Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Медицинските експерти од светот денес се согласуваат дека не е болест, и тоа е единственото нешто што е битно.
... токму тоа го кажувам ФИНАСИРАНИ од Х фондови, медицински експерти во свои студии да докажат дека хомосексуалноста не е психолошко растројство на човекот, за мене не се релевантни ДОБРОВОЛНИ клинички научни студии, каде зборува парата не зборува вистината, тоа да ти е јасно, не Хипократова заклетва, не Библија, не Куран, не Буда ниту Мека, ниту честа и совесност ...ништо нема сила како милиони долари!
Само тресеш глупости. Ниту лицата со сини очи ниту лицата со АБ крвна група немаат никаква значителна опасност кон животот. Нема никаква потреба да се „делува“ врз нив.
... ти паѓа нивото на дебатирање, очигледно си младо жабче, не верувам дека не ја сфаќаш симболиката на искажаното, не се нервирај пишуваме на форум, треба да си спремен да дебатираш, а не само митинзи на плоштад!

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
настрано неродово облекување
Фармерките се машка облека, а ти сепак ги носиш. Како не ти смета тоа? Или пак можеби скриено си лезбејка, па затоа си носиш и машка облека?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
... и кога веќе спомнуваме фармерки, а сме во подтема хомосексуалност, ете би ја поврзала со начинот на носење „спаднати фармерки“ кај мажите, што е поврзано со таков начин на носење на фармерките кај мажите?

5dbb13a50ef50e33b9770687fc3b4ee2.jpg image3564976x.jpg

еве на пример дали е пријатно за око вака машко да оди на улица и зошто би?

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.832
Поени од реакции
20.268
Како викаше баба ми на некој со инка да им тураш нема фајде..

Назад на тема, јас сакам да ги прашам хомосексуалците дали чувствуваат промени врз основа како се прифатени од околината во која живеат, дали ние како општество полека се отвораме и прифаќаме исто полови партнери полесно, знам дека кај нас во Македонија е сеуште потешко да се изјасниш, но сепак сака да прочитам какви се гледиштата кон иднината за хомосексуалците?
Јас имам многу колеги и колешки кој се хомо, болницата каде што работам се големи поддржувачите на хомо правата и имаш опција да носиш rainbow flag на твојаѕа униформа како поддршка, имам колега геј, ми го има спасено детето кога трчав обезглавена во ER, ми го зема детето во раце и тој беше тим лид за целата ситуација која заврши во најдобар ред, зошто ова го кажувам, сакам да потенцирам едно не се тие болни нит аномалија на нешто, исто како било кон хетеро интелегентни и вредни, никогаш не те гледаат помалку само затоа што си хетеро, немој да осудувате и мразите, никогаш не знаете судбината што ќе ви фрли во раце, едно знам само дека кога отвараме луѓе на операциона маса, сите се исти независно нивната раса, сексуална определба, политичка и не знам уште што, сите сме исто, торба полна со органи кои не прават да поживееме на земјава, единствено што е различно е како ни работи мозокот.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
... инката не знам за кого важеше, али точно „со инка акал не се турва“ и мојата баба велеше исто!

...споредбата да Геј што работи професионално и си ја врши должноста за што е платен, не значи дека треба да му се поклонуваме и прифатиме што сака истородов партнер и е поборник за хомосексуалност и наместо да се насочи истиот да се разговара со истиот дека природата создаде машко и женско, како две различни битија кои треба да се спојат, ние се воодушевуваме дека си ја заслужува платата, зашто хетеро не би реагирал така професионално! :toe:
немој да осудувате и мразите, никогаш не знаете судбината што ќе ви фрли во раце, едно знам само дека кога отвараме луѓе на операциона маса, сите се исти независно нивната раса, сексуална определба, политичка и не знам уште што,
не сакам да правам споредба на ваква констатација, да постојат луѓе експерти, вредни, работливи, спасуваат живот на работно место, ама дома се преобразува во нешто неприродно и делуват во тој правец, па сега ај ќе го прифатиме дека преку ден е совесен и работлив, ама тенденцијата да сака истополов партнер не треба да не’ загрижува, ако некој сака таква иднина со таква околина, некој не сака, ако некој сака неприродно околу себе, може некој не сака, затоа би требало да се дозволат обострани коментари,

немој да осудувате и мразите,
...јас не знам, дали знаете што значи некого да се мрзи, па само се повторува истото па истото, ако не прифаќаш неприродно и објаснуваш дека е неприродно нештото веднаш се добива епитет „дека го мрзиш“ тоа се дели на „тие што ги сакаат“, зависи ако се прифати или не, па макар било неприродно? јас читајќи уназад не прочитав ниеден член да напише погрден збор или нешто што би докажало „мрзење“ не знам од каде таков заклучок?

