Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Во коренот на сите глупости кои вие неписмените ги тресите на тема хомосексуланост стои идејата дека хомосексуалец можеш да станеш во текот на животот и дека се работи за избор. А ова да го мислиш и да имаш завршено основно образование е трагично.
...види, доволно ваквиот начин како пишуваш, укажува многу, твоите зборови за мене се безвредни, фокусирај се на темата,
( и овчарот во бачило нема школо и е неписмен, ама е воспитан вреди многу повеќе, возрасен да научи да пишува и чита ќе се научи, ама да добие воспитание, тешко),
...и не само што станал/а хомо од хетеро во текот на животот, туку ,,предомисли,, колега/шка да проба, па им се уарни, па сега се бисексуалци, прашање на време кога ќе станат хомо, овде во моја работна околина чисто два три примери,

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
...види, доволно ваквиот начин како пишуваш, укажува многу, твоите зборови за мене се безвредни, фокусирај се на темата,
( и овчарот во бачило нема школо и е неписмен, ама е воспитан вреди многу повеќе, возрасен да научи да пишува и чита ќе се научи, ама да добие воспитание, тешко),
...и не само што станал/а хомо од хетеро во текот на животот, туку ,,предомисли,, колега/шка да проба, па им се уарни, па сега се бисексуалци, прашање на време кога ќе станат хомо, овде во моја работна околина чисто два три примери,
Сега сфатив. Во основа на твојата омраза спрема хомосексулаците е твојот паничен страв дека сите мажи ќе станат педери и ќе нема кој тебе да ти го пикне. Еднаш некој се излагал и ти подарил оргазам, и сега живееш во паничен страв од зголемувањето на хомопопулацијата. Ти е страв дека најсветлиот момент во твојот живот никогаш повеќе нема да се повтори.

Види, тој страв не е оправдан, колку и да се зголемува хомо популацијата секогаш ќе се најде некој доволно загорен и тебе да те легне. Само биди стрплива, помалку зборувај и пишувај, затоа што твојата натприродна глупавост може да ги одбие и најзагорените.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Сега сфатив. Во основа на твојата омраза спрема хомосексулаците е твојот паничен страв дека сите мажи ќе станат педери и ќе нема кој тебе да ти го пикне. Еднаш некој се излагал и ти подарил оргазам, и сега живееш во паничен страв од зголемувањето на хомопопулацијата. Ти е страв дека најсветлиот момент во твојот живот никогаш повеќе нема да се повтори.
Види, тој страв не е оправдан, колку и да се зголемува хомо популацијата секогаш ќе се најде некој доволно загорен и тебе да те легне. Само биди стрплива, помалку зборувај и пишувај, затоа што твојата натприродна глупавост може да ги одбие и најзагорените.
... ако те прави среќен вакво твое пишување не ме чуди и твое прифаќање на све што е неприродно, тоа набедување кон мене ,,твоја омраза,, е твој заклучок и обид за поентирање со симпатии пред другите, но потсвесно се набедува друг што истиот длабоко во себе несвесно го има,

....јас хомосексуалноста ја сметам за девијација и психолошко растројство, колку да знаеш нив им треба помош, а не омраза, а најмалку твоја ,,подршка,, за да бидеш ,,ин,, дека имаш широки сфаќања,
хомосексуалноста не бара филозофија, туку психолошки пристап и посветеност да се поправи нешто што можеби природата не е крива,
а тоа дали јас ќе имам помалку или ич е'бачи да не ти е ич гајле, иако ја чувствувам твојата радост како го напиша, се прашувам зошто?

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
... ако те прави среќен вакво твое пишување не ме чуди и твое прифаќање на све што е неприродно, тоа набедување кон мене ,,твоја омраза,, е твој заклучок и обид за поентирање со симпатии пред другите, но потсвесно се набедува друг што истиот длабоко во себе несвесно го има,

....јас хомосексуалноста ја сметам за девијација и психолошко растројство, колку да знаеш нив им треба помош, а не омраза, а најмалку твоја ,,подршка,, за да бидеш ,,ин,, дека имаш широки сфаќања,
хомосексуалноста не бара филозофија, туку психолошки пристап и посветеност да се поправи нешто што можеби природата не е крива,
а тоа дали јас ќе имам помалку или ич е'бачи да не ти е ич гајле, иако ја чувствувам твојата радост како го напиша, се прашувам зошто?
Не ми прави никакво задоволство да ти го напишам ова што ти го напишав. Единствена причина е ова:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Не ми прави никакво задоволство да ти го напишам ова што ти го напишав. Единствена причина е ова:

...папокот ти е свртен, хигиена повисока бара, не е до толеранцијата!(y)

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
Не знам како да ти објаснам, тоа не беше мој акаунт. Не дека ми е гајле што мислиш, ама чисто да знаеш. Никогаш не би отворил тема за некаков здравствен проблем што евентуално би го имал на кајгана, не сум малоумен. Но ако ти е подобро да мислиш дека тоа беше мој акаунт, слободно, не можам да се сетам на некоја работа за која би ми било помалку гајле.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.180
Поени од реакции
10.157
Аххх, само да му е папокот проблем:facepalm:..тој целиот е проблематичен, душичка, извртен ко исцедени чорапи:свиркам:
Секое негово воскреснување е бадијала....жалосно:facepalm: а млад човек.

