Храброст

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Јас мислам дека храброста и лудоста се различни работи и немаат допирна точка.
Денеска погрешно се гледа на храброста.Од горе напишаното може да се види дека луѓето повеќе би се восхитувале на Сузан Бојл одколку на некој кој би влегол во запалена куќа за да спаси човек.
Храброста не води напред.Недека храбрите луѓе не се плашат,туку тие имаат сила да го надминат стравот и да продолжат напред.
Прост пример...се качуваш на дрво многу високо.И најстрашно е да се симнеш.И почнуваш да се симнуваш и одеднаш се укочуваш од страв и се фаќаш за дрвото најјако што можеш и не се пушташ...треба малце време да го совладаш стравот,односно да собереш храброст и да продолжиш надоле.А ако храброста беше лудост...одма ќе се фрлиш надоле :D
Тешко е да се каже кој е храбар,требаат дела за да се суди :)
--- надополнето: Nov 28, 2011 1:11 AM ---
Инспирирана од некои настани во изминативе недели, кога бев сведок на нешто што за мене лично е слика и прилика на пожртвуваност, верба во идеал и, пред се, огормна храброст да се оди напред и покрај сите пречки и по цена на туѓ подсмев, посакав да го дознаам вашиот одговор на некои прашања, односно:

Што е за вас храброст?
Кога храброста преминува во неразумност и лудост?
Дали човекот кој знае да заборави на своето јас и да се жртвува во име на некое поголемо добро, макар и добил потсмев и не успеал е храбар, или е само наивен занесеник, нешто како Дон Кихот?
Имате ли пример за храброст на кој се огледувате?
За крај, сметате ли дека сте храбри луѓе?
А која случка вас ве инспирирала...така најлесно би полемизирале што е храброст...лудост...или борба за сопстени идеали...

B

Black Guard

Гостин
Па имам пример за храброст по кој што се огледувам :icon_lol:.
На храброста гледам како на талентот мнооооогу мал процент вродено нешто а останатото е само вежба која се вежба до совршенставо.
Е сега да се оценувам себеси хмммммммм, па мислам дека сум храбар :icon_lol:.
Ајде да погледнеме од друг агол,зарем не мислиш дека храброста на некој начин е и пожртвување??

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде да погледнеме од друг агол,зарем не мислиш дека храброста на некој начин е и пожртвување??
А за што да се жртвуваш?
Види вака сега знаеш за храброста некои викаат дека е лудост, од што многу се плашиш во моментов тоа има и големо влијание врз тебе па стани од столче пред компјутер и направи го тоа. Еве предизвикај ме мене јас ќе го направам тоа уште утре, и тоа не нешто за да докажувам пред тебе или други, туку пред себеси да видам до каде сум :icon_lol:.
Уствари утре го правам тоа сигурно :icon_lol:, и затоа веќе и во моментов не е нешто од што се плашам туку ми е неудобно благо речено а тоа е поради мојата решителност голема исконска :icon_lol:.

B

Black Guard

Гостин
А за што да се жртвуваш?
Види вака сега знаеш за храброста некои викаат дека е лудост
Зошто се жртвуваш???

Па предвреме го знаеш евентуалниот исход пример еве во рудник или на фронт каде добиваат медали храбрите ама зарем не мислиш дека сепак "малку" се жртвувале....за државата:)

Еве предизвикај ме мене јас ќе го направам тоа уште утре
Сигурно??

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Храброст е да направите нешто кога навистина сте многу исплашени

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
660
Храброст е да си го живееш својот живот по свој ќеиф соочувајќи се со сопствените стравови и надминувајќи ги.

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
660
Од кај ќе знаеш дека е твој животот?
Секој длабоко во срцето знае што сака а што не сака, како да живее и што да прави, Но секој си ја живее својата карма оптоварена од минатите животи и сегашните прилики....

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Храброст е да си го живееш својот живот по свој ќеиф соочувајќи се со сопствените стравови и надминувајќи ги.
Ова може да важи до 16-17 години... Повеќе е себичност него храброст. Храброст е да го жртвуваш твојот ќеиф за поголема цел од себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom