
Околу вратот навезен...
Nemislam bas taka no sekoj za sebe ke si nanize...kako sto si rede taka ke si nizi

S

smexy

Гостин
Постирање рандом слики и 4chan уметност на дебатирање не е начин да се одржи дебатата на високо ниво.
Друга работа
Што ти позволува тебе да се спротиставиш тврдењето дека Секој е Бог?
Ќе контра-аргументираш некако?

Секој маж и секоја жена е ѕвезда. It is about time we all learned.
Но изгледа сите ѕвезди не сјаат со ист интензитет...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Да не ми се закануваш со пеколот?

:cautious:
Тебе друже не ти бега пеколот, така да спаси се навреме ако можеш. А мене со моите постапки таму на тронот ќе ме седнат, десно од ѓаолот :)

упссссс „друже“ Јас се извињавам.....

S

Sheldon Cooper

Гостин
Jas ne baram nikoj da mi dokazuva ednostavno mojata verba e cvrsta kon Bog a ne deka ne me interesiraat drugi soznanija no neznaci deka bi veruvala vo tie vasi soznanija
Ама тебе никој ништо не ти докажува, ако твојата верба е цврста тогаш што бараш тука? Двајцата знаеме дека се лажеш и дека сакаш да дознаеш нешто повеќе за тоа кој не создал но твојата суета не ти дозволува да го признаеш тоа. Како што ти кажав претходно, никој не те тера да веруваш во нешто во што не сакаш

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Постирање рандом слики и 4chan уметност на дебатирање не е начин да се одржи дебатата на високо ниво.
Друга работа
Што ти позволува тебе да се спротиставиш тврдењето дека Секој е Бог?
Ќе контра-аргументираш некако?

Секој маж и секоја жена е ѕвезда. It is about time we all learned.
Но изгледа сите ѕвезди не сјаат со ист интензитет...

Ова е мојот начин на комуникација, за мислења кои мислам дека недржат вода.
Стварно неможам да разберам уште како мислиш дека ние сме бог, кога јас сум глупав Атеист!?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Тебе друже не ти бега пеколот, така да спаси се навреме ако можеш. А мене со моите постапки таму на тронот ќе ме седнат, десно од ѓаолот :)

упссссс „друже“ Јас се извињавам.....
И да погинеш, колко можеш ќе се спасиш...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Стварно неможам да разберам уште како мислиш дека ние сме бог, кога јас сум глупав Атеист!?
Каква врска има тоа што ти си глупав атеист, со тоа што некој мисли дека е Бог?

S

smexy

Гостин

Ова е мојот начин на комуникација, за мислења кои мислам дека недржат вода.
Секое човечко суштество е единствен и совршен Елемент на Космосот, Центар на Универзумот сам по себе.
Но тука треба да се разглоби во целост "Насекаде центар-Никаде обем".
Ти не си глупав атеист, атеистите не се глупави.Глупоста ти е форумска затоа што форсираш непродуктивен начин на дебата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Секое човечко суштество е единствен и совршен Елемент на Космосот, Центар на Универзумот сам по себе.
Ти не си глупав атеист, атеистите не се глупави.Глупоста ти е форумска затоа што форсираш непродуктивен начин на дебата.
Јас ти прорекнав дека ќе станеш телемит, само ти не ми веруваше...

:sneaky:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Eдна порака до "атеистите".

"Remove God – that is perfectly okay, he has been the greatest danger to human freedom – but give man also some meaning and significance, some creativity, some receptivity, some path to find his eternal existence."Zen is the other side of the coin. Zen does not have any God, that's its beauty."But it has a tremendous science to transform your consciousness, to bring so much awareness to you that you cannot commit evil. It is not a commandment from outside, it comes from your innermost being. Once you know your center of being, once you know you are one with the cosmos – and the cosmos has never been created, it has been there always and always, and will be there always and always, from eternity to eternity – once you know your luminous being, your hidden Gautam Buddha, it is impossible to do anything wrong, it is impossible to do anything evil, it is impossible to do any sin."Friedrich Nietzsche in his last phase of life became almost insane. He was hospitalized, kept in a mad asylum.
Such a great giant, what happened to him? He had concluded: "God is dead," but it is a negative conclusion. He became empty, but his freedom was meaningless. There was no joy in it because it was only freedom from God, but for what? Freedom has two sides: from and for. The other side was missing. That drove him insane."Emptiness always drives people insane. You need some grounding, you need some centering, you need some relationship with existence. God being dead, all your relationship with existence was finished. God being dead, you were left alone without roots. A tree cannot live without roots, nor can you."God was non-existential, but it was a good consolation. It used to fill people's interior, although it was a lie. But even a lie, repeated thousands and thousands of times for millennia, becomes almost a truth. God has been a great consolation to people in their fear, in their dread, in their awareness of old age and death, and beyond – the unknown darkness.

Osho, God Is Dead, Now Zen Is the Only Living Truth

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
А зошто не го надополни твојот пост со вакво објаснување? Сега ке имавме поинаков разговор. Јас во првиот пост видов материјал за сеир затоа и така ти одговорив.:)
Рече дека човекот е единственит совршен елемент во Космотот, Универзумот.
Колку што знам јас никој човек незнае до каде се протега уневерзумот ни се што има во него. Ние сме само едно зрно песок на плажата, или капка вода во морето.
Кога незнаеш што се има во нешто неможеш нас да не прокламираш за совршени...:)
--- надополнето: Oct 16, 2011 6:09 PM ---
Каква врска има тоа што ти си глупав атеист, со тоа што некој мисли дека е Бог?

Врската е во тоа што тој мисли дека сите го носиме бог во нас...или ние сме Бог...Конташ!?

Kajgana Shop

На врв Bottom