Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482
може постов што го постирав не е баш конкретно за хомосексуалноста туку за некоја општа тема за сексуалната култура и животот, но никој не го прочита целосно и не размисли.. а дека има проблеми поради ХЕТЕРОФОБИЈАТА има...
ете пример, во Капитол машкиот тоалет е од една страна а женскиот од друга... кога беше помал внукот, 5години, еднаш го носев во Деја Ву, се заигра и одеднаш го стегна за тоалет ..со трчање одите во Капитол, ама во женскиот тоалет, каде обично снаат го носела... доагам по него не не пуштаа и моравме да одиме во машкиот... имаше проблем бидејќи беше од другата страна, плус време, но добро...
А ајде сега ако иде татко со керка од 4-5 години , во КОЈ јавен ТОАЛЕТ треба да влезе ????.. во женски или во машки со писоари ???
Во женскиот. Јас не би имала проблем да видам татко со 5 годишна ќерка во женскиот тоалет.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
staycalm еднаш бараше да се ресетира анкетата. И после години се на 27%!

Вучиќ рече дека нема да го потпише Законот за истополови бракови/заедници. Тоа ме радува. Сеуште е алфа и омега во самата партија и гледам спрема чистка на извесни министри. Дури и Законот за родова рамноправност ќе биде оспорен пред Уставниот суд на Србија. А пред некој час прочитав дека и Законот за човечки ткива (тој за дарување органи) паднал. Барем имаат правна држава. Кај нас Уставниот суд молчи за сѐ.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
staycalm еднаш бараше да се ресетира анкетата. И после години се на 27%!

Вучиќ рече дека нема да го потпише Законот за истополови бракови/заедници. Тоа ме радува. Сеуште е алфа и омега во самата партија и гледам спрема чистка на извесни министри. Дури и Законот за родова рамноправност ќе биде оспорен пред Уставниот суд на Србија. А пред некој час прочитав дека и Законот за човечки ткива (тој за дарување органи) паднал. Барем имаат правна држава. Кај нас Уставниот суд молчи за сѐ.
Jas sum za homo brakovi i posvojuvanje. I tie se luge...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Pardon...vencani lugje.
Можеш да бидеш за што сакаш. Го видов твоето резонирање и логицирање на темите "Дигитални учебници" и "Трансексуалност". Само затоа што "така мислиш", на тоа се сведени сите твои аргументи. :)

Колку проценти ќе добие твојата опција на референдум?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Можеш да бидеш за што сакаш. Го видов твоето резонирање и логицирање на темите "Дигитални учебници" и "Трансексуалност". Само затоа што "така мислиш", на тоа се сведени сите твои аргументи. :)

Колку проценти ќе добие твојата опција на референдум?
Si kazuvam sto si mislam...ne sum ja za natprevar po popularnost. Ne se zamaram so toa.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
испаднаа некој нови работи во ЕУ, не ми е баш се јасно, имаше некоја глумица има бебе и кажува дека детето кога ќе има 18 години ќе си избере ПОЛ ??? :confused:
Значи не се зборува за промена на полот со медицински операции, туку полот е работа што лицето сам го избира ???, исто како и националност...
Е сега баш ме интересира како ќе функционираат закони, како кај нас што има се уште, а во кој се вметнува различно толкување на законот, зависно од ПОЛ-от на граѓанинот... закон за ПИОМ, на времето закон за Воен Рок...
Паѓа во вода и машки и женски спортувања :confused:.. до сега се вршеа контроли, не само докторски генитален преглед , дури мислам ако женска спортистка имаше повисок тестестерон ја дисквалификуваа ???
Посебно не ми е јасно како ќе се одредува што е истосполна врска, по документи или по преглед на мочалата :confused:

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Која идиотска пропаганда се тера...
1622227792948.png

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211
Јас сум против хомо бракови. И кога јас самиот би бил хомо пак би бил против таквите бракови.

А ако не бидат у брак нема да бидат луѓе сакаш да кажеш ?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Јас сум против хомо бракови. И кога јас самиот би бил хомо пак би бил против таквите бракови.

Jas ne sum gej samo mislam deka e fino i pravedno da ima takvi...ako bi stanal gej i jas bi sakal brak so toj sto go sakam. Smetam deka covekovo pravo e dvajca vozrasni sto sakaat da se vo brak da bidat pa i deca da posvojuvaat.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.482

А зошто да не ги уживаат истите права ако се како другите луѓе?

Kajgana Shop

На врв Bottom