Хорор филмови

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.887
Поени од реакции
22.969
Други филмвои кои кај мене спагаат во тешка категорија ,
со ектресмно насилство како шо рече погоре Psyside.

High Tension
Martyrs
Auditon
Dead and Buried
The Devils Reject * не толку насилен али страшно добар филм *
The Red Room

Дефинитивно еден од најдобрите..Пред 6 недели го гледав и респект за филмот..

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ја имав 50 %, на 4-5 прашања одговорив погрешно пошто не ми текнуваше а ги имав гледано филмовите :helou:

Добар квиз!

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Верувале или не, вчера за првпат го гледав Егзорцистот :)
Филмчето е добро. Ма како добро - одлично е.
Приказната е супер, на почетокот беше малце досаден филмот но ок е...
Е сеа имам една мала критика кон филмот. Во филмот апла со форсираат цигарите. Незнам зошто. Во секоја втора сцена или се пуши цигара, или се бара цигара, или цигарата стои на масата. Изгледа во тоа време ги популаризирале цигарите и тутунската индустрија па затоа и толку форсирање во филмов. Друго, имаше сцени кога Ѓаволот во девојчето пцуе, и те тера да се смееш (your mother sucks cocks in Hell):) А сепак се работи за хорор нели. И да, не се согласувам дека ова е најстрашниот филм (за тоа време можеби) и слични муабети. Филмот не е ич страшен, но е репер за подоцнежни филмови. Пример: Nightmare at elm st. The Dream Child. Кога девојчето на крајот заврши со бела коса од кошмари, а докторите не можеа да ја најдат причината. Има и други примери кои во моментов не ми текнуваат :jaj:

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
На квизот 65 проценти.
супер е само има некои ептен глупи прашања :tapp:

Mihail-San

Arsonist
Член од
3 мај 2010
Мислења
15
Поени од реакции
2
Psycho, 1408, The Exorcist, The Amityville Horror. Итн итн

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Верувале или не, вчера за првпат го гледав Егзорцистот :)
Филмчето е добро. Ма како добро - одлично е.
Приказната е супер, на почетокот беше малце досаден филмот но ок е...
Е сеа имам една мала критика кон филмот. Во филмот апла со форсираат цигарите. Незнам зошто. Во секоја втора сцена или се пуши цигара, или се бара цигара, или цигарата стои на масата. Изгледа во тоа време ги популаризирале цигарите и тутунската индустрија па затоа и толку форсирање во филмов. Друго, имаше сцени кога Ѓаволот во девојчето пцуе, и те тера да се смееш (your mother sucks cocks in Hell):) А сепак се работи за хорор нели. И да, не се согласувам дека ова е најстрашниот филм (за тоа време можеби) и слични муабети. Филмот не е ич страшен, но е репер за подоцнежни филмови. Пример: Nightmare at elm st. The Dream Child. Кога девојчето на крајот заврши со бела коса од кошмари, а докторите не можеа да ја најдат причината. Има и други примери кои во моментов не ми текнуваат :jaj:
Такви се демоните се користат со вулгарен јазик :pos2:

А тоа дека не е срашен не би се согласил мене ми беше многу језив кога го гледав, межутоа не во сцените кога во кадар е обседнатата девојка него други, со исклучок на сцентата кога ќе се симниња по скали свретна наопачки, тоа е врв!!!! :vozbud:

Малце спојелрс али мислам дека нема човек што го нема гледано филмов така да ок е

П.С. Со исклучон ка Уплав до пред неколку дена :)

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Такви се демоните се користат со вулгарен јазик :pos2:

А тоа дека не е срашен не би се согласил мене ми беше многу језив кога го гледав, межутоа не во сцените кога во кадар е обседнатата девојка него други, со исклучок на сцентата кога ќе се симниња по скали свретна наопачки, тоа е врв!!!! :vozbud:

Малце спојелрс али мислам дека нема човек што го нема гледано филмов така да ок е

П.С. Со исклучон ка Уплав до пред неколку дена :)
Spiderwalk :wink:

The Grurge ili The Messengers ..
и во тие филмови го има тоа шит :vozbud:

Последен гледан филм/ви

The Last House on the left ..

добар филм , вреди да се погледни.

