"Hrvatska trazhi zvijezdu" ili Hrvatskiot "Idol" e veke pochnat na Hrvatskiot RTL, HRT i TV Nova odustanale od prikazhuvanjeto pa RTL go prevzemalo show-to. Inache HTZ e vekje pochnato vo februari i se prikazhuva na istoimenata televizija. Ima audicii vo Rijeka, Split, Zagreb i Osijek, i vekje se izbrani kandidatite, taka da ova na Sitel shto ke ide e samo "blago" kopiranje te. snimi od RTL pa prevedi i daj go na TV. Valjda od HR RTL nema da vidat deka od Sitel go praat toa. Kako drugo, Sitel samo kopiraat emisii i toa go praat mnogu nevkusno. Sekoja chest na A1 shto za razlika od Sitel gi prevzema proektite i direktno uchestvuva vo niv. Ke vi kazham samo da obratite pazhnja na edno dete od Bjelovar se vika Tomislav Kramaric, on beshe na nultata gala na Operacija Trijumf ali ne vleze da se natprevaruva. Dechkoto e super i ima svoj sopstven bend Fallen Angels. Inache kako shto chitav na hrvatskiot forum
www.forum.hr tie shto otishle na audicii ne se mnogu zadovolni od zhirito i od voditelkata, te. ne barale nekoi si talenti tuku barale instant zvezdi so koi shto bi mozhele ponataka da manipuliraat. Imashe eden komentar od edno devojche, i ona kazha deka pee vo bend povekje godini i deka za ova show se spremala mnogu jako, ali nazhalost ne otishla nadalje. A imalo mnogu antitalenti koi produzhile dalje. Mnogu me zanima kako ke bide ova HTZ. Bi go gledala samo radi Tomislav Kramaric ili TommyGun, i radi sestramu na Igor Cukrov, Barbara.
Jako me zanima ako se pravi Idol kaj nas kako ke bide toa. Vo koja sala ke se odrzhuvaat Gala vecherite i koj ke bide vo zhirito.
Inache, spored mene samo Operacija Trijumf e show koe zasluzhuva kompletno vnimanie.