Хуманитарен концерт во чест на Тоше Проески (05.10.2008)

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Концертот беше многу добар, а во исто време и премногу жалосен.........

Ова го доловив со мојот мобилен, колку-толку...... прекрасно!

Подарок од мене, песната на Тоше и внук му - По МИЉОНИТИ ПАТ, ЛИНКОВИ ПО ПП И ПРОФИЛИ!!!! - Тончи

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Trosatni spektakl u čast Toši ProeskomTrosatnim glazbenim spektaklom ispred 40 tisuća ljudi na Gradskom stadionu u Skopju obilježena je godišnjica smrti Toše Proeskog. Na koncertu je nastupilo tridesetak glazbenika s prostora cijele regije, a izravan prijenos preuzimale su televizije iz osam zemalja. Planirano je da događaj, koji je organizirala makedonska vlada, preraste u tradiciju
Na sceni se, usprkos tome što je s Tošom prijateljevala i često surađivala, nije pojavila Antonija Šola. Organizatori koncerta nisu je pozvali jer Ljiljana Petrović, menadžerica pokojnog pjevača i njegov šogor Slaven Ristevski smatraju da je Antonija dovoljno iskorištavala Tošin lik i djelo za vlastitu promociju.

ете зашто шола не пеела а јас ја чекав да се појави. навистина штета што не пееше она, имаше јака песна напишано з тоше.

повеќе инфо овде

http://www.tportal.hr/showtime/estrada/page/2008/10/06/0249006.html?pos=1

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Trosatni spektakl u čast Toši ProeskomTrosatnim glazbenim spektaklom ispred 40 tisuća ljudi na Gradskom stadionu u Skopju obilježena je godišnjica smrti Toše Proeskog. Na koncertu je nastupilo tridesetak glazbenika s prostora cijele regije, a izravan prijenos preuzimale su televizije iz osam zemalja. Planirano je da događaj, koji je organizirala makedonska vlada, preraste u tradiciju
Na sceni se, usprkos tome što je s Tošom prijateljevala i često surađivala, nije pojavila Antonija Šola. Organizatori koncerta nisu je pozvali jer Ljiljana Petrović, menadžerica pokojnog pjevača i njegov šogor Slaven Ristevski smatraju da je Antonija dovoljno iskorištavala Tošin lik i djelo za vlastitu promociju.

ете зашто шола не пеела а јас ја чекав да се појави. навистина штета што не пееше она, имаше јака песна напишано з тоше.

повеќе инфо овде

http://www.tportal.hr/showtime/estrada/page/2008/10/06/0249006.html?pos=1

не беше годишница од смртта,туку од последниот негов концерт...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Suze i pjesme za Tošu Proeskog
Zagreb, 06.10.2008., 12:05 | Z. S.
Sinoć je gradski stadion u Skopju bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Mnogi su pustili suze zbog preranog odlaska pjevača Toše Proeskog, ali su svi imali snage za pjevanje njegovih pjesmi, na prvom mega koncertu u glavnom gradu Makedonije održanom u spomen na njega

повеќе инфо на следниот линк

http://dnevnik.hr/showbizz/glazba/suze-i-pjesme-za-tosu-proeskog.html

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Хрвативе се проклет народ, лажговци и лицемери.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

љубоморен народ се, народ кој не трпи пораз, и не можат да поднесат дека кај нас се родил таков талент. Па од насловната страна на тпортал сега веста за концертото на тоше ја преместија да не се гледа. ова кажува се.

ев што пишпуваат словенците

Nešteto solz za Tošeja

Skopje, 06.10.2008, 09:49 | Mojca Vakselj / Jakob Kapus

Koncert v Skopju je dokaz, da makedonski pevec še zdaleč ni pozabljen. Njegove pesmi so znova privabile solze v oči oboževalcev

http://24ur.com/ekskluziv/glasba/kdo-bi-ga-lahko-pozabil.html

тука ги имате сите виедеа со добар квалитет

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
љубоморен народ се, народ кој не трпи пораз, и не можат да поднесат дека кај нас се родил таков талент.
Тоа сакав да кажам и јас, секогаш за нешто се љубоморни и сакаат да бидат најдобри. Е не може тоа така, го имавме и имаме Тоше, ве победивме во фудбал и најдобриот стрелец во ЛШ во Ракомет е наш!!!