сите сме исто, торба полна со органи кои не прават да поживееме на земјава, единствено што е различно е како ни работи мозокот.
... торба полна со органи? мозокот не е орган? не треба да работи како сите други органи?... ете тука е поентата „различно работи“, не работи различно туку работи исто со сити параметри карактеристично за мозокот кај сите луѓе, различно работи само девијации кои треба да се санираат!

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
... инката не знам за кого важеше, али точно „со инка акал не се турва“ и мојата баба велеше исто!

...споредбата да Геј што работи професионално и си ја врши должноста за што е платен, не значи дека треба да му се поклонуваме и прифатиме што сака истородов партнер и е поборник за хомосексуалност и наместо да се насочи истиот да се разговара со истиот дека природата создаде машко и женско, како две различни битија кои треба да се спојат, ние се воодушевуваме дека си ја заслужува платата, зашто хетеро не би реагирал така професионално! :toe:

не сакам да правам споредба на ваква констатација, да постојат луѓе експерти, вредни, работливи, спасуваат живот на работно место, ама дома се преобразува во нешто неприродно и делуват во тој правец, па сега ај ќе го прифатиме дека преку ден е совесен и работлив, ама тенденцијата да сака истополов партнер не треба да не’ загрижува, ако некој сака таква иднина со таква околина, некој не сака, ако некој сака неприродно околу себе, може некој не сака, затоа би требало да се дозволат обострани коментари,

...јас не знам, дали знаете што значи некого да се мрзи, па само се повторува истото па истото, ако не прифаќаш неприродно и објаснуваш дека е неприродно нештото веднаш се добива епитет „дека го мрзиш“ тоа се дели на „тие што ги сакаат“, зависи ако се прифати или не, па макар било неприродно? јас читајќи уназад не прочитав ниеден член да напише погрден збор или нешто што би докажало „мрзење“ не знам од каде таков заклучок?

... торба полна со органи? мозокот не е орган? не треба да работи како сите други органи?... ете тука е поентата „различно работи“, не работи различно туку работи исто со сити параметри карактеристично за мозокот кај сите луѓе, различно работи само девијации кои треба да се санираат!
Како може да е неприродно тоа што го има во природата? Во фабрика да не се произведуваат хомосексуалците?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Како може да е неприродно тоа што го има во природата? Во фабрика да не се произведуваат хомосексуалците?
...премногу смешно прашањето, за да ти одговорам, извини!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.832
Поени од реакции
20.268

Точно така торба со органи, знаеш дека мозокот е единствено нешто што не прави различни, и со самото тоа ти цело време влечеш дека не биле природни како да го сватам тоа не ги мразиш ама ги нејќеш околу тебе?
Ти го прифаќам мислењето но те молам не ме цитирај, оти се вртиме во круг, едно те исто, јас изразив мислење, и побарав одговор од хомосексуалци, ти како се пронајде тука?
Туку нејсе.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Океј, одговори тогаш како треба да се санира? Лекови, операција?
... па одсекогаш како било,терапевтски внимателно делување како со индивидуа со психолошки проблеми, но за почеток хетеро поинаку да резонираат дикретно пристапување на соочување и искажување на сексуалната девијација кон истороден пол, за секој маж во светот постои барем една жена, па и за секоја жена постои во светот најмалку еден маж, природата тоа го кажа од искона, беше и така ќе биде, ако се сака да се продолжи човечкиот род, човечки избор, но не и одлука на природата!
Точно така торба со органи, знаеш дека мозокот е единствено нешто што не прави различни, и со самото тоа ти цело време влечеш дека не биле природни како да го сватам тоа не ги мразиш ама ги нејќеш околу тебе?
Ти го прифаќам мислењето но те молам не ме цитирај, оти се вртиме во круг, едно те исто, јас изразив мислење, и побарав одговор од хомосексуалци, ти како се пронајде тука?
Туку нејсе.
... мозокот како орган работи потполно исто кај сите луѓе,
не знам дали некој ќе се произнесе за хомосексуалец, форумот е да врви муабетот на темата која е општа за хомосексуалност, ако не сакаш да те цитирам еве не те цитирам, но ја немаш есклузивноста иако имам казнени поради „несоодветна содржина“ тука, нема да го заборавам тоа!

