Хрватски "Идол" на Сител

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ма да ги соберат сите заедно сите балкански Идоли и слични изданија пак ќе биде мизерна имитација. Го гледам American Idol и е светлосни години напред од овој. А за бугарскиот да можеше Simon Cowell да можеше да види што го имаат направено ќе умреше на лице место бидејќи е бедотија. Очекувам хрватскиот да биде подобар ако не во друго барем во култура и на учесниците и на жирото, ама сепак не би го гледал бидејќи тие пеачи никогаш не би ги слушал.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Mислам дека нема да има доволно народ што ке се пријави од македонија :) Ама сепак не треба да ги дават другите.

п.с На пример зошто не се емитува момент на вистината? Поради истите причини нема доволен број на кандидати ;)

Член од
30 август 2008
Мислења
83
Поени од реакции
7
Prochitav vo eden nash vesnik koga pishuvaa za Bugarizacijata na Makedonscite vo Idol, deka edna makedonska tv stanica gi otkupila pravata za Idol vo Makedonija i deka od septemvri kke se emituva kaj nas. Ne napishaa koja tv stanica, no potvrdija deka ne e onaa vo koja vo momentov se emituva Bugarskiot Idol (mislea valjda na A1). Taka da kke ni doleta ushte eden Idol :)

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Mислам дека нема да има доволно народ што ке се пријави од македонија :) Ама сепак не треба да ги дават другите.

п.с На пример зошто не се емитува момент на вистината? Поради истите причини нема доволен број на кандидати ;)
Не си во право. Како можеа М2 да организираат нешто слично, во скоро секој град и секаде да е полно, така може и сега со Идол.

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
А го интересира кој ќе победи на бугарскиот? Хах...
на буграскиот има македонци што учествуват па сигурно дека некој навива за нив и сака да виде до каде ќе стигнат...

kjara

Самовилата
Член од
1 март 2007
Мислења
666
Поени од реакции
1.424
"Hrvatska trazhi zvijezdu" ili Hrvatskiot "Idol" e veke pochnat na Hrvatskiot RTL, HRT i TV Nova odustanale od prikazhuvanjeto pa RTL go prevzemalo show-to. Inache HTZ e vekje pochnato vo februari i se prikazhuva na istoimenata televizija. Ima audicii vo Rijeka, Split, Zagreb i Osijek, i vekje se izbrani kandidatite, taka da ova na Sitel shto ke ide e samo "blago" kopiranje te. snimi od RTL pa prevedi i daj go na TV. Valjda od HR RTL nema da vidat deka od Sitel go praat toa. Kako drugo, Sitel samo kopiraat emisii i toa go praat mnogu nevkusno. Sekoja chest na A1 shto za razlika od Sitel gi prevzema proektite i direktno uchestvuva vo niv. Ke vi kazham samo da obratite pazhnja na edno dete od Bjelovar se vika Tomislav Kramaric, on beshe na nultata gala na Operacija Trijumf ali ne vleze da se natprevaruva. Dechkoto e super i ima svoj sopstven bend Fallen Angels. Inache kako shto chitav na hrvatskiot forum www.forum.hr tie shto otishle na audicii ne se mnogu zadovolni od zhirito i od voditelkata, te. ne barale nekoi si talenti tuku barale instant zvezdi so koi shto bi mozhele ponataka da manipuliraat. Imashe eden komentar od edno devojche, i ona kazha deka pee vo bend povekje godini i deka za ova show se spremala mnogu jako, ali nazhalost ne otishla nadalje. A imalo mnogu antitalenti koi produzhile dalje. Mnogu me zanima kako ke bide ova HTZ. Bi go gledala samo radi Tomislav Kramaric ili TommyGun, i radi sestramu na Igor Cukrov, Barbara.
Jako me zanima ako se pravi Idol kaj nas kako ke bide toa. Vo koja sala ke se odrzhuvaat Gala vecherite i koj ke bide vo zhirito.
Inache, spored mene samo Operacija Trijumf e show koe zasluzhuva kompletno vnimanie.

B

black angel

Гостин
samo toa znaat probaa da npravat kviz go sozdadoa "najdobroto" nivno delo "ne bidi paun":uvo: neka idat da se utepaat poarno

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
И да направиме ние вакво нешто, па макар и копија да е, пак ќе го упропастиме. Без некој скандал нема да помине, а за тоа кој ќе биде во жири не праиме муабет.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Искрено не ми се јасни овие од Сител до вчера плукаа по А1 за идол од Бугарија па сега тие бирају ѕвијазду из Хрватске а да и двете направеа нешто сами а не да користат нечиј туѓ готов производ па да ни го продаваат тука а не знаат дека веќе го гледаме истото на РТЛ.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
А дали во Хрватска се почнати концертите, гала концертите? Јас мислам дека Сител одма ќе почнат со концертите, а ги скокнаа аудициите како што сега одат на А1 тие.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Можеби хрватите ќе се подобри од бугарите....но мислам дека ке нема многу македонци...

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Можеби хрватите ќе се подобри од бугарите....но мислам дека ке нема многу македонци...
Па јас колку што знам на ова шоу ќе нема македонци,тоа е само откупена програма колку да се пополнат некои дупки.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Го гледам сега Хрватскиот Идол паралелно со Бугарскиот... и она што можам да го заклучам е дека е лош.
Не знам дали е поради лошата слика на Сител или лошата продукција на РТЛ.

Ј

јовица11

Гостин
Хрватсиот идол sucks!Не мислев дека некогаш ќе го кажам ова, али погледлив ми е бугарскиот со сите свои небулози и блудници.Ај може даље ќе биде боље кога ќе почнат галите.

Kajgana Shop

На врв Bottom