Член од
17 јуни 2021
Мислења
68
Поени од реакции
164
Аххх, само да му е папокот проблем:facepalm:..тој целиот е проблематичен, душичка, извртен ко исцедени чорапи:свиркам:
Секое негово воскреснување е бадијала....жалосно:facepalm: а млад човек.
Не можам истовремено и со тебе да комуницирам, не сум до толку мазохист. Една по една ај некако, ама толку глупости од двете истоврмено, ќе ми пукне глупобранот.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.180
Поени од реакции
10.157
Не можам истовремено и со тебе да комуницирам, не сум до толку мазохист. Една по една ај некако, ама толку глупости од двете истоврмено, ќе ми пукне глупобранот.
Форумов веќе пука од тебе и од твоите глупоштини...ај гитла!

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Деее бре жени, остајте го човекот на раат.....да си биде...ХОМО.
За да не му пукне паметобрано

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Па и ја не можам да се венчам со две жени.
Процесот на посвојување деца за нормални парови без мито не проаѓа. :(
Тој закон не постои за да се спречи брак помеѓу две жени, туку брак помеѓу повеќе од 2 лица. И да се легализираат истополови бракови, тој закон нема да се наруши.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
... мене ми е страв и вооедно ме загрижува зголемените психолошки состојби и растројства кај младите генерации кои би требало да бидат наша иднина и да ја влечат денешницата во подобро утре, па како секое хумано лице ќе реагирам и ќе пишувам за се тоа што сметам дека не е природно и ја уништува таа иднина, свиѓало тебе или не,
...младите денес се повеќе склони кон самоубиства, депресии, анксиозност и други психолошки состојби и пореметувања, па кога ќе се додаде и новата сексуална ориентираност истополова желба и љубов, менување на полот, настрано неродово облекување, несоодветно и неприродно етичко и морално однесување, сето тоа зачинето со околно хетеро воодушевување дека е све тоа нормално и природно, кај ќе биде крајот? што со таква моја иднина? јас не сакам да живеам во средина каде војникот носи штикли, а жената купува дилдо, матурантот става црвен кармин и носи фустан, а матурантката носи завои стегнати да не се гледаат цицките под кошулата и вратоврската, не сакам да пијам кафе во кафич, а пред мене двајца брадести како се лапат и разменуват јазици додека детето ги тегне за ракав и им вика родителе1 и родителе2 ајде да одиме дома! за такви девијации треба помош, треба вербална терапија на време, затоа што на светот му треба промена, но не ваква девијантна промена!

...туку се мислам, оти толку твоја загриженост околу мојот сексуален живот поради зголемена хомо популација во смисол на избор, а како ти тоа си иземен како хетеро и ти не си загрозен...или има друго објаснување?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
па кога ќе се додаде и новата сексуална ориентираност истополова желба и љубов
Не се додава, веќе постои. Тоа што ќе се додаде е поголемо прифаќање и толеранција кон ова, што баш спротивно ќе ги намали инцидентите со депресија и самоубиство. Сите најразвиени држави со највисок квалитет на живот во светот ги поддржуваат ЛГБТ правата - нема што ти да се прашуваш дали општеството би било подобро или полошо. Веќе е покажано од најдобрите држави дека им успева.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Не се додава, веќе постои. Тоа што ќе се додаде е поголемо прифаќање и толеранција кон ова, што баш спротивно ќе ги намали инцидентите со депресија и самоубиство.
...така ли? значи сите случаеви од млади пациенти што денес се регистрирани во психијатриските истории или матични досиеја, се токму такви скриени индивидуи кои чекаат толеранција и прифаќање на хомосексуланоста со што би се решил проблемот на психолошката состојба и растројство на истите?
... би те прашала „од каде ти тоа знаеш“, ама не те прашувам, ќе ти ја прескокнам искреноста и интимноста!

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
...така ли? значи сите случаеви од млади пациенти што денес се регистрирани во психијатриските истории или матични досиеја, се токму такви скриени индивидуи кои чекаат толеранција и прифаќање на хомосексуланоста со што би се решил проблемот на психолошката состојба и растројство на истите?
... би те прашала „од каде ти тоа знаеш“, ама не те прашувам, ќе ти ја прескокнам искреноста и интимноста!
Да, речиси сите такви случаи се причинети од страна на хомофобија, трансфобија и неприфаќање во нивниот живот. Ако ги отстраниш или намалиш тие работи, значително ќе го решиш проблемот.

Kajgana Shop

На врв Bottom