Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци


  • Вкупно гласачи
    1.112
Член од
13 април 2021
Мислења
3.213
Поени од реакции
10.748
Што пишува за педерите и лезбејките во нашите учебници по медицина? :)
За хомосексуалноста пишува дека е растројство на нагоните во книгата на Чадловски. :confused:

Ама јас имам право да не го делам тоа мислење нели? :)

Инаку, во 1990 - та година СЗО ја трга хомосексуалноста од Меѓународната класификација на болести, а тоа се применува во земјите членки на СЗО од 1994 - та!
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.213
Поени од реакции
10.748
Сама си одговори на прашањето. :)
Зошто го прескокна третиот параграф? Тоа беше многу важно.

СЗО ја отфрла дијагнозата хомосексуалност од Меѓународната класификација на болести. Значи, не е дијагноза. :D
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.992
Зошто го прескокна вториот параграф? Тоа беше многу важно.

СЗО ја отфрла дијагнозата хомосексуалност од Меѓународната класификација на болести. Значи, не е дијагноза. :D
Бракот е институција меѓу еден маж и една жена. Ако се промени оваа дефиниција, бракот како институција ќе стане ништовна. Тука се и бисексуалците и уште тие 15тина букви после ЛПБТ.

Една од функциите на бракот е репродуктивната. :)
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.213
Поени од реакции
10.748
Бракот е институција меѓу еден маж и една жена. Ако се промени оваа дефиниција, бракот како институција ќе стане ништовна. Тука се и бисексуалците и уште тие 15тина букви после ЛПБТ.

Една од функциите на бракот е репродуктивната. :)
Немој те молам. Зошто сега мешаш репродукција?

На овие простори уште од деца ја имаме таа слика за идеално семејство меѓу маж и жена и тоа ни е стандард кога станува збор за меѓучовечки односи. Нормално, мајка, татко и дете. А што е со оние маж и жена кои живеат во брак, а немаат деца?
Ништовен ли е тој брак? Или нефункционален?

Човекот еволутивно гледано немал потреба да се репродуцира, туку имал нагон за сексуално задоволство и како последица од тоа настанало потомството.

Хомосексуалноста не е болест. Лично сметам дека хомофобијата има многу поголеми предиспозиции за да биде окарактеризирана како болест.
 
Член од
1 март 2010
Мислења
7.887
Поени од реакции
14.379
Бракот во матично е надживеана и непотребна работа. Нема што државата да се меша во приватниот живот. Наследство, пензии, деца, сето тоа лесно се решава и без книга на венчани.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.992
Немој те молам. Зошто сега мешаш репродукција?

На овие простори уште од деца ја имаме таа слика за идеално семејство меѓу маж и жена и тоа ни е стандард кога станува збор за меѓучовечки односи. Нормално, мајка, татко и дете. А што е со оние маж и жена кои живеат во брак, а немаат деца?
Ништовен ли е тој брак? Или нефункционален?

Човекот еволутивно гледано немал потреба да се репродуцира, туку имал нагон за сексуално задоволство и како последица од тоа настанало потомството.

Хомосексуалноста не е болест. Лично сметам дека хомофобијата има многу поголеми предиспозиции за да биде окарактеризирана како болест.
Социолошките аспекти, па и психолошките, така го дефинираат и карактеризираат бракот.

Да, татко, мајка и деца. Тоа е сликата за едно семејство. За жал, истата слика веќе се губи. Бракот има и други функции, каде без истите не бил бил "брак", туку би бил сосема нешто друго.

Проблемот е што издвојуваме само мал процент, а останатите малцинства во таа ЛПБТ+ група ги "дискриминирате". :)

Хомосексуалноста добро е објаснета од професорот Чадловски, се сложила ти или не. И други професори ја дефинираат како "хормонално нарушување". Дел беа дискредитирани и нивните книги забранети. :)
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.663
Поени од реакции
4.974
Социолошките аспекти, па и психолошките, така го дефинираат и карактеризираат бракот.

Да, татко, мајка и деца. Тоа е сликата за едно семејство. За жал, истата слика веќе се губи. Бракот има и други функции, каде без истите не бил бил "брак", туку би бил сосема нешто друго.

Проблемот е што издвојуваме само мал процент, а останатите малцинства во таа ЛПБТ+ група ги "дискриминирате". :)

Хомосексуалноста добро е објаснета од професорот Чадловски, се сложила ти или не. И други професори ја дефинираат како "хормонално нарушување". Дел беа дискредитирани и нивните книги забранети. :)
Порано брак било цело племе. Некаде сеуште е еден маж и 4тири жени. Некаде е и една жена и пола село. “Се тече се се менува“ Хераклит.
 

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
А зошто да не ги уживаат истите права ако се како другите луѓе?
Да бараш права да не бидеш тепан/убиван по улица или да не бидеш избркан од работа само затоа што си хомо е ОК. Тоа со браковите е веќе претерување, глупости.

Ако стапи во брак не гледам како тоа ќе смени нешто во нивната врска со партнерот.
Што повеќе ќе добие ако влезе во брак?