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
... па одсекогаш како било,терапевтски внимателно делување како со индивидуа со психолошки проблеми, но за почеток хетеро поинаку да резонираат дикретно пристапување на соочување и искажување на сексуалната девијација кон истороден пол, за секој маж во светот постои барем една жена, па и за секоја жена постои во светот најмалку еден маж, природата тоа го кажа од искона, беше и така ќе биде, ако се сака да се продолжи човечкиот род, човечки избор, но не и одлука на природата!
Може малку попросто да ми објасниш? Не можам да те разберам ништо.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.512
Поени од реакции
37.352
Може малку попросто да ми објасниш? Не можам да те разберам ништо.
... види, долго сум на форумов и ги читам сите коментари, провокации и пријави ова она, па казнени, па бан.... веќе не ми се интересни местенките, многу добро разбираш што пишувам, провокации не ми се потребни!

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
... види, долго сум на форумов и ги читам сите коментари, провокации и пријави ова она, па казнени, па бан.... веќе не ми се интересни местенките, многу добро разбираш што пишувам, провокации не ми се потребни!
Не, стварно ништо не разбрав од твојот одговор. Имало маж за секоја жена, тоа само успеав да дешифрирам, ама тоа нема никаква врска со лечењето на хомосексуалците. Не мора да пишуваш поезија, доволно е само да ги наброиш чекорите за тоа како може да се излечи хомосексуалноста, нешто во ваков формат:
1. Операција
2. Апчиња бр.1
3. Апчиња бр.2
4. Витамини

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Лично немам омраза кон хомо заедница, ниту тука на било кој начин ја манифестирав. Зборот "педер" не е навреда, ПиСи е "геј". Не сум ПиСи.

Дури и мора да се направи дистинкција меѓу педофилија, зоофилијата, некрофилија и хомосексуалност. Одамна нивните врски се декриминализирани, одат јавно, прават забави каде се организираат преку социјалните мрежи и имаат еднакви права како и сите граѓани, со исклучок на правото на брак. Бракот е цивилна унија меѓу еден маж и една жена, за тоа веќе зборувавме. Нека си направат своја цивилна унија, но деца нема да може да посвојуваат, ниту да си купуваат. Тоа не смее да е на маса.

И со она "на никој не треба да му е грижа што правиш во кревет"! Врската е многу повеќе од кревет. И да, на никој не му е грижа.

Луси и Агда се далеку и не знам кога сте заминале од Македонија, но далеку од тоа дека се кријат. Дури и нападите над нив се реткост. Напаѓачите одговараат кривично.

Преку платформата на парадата сакаат да се претстават како жртви. Законска заштита уживаат на секое поле, и да, не треба да бидат тепани и малтретирани.

Маноиловски (Дуи) и една од Дом јавно се залагаат за нивна легализација. Дом се маргинална партија, но парламентарна, а Маноиловски не е веќе пратеник. Иако се зелени, не застанаа против урбанизмот на Дпмне и Сдсм! Прашање е дали тежат 10.000 гласови.

Дел имаа(т) успешни кариери, како Боки, Фифи, Петар Андоновски, а има и еден невропсихијатар од 8ми, само не ми текнува на неговото име во овој момент. Имаше интервју пред месец дена на Телма. Небитно. Едно е професионалноста, а сосема друго е реализацијата на нивните барања... кои сега се сведени на пропаганда дека се дискриминирани! И Албанците играат на истата карта е денес уживаат позитивна дискриминација. Тоа е најмногу што ги иритира граѓаните. Сите немаат идентична почетна основа при вработувањето, одредени уживаат посебна заштита.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.988
Поени од реакции
6.475
Аномалија е, да се вртите како дервиши во транс џабе е, по дефиниција е Аномалија, едноставен и несоборлив, непобитен факт, аномалија било, е и ќе остане, никој не може ништо околу тоа. Сакате Британика, сакате Мириам Вебстер, сакате Вујаклија, проверете си ако не верувате.

Нема ништо навредливо да се наречат работите со вистинските поими.
Таа "култура" на квичење која ја фураат "либералите" е само дел од цајтгајстот на новото време.

Kajgana Shop

На врв Bottom