The Last Broadcast .. овој ми беше во паковка кога го купив
Blair Witch Project .. нешо како special editon беше ..
ниско буџетен поточно 850 долари but dont let the price fool you ..
нешто повеке како документарец кој ја разоткрива смртта на 4 луге кои
се во потрага по Џерси гаволот во шумите на Џерси. Ова шоу треба да прикажано на интернет *нешто сосема ново за во 1999 год*. но .. да не кажувам многу земете гледајте. Не е којзнае што , но хорор фанови во слободно време можат да го изгледаат. Поздрав

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Blair Witch Project .. нешо како special editon беше ..
ниско буџетен поточно 850 долари but dont let the price fool you ..
нешто повеке како документарец кој ја разоткрива смртта на 4 луге кои
се во потрага по Џерси гаволот во шумите на Џерси. Ова шоу треба да прикажано на интернет *нешто сосема ново за во 1999 год*. но .. да не кажувам многу земете гледајте. Не е којзнае што , но хорор фанови во слободно време можат да го изгледаат. Поздрав
Не е којзнае што? НЕ Е КОЈЗНАЕ ШТО??? :star:

Се зезам. Филмов е култен иначе, прв од серијата квази-документарци-хорори кои настанаа токму поради него. Но ниеден ни приближно го немаше ефектот како Блер Витч. Сега се разбира, голема предност е ако пред да го гледаш немаш појма што е финтата, како што имав јас среќа да го гледам. Само така впечатокот е комплетен и филм како овој си ја постигнал целта. Инаку, повеќето го гледаа откако се им беше кажано и се разбира, нема од што да се возбудени...

Mihail-San

Arsonist
Член од
3 мај 2010
Мислења
15
Поени од реакции
2
Не е којзнае што? НЕ Е КОЈЗНАЕ ШТО??? :star:

Се зезам. Филмов е култен иначе, прв од серијата квази-документарци-хорори кои настанаа токму поради него. Но ниеден ни приближно го немаше ефектот како Блер Витч. Сега се разбира, голема предност е ако пред да го гледаш немаш појма што е финтата, како што имав јас среќа да го гледам. Само така впечатокот е комплетен и филм како овој си ја постигнал целта. Инаку, повеќето го гледаа откако се им беше кажано и се разбира, нема од што да се возбудени...
Blair witch e добар хорор, ама сепак незнам што толку видоа во Паранормал активити.... 3 сцени во филмот и тоа е тоа

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Тотално се согласувам со Иосоно, за Блер Вич.

Други филмови со слична тематика т.е (документарец/филм) е канибал Холокауст.

Филмов верујте ми не е за гледање! иако е врв кога се работи за она "Dirty" "amaterurish" чуство на ужас у ваквиот тип на филмови. Со истото доловување на многу реална језива атмосфера! јас лично не успеав да го догледам, екстремно насилство со грозни експлицитни сцени кои ќе те натера да се запрашаш за твоите релани способности да искусиш нешто слично (се разбира недајбоже)

Работата со камерата исто така има важен дел од креирањето на можеби нај ужасната атмосфера некогаш видена на филм. Филмов е баниран во повеќе од 50 земjи!

Јас неможев да издржам да го догледам, ова е единствениот добар хорор кој не го препорачувам да се гледа! :nenene:

http://www.imdb.com/title/tt0078935/

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Да се разбереме, јас го коментирав филмот
The Last Broadcаst а не Blair Witch Project.
:smir: Мислам дека МихаилСан погрешно ме сфати.
Поздрав.

Red Room

Дистурбинг Муви :vozbud:
Што се ке направат некои луге за милион долари !
Гледајте!
Оцена 8,5/10.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Го глеав сеа овој францускиов Инсајд (внатре). Безвезе филм. :toe:Ај што е предвидлив - после 20 минути знаеш/претпоставуваш како ќе се одвива до крај
и дека ќе умрат тие ликовите како што се појавуват
ај тоа клишето со цајканите
(глупи се, нема никаква корист од нив,...)
и некои нелогичности, целиов филм беше кољи... и кољи... и кољи, (као слешер) и нека прска крв на сите страни ко у јапански Ш филм. :) Ни атмосфера, ни тензија, ништо,
само паѓаа луѓево едни по други како круши
, се изгуби филмов тука, а и
оваа убиецов кој мастермајнд беше у пм :tv:, ја нема нигде и одеднаш ќе скокне :tapp:, а она а Џејсон, М. Маерс, исти кур*ц
. 2-3 добри сцени/моменти дали имаше
(бебето на самиот почеток; смртта на мајката,...)
. Филмов беше како слешер верзија на
Розмариното бебе :)
.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не зезај Инсајд е добар филм али најверојатно ствар на укус.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Не зезај Инсајд е добар филм али најверојатно ствар на укус.
Тоа ќе да е :), мене ни Martyrs не ми се свиѓаше. У Haute Tension барем има некоја акција, тензија, мистерија, непредвидливост... Овој Инсајд, брат, искрено, како слешер ми дојде. :) Све се сведува на графичко насилство, само крвишта без содржина...а бе дајте ми приказна, атмосфера, мистерија како Jacob's Ladder, Angel Heart, The Thing, итд...

Kajgana Shop

На врв Bottom