Jas ne sum gej samo mislam deka e fino i pravedno da ima takvi...ako bi stanal gej i jas bi sakal brak so toj sto go sakam. Smetam deka covekovo pravo e dvajca vozrasni sto sakaat da se vo brak da bidat pa i deca da posvojuvaat.
Не сум ни јас геј. Ама да бев никогаш немаше да учествувам во тоа лудило со браковите. Ќе гледав општеството да го направам подобро од што е сега уместо да се шетам по лгбткју центри и да губам време со срања у животот.
Немој да мислиш дека си почовечен ако подржуваш бракови. Само не приметуваш колку си заслепен и ти од таа магла што ви ја продаваат западњаците.
Автоматски споено мислење:

Порано брак било цело племе. Некаде сеуште е еден маж и 4тири жени. Некаде е и една жена и пола село. “Се тече се се менува“ Хераклит.
Пак е жена-маж у прашање а не маж-маж.
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.213
Поени од реакции
10.748
Социолошките аспекти, па и психолошките, така го дефинираат и карактеризираат бракот.

Да, татко, мајка и деца. Тоа е сликата за едно семејство. За жал, истата слика веќе се губи. Бракот има и други функции, каде без истите не бил бил "брак", туку би бил сосема нешто друго.

Проблемот е што издвојуваме само мал процент, а останатите малцинства во таа ЛПБТ+ група ги "дискриминирате". :)

Хомосексуалноста добро е објаснета од професорот Чадловски, се сложила ти или не. И други професори ја дефинираат како "хормонално нарушување". Дел беа дискредитирани и нивните книги забранети. :)
Хм, општеството не е статичен ентитет за да социолошките и психолошките аспекти постојано бидат исти.

Не ми одговори на прашањето, дали бракот во кој што родителите се стерилни и не можат да имаат деца е нефункционален и ништовен? Чекам одговор.

Забранети биле книгите :D . Автогол. Па нормално дека се забранети кога има застарени и дискриминирачки ставови за нечија сексуална ориентација.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.992
Хм, општеството не е статичен ентитет за да социолошките и психолошките аспекти постојано бидат исти.

Не ми одговори на прашањето, дали бракот во кој што родителите се стерилни и не можат да имаат деца е нефункционален и ништовен? Чекам одговор.

Забранети биле книгите :D . Автогол. Па нормално дека се забранети кога има застарени и дискриминирачки ставови за нечија сексуална ориентација.
Тие се темел на општеството.

Стерилноста е исклучок од правилото. Колку проценти од педерите можат да имаат деца?

Така е, никој нема право на став. И Мила Царовска размислува како тебе. Па и малцинствата кои гледаат повреди на чувствата (книгите се пишуваат врз база на факти) во книгите по историја и мора да ги повлечеме од печат.
 
Член од
13 април 2021
Мислења
3.213
Поени од реакции
10.748
Тие се темел на општеството.

Стерилноста е исклучок од правилото. Колку проценти од педерите можат да имаат деца?

Така е, никој нема право на став. И Мила Царовска размислува како тебе. Па и малцинствата кои гледаат повреди на чувствата (книгите се пишуваат врз база на факти) во книгите по историја и мора да ги повлечеме од печат.
Ама постојано се менуваат. Успешноста и убавината на едно општество е синергија од многу различни продукти.

Истополовите родители кои не може да си посвојат дете страдаат од истите причини заради кои страдаат и стерилните хетеросексуални родители. Резултатот е ист.

Секој има право на став Дамбс, ама не секој ја има привилегијата да има точен став. :)
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.663
Поени од реакции
4.974
Да бараш права да не бидеш тепан/убиван по улица или да не бидеш избркан од работа само затоа што си хомо е ОК. Тоа со браковите е веќе претерување, глупости.

Ако стапи во брак не гледам како тоа ќе смени нешто во нивната врска со партнерот.
Што повеќе ќе добие ако влезе во брак?


Не сум ни јас геј. Ама да бев никогаш немаше да учествувам во тоа лудило со браковите. Ќе гледав општеството да го направам подобро од што е сега уместо да се шетам по лгбткју центри и да губам време со срања у животот.
Немој да мислиш дека си почовечен ако подржуваш бракови. Само не приметуваш колку си заслепен и ти од таа магла што ви ја продаваат западњаците.
Автоматски споено мислење:


Пак е жена-маж у прашање а не маж-маж.
Не дека се замарам јас не сум активист и мислам дека е залудно трошење време. Но си кажувам што си мислам и дискутирам. Сегашните вредности се менуваат и ќе се сменат. Наше не е да одлучуваме какви ќе бидат. Единствено може за тие што се со нас.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.992
Ама постојано се менуваат. Успешноста и убавината на едно општество е синергија од многу различни продукти.

Истополовите родители кои не може да си посвојат дете страдаат од истите причини заради кои страдаат и стерилните хетеросексуални родители. Резултатот е ист.

Секој има право на став Дамбс, ама не секој ја има привилегијата да има точен став. :)
Резултатот не е ист, имаат право на посвојување. И тоа право и привилегија мора да остане само за хетеросексуалните парови. Детето треба да порасне во таква заедница.

Имај право на став, макар и погрешен. 62% од анкетираните се сложуваат со мене, иако најголемите сопки ми се за правото на посвојување. Тоа не смее да биде ни предмет на јавна дебата.
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.663
Поени од реакции
4.974
Резултатот не е ист, имаат право на посвојување. И тоа право и привилегија мора да остане само за хетеросексуалните парови. Детето треба да порасне во таква заедница.

Имај право на став, макар и погрешен. 62% од анкетираните се сложуваат со мене, иако најголемите сопки ми се за правото на посвојување. Тоа не смее да биде ни предмет на јавна дебата.
Може да расте и во хомо заедница. Нема ништо лошо во тоа. Родители се се родители геј или стрејт.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom