Кои се тие причини Лорде, стварно сакам да знам? Еве може не се, којзнае, да не бидам однапред маркиран, имам другар со кој доста се дружам, он е бисексуалец, вика сака само некаде да го стави - дупка да е, ама човекот своевремено пател од депресија, шизофренија и самоубиствени нагони. Друго, кога ги гледам геј парадите, тоа мене ми личи на собир на лица со психички проблеми.
Не тролам, стварно сакам да знам како е решено дека не е психичка болест, а пред тоа било, и како ние на тие тн психијатри да им веруваме.
Не знам.
И види што сум пишал прво.
Ти инсинуираш дека хомосексуалноста е ментално пореметување. Јас во мојот пост уопште не се занимавам со тоа дали е, или не е, туку ако веќе утврдиле дека не е, велам, гарант не го направиле тоа врз база на, како што кажа соговорникот,
не претставува никаква штета. Си имаат сите тие силни научници други понаучни параметри според кои утврдиле нешто такво.[DOUBLEPOST=1560348112][/DOUBLEPOST]Фрикови ви биле или не знам што....
Што ли е за вас уметност? Гарант оноа коа некој со тенки бркчиња и баретка, црта мртва природа.
Друго е проблемот со тие уметнички перформанси.
Уметноста по вокација ако не е искрена е шунд, а и полошо.
Хомосексуалците и SJW активистите го исмеваат христијанството и светците затоа што чувствуваат загрозеност (и згрозеност) од ригидните ставови на црквата околу хомосексуалноста, за кои сметаат дека се назадни. Оттука исмевањето на светците и христијанските симболи им личи валидно.
Исламот да речеме, никогаш нема да го исмеваат, затоа што тој е полн со разбирање за хомосексуалните права.
Еве тука, муслиманите им организираат free банџи џампинг на своите хомосексуалци:
Oва следново како и да ви личи, да знаете дека е добро за циркулација на гејов што лежи:
Уште банџи џампинг за топлите браќа, само со пократко јаже:
итн.
Затоа никад нема да видите некој ко Мирко Попов, или друг SJW активист нешто да збори против или вака да го руга исламот. Проблем единствено е христијанството со своите ригидни ставови.