Цезар Салата

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Не јадам никакви салати:toe: Кога гледам некој како јаде салата исто ми е како да гледам коњи како пасат на ливада.

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Линкот не работи, а баш сакав да видам како изгледа таа салата побарав на интернет и ми изгледа како доста сложена со многу намерници. Дај некој нека стави линк со вистинскиот рецепт, бидејќи најдов различни рецепти.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
E, a сретнав некаде и рукола наместо марула, како и дека наместо кубетки купечки (на такви ми отиде умот) појако би било сам чоек да ги напрајт од леб, пропржен со финта :))
И не се става кашкавал, ами пармиџано.

Многу е убава во Енрико, незнам дали си ја пробала. Сосот е многу перверзен. И јбг, вреди за цената :) (за љуѓе со мерка, јас не спаѓам во нив) :)))
Оди во пабот на кеј Даблин мислам дека се вика и порачај Цезар,ќе се удавиш во неа :)
Ја спремаат со марула,пилешко,парчиња двопек,доматчиња,краставички,магодонос,рукола,сос и она во што се разликува ставаат парчиња печеница.Превкусна е и кошта 330 денари :)
По дома ја правам без печеница,а сосот ми е мајонез,павлака,капка оцет и капка коњак.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Вчера каква Цезар салата сум направила...Штом сама си се фалам, значи најубава што сум ја јадела. Место обичен леб или кубети, земав двопек, и го испржив во зејтинот од месото...А преливот беше феноменален со многу магдонос! Пак ми се пријадува кога ке ми текне!

Kajgana Shop

На врв Bottom