- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 2.646
- Поени од реакции
- 931
Алал да ти е ако постоењето на фабриката ти е доволен одговор за квалитет. Не се сложувам дека е речиси ист квалитетот а со цената баш е тука некаде не е далеку поефтина. Каков проблем? Не ја прифаќаше храната или?малку позната меѓу продавачиве на храна за домашни миленици кај нас. Го има речиси истиот квалитет како Ројал Канин и Еукануба, а е доста поефтина. Храната се вика McKERK. Од тоа што можев да побарам на интернет, излезе дека произведителот ја има најстарата фабрика за производство на храна за домашни миленици во Европа. Фабрикава постои од 1942 година. За мене тоа е доволен знак за квалитет. Еве линк до нивниот официјален сајт: http://www.mckerk.com/ На декларацијава на вреќава читам дека увозник за МК е Вајомаг.
Најпријателски ти ја препорачувам хранава. Јас имам малечко westie и на почетокот ми правеше многу проблеми со исхраната. Сменив неколку врсти на храна, ама од кога почнав да му давам McKERK немам гајле. Ептен добро ја прифати.
Ти ја набавуваш преку пријател затоа ти искача поефтино инаку цената за 15kg вреќа е негде околу 3300 денари што е доста скапо за оваа храна која сега брзо влезе на наш пазарМада јас дека купувам по 15кг вреќа му нарачувам на пријателов што ми ја препорача хранава (он се знаел со некој од фирмата што ја увезува) па ми доаѓа доста ефтино околу 250-300ден/кило.
Која е таа што е најскапа? Зашто максимум разлика во цена не треба да е повеќе од 500 до илјада денари за иста фирма, иста палета производи но различна во неколку ситници.Сега приметив дека сум направил грешка во пресметка!!! :S
Сум делел со 10 наместо со 15кг. Излегува дека е 150-200ден/кг.
Последен пат 15кг вреќа ја платив околу 2500-3000ден. не ми текнува баш точно колку беше, али не е повеќе од 3000ден. Башка оваа храна јас што ја земам е најскапата, имаат и поефтини.
Баш да видиме колку е квалитетна, јас го гледав составот уште кога искочи и не ја бендисав нешто многу барем за цената за која се продава.