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889

Како што читам некои што пишувате ние сме глупаци и простаци.
Луѓето таму го сакаа Тоше, Тоше ги сакаше нив.
Не треба барем малку да имаме разбирање и да ги почитуваме???
Што лошо направиле?
Во Хрватска на кој човек да му кажеш дека си македонец веднаш ќе го спомне Тоше.
Хрватска тагуваше и тагува по него, исто како и во Србија, БиХ, Црна Гора, Бугарија ...
Музиката нема граници, Тоше пееше за сите, ја имаше таа харизма сите народи да ги сплоти. Тој секаде кажуваше дека е македонец. Пееше на сите јазици и ги обединуваше сите со неговата музика.
Ние треба да продолжиме онаму каде што тој застана.
А не да поставуваме рампа на неговата музика.
Тоше е македонец но со балканска и светска слава, па не треба да бидеме себични и да велиме дека ние сме единствени кои го сакаме Тоше. Таа негова љубов ја познаваа сите. Како што тој ги сакаше сите народи без предрасуди и ги обожаваше сите свои фанови од секој крај од светот. Истите тие и ние треба да ги почитуваме.

Ако сакаме засекогаш неговите песни да се слушаат, да му ја исполниме неговата желба да има светска слава, треба и да бидеме фер и да ги почитуваме сите.
Неговата музика немаше граници, немојте да доволите ние да ги поставиме.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Прашај го Славен Билиќ и тој ќе ти ги спомне лубениците.
Прашај ги хрватските навивачи кои сакаа да направат нереди и пет-шест пати фрлија факли на стадион.
Прашај го семејството на Проески како се чувствува кога најблиската соработничка на Тоше од Хрватска Антонија Шола почна да гради кариера на името на Тоше.
Некои луѓе не можат да се помират со тоа што и покрај тоа што Тоше ги сакаше сите, тој најмногу не сакаше нас МАКЕДОНЦИТЕ.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Na sudu u Skopju počelo je, naime, proučavanje izvješća s vještačenja obavljenih na Tehničkom fakultetu u Bitolju i Mašinskom fakultetu u Skopju.

Ista otkrivaju da je iz smrskanog VW džipa nestalo putno računalo koje pamti posljednju brzinu vožnje, kao i senzori za sudar.

Press Online tvrdi da ima neslužbenu informaciju o tome da je putno računalo izvađeno u VW servisu u Grazu, gdje je džip završio par dana nakon nesreće. Prije šest mjeseci, kad je vraćeno u Makedoniju, nedostajali su i senzori za sudar.

еве уште еден доказ дека хрватите ја заташкаа смрта на тоше затоа што они имаат улога во тоа. па види сега ти дали го сакале и зашто му наместиле несреќа да тој загине.

http://www.tportal.hr/showtime/glazba/page/2008/10/03/0165006.html?pos=5

Член од
16 ноември 2007
Мислења
430
Поени од реакции
6
koncertot me razocara. jas otidov tose da go slusam a ne nekoi javuvanja od stuidija. bez veze. pola od koncertot pomina od studio, ako bese za toa doma ke si go gleav, celiot koncept na koncertot probadna so toa. ne ni trebase nekoj da ni kazuva kakov bil tose, kolku bil dobar i sto prave. site go znaeme toa i tokmu zatoa oridovme da go slusame nego. pak ke kazam NEGO i negovite pesni a nekoi da mi melat po pola saat gluposti i koncertot da prejde od koncert vo zabavna programa na TV. loso. mnogu losa zamisla. trebase da gi ostaat lugeoto da peat.

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Стварно јавувањата ме накурчија.Поготово кога татарите рекоа нешо у стил да изградиме мост на балканска музика.WTF?? Со Азис ке градиме мост??? Не фала!!
И да се пофалам дека сликав нешто =)

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Ми се допадна концертот. Одлично си ја завршија работата пеачите. Срамота што публиката свиреше при некои вклучувања.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Супер концерт, времето малку зезаше што беше ладно а се друго помина во најдобар ред.

Јас ненајдов карта но сепак ги отворија вратите за сите на стадион, поздрав до тие што го негираа тоа кога јас го предвидував!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom