Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.139
Ама не е битно од што потекнува или дали е нормално. Тоа што е најбитно е дали е штетно или не. Тоа е главната причина зошто експертите одредиле дека не припаѓа на листата од ментални заболувања - бидејќи не претставува никаква штета.
Brej majkata, ne bilo bitno dali e normalno ili ne ama celo vreme go tupite kolku bilo normalno tuku bilo bitno dali pravi steta nekomu ili ne. Emi znajs kolku nenormalni ne se pribrani vo institucii samo radi toa deka ne se opasni po okolinata i ljugeto. Po taa logika komotno mozeme i pederite da gi smestime vo taa kategorija. Nenormalni no ne opasni po okolinata. I ova okolu stetata. Toa vazi samo za pederite? Oti da ne se tuka nekrofilite, sto steta tie pak pravat? Da ne go boli umreniot slucajno ko ke go ebavat? A ako mi tropnis glupost vo smisla na vzaemna soglasnost togas ke ti recam deka postoi i testament. Sto ako negova posledna zelba bilo posle smrtta nekoj nekrofil da mu go rasturi gazeto?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.412
Поени од реакции
30.874
Anon се врти низ виртуелниов свет насекаде, на крај се враќа само на Кајгана оти тука му се друштвото incels што му го дигаат егото, на другите форуми не го гледаат како генијалец :pos:
Daily Reminder: Ne si na twitter :)

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Brej majkata, ne bilo bitno dali e normalno ili ne ama celo vreme go tupite kolku bilo normalno tuku bilo bitno dali pravi steta nekomu ili ne. Emi znajs kolku nenormalni ne se pribrani vo institucii samo radi toa deka ne se opasni po okolinata i ljugeto. Po taa logika komotno mozeme i pederite da gi smestime vo taa kategorija. Nenormalni no ne opasni po okolinata. I ova okolu stetata. Toa vazi samo za pederite? Oti da ne se tuka nekrofilite, sto steta tie pak pravat? Da ne go boli umreniot slucajno ko ke go ebavat? A ako mi tropnis glupost vo smisla na vzaemna soglasnost togas ke ti recam deka postoi i testament. Sto ako negova posledna zelba bilo posle smrtta nekoj nekrofil da mu go rasturi gazeto?
Не, ако ја следиме логиката на нормалност, тогаш ќе ги прибираме и леваците, кратковидите и пушачите во институции и нема да им даваме брак. Ти не разбираш што значи зборот „нормално“ - „нормално“ и „ненормално“ не се синоними за „добро“ и „лошо“. Има други критериуми за одредување дали нешто е штетно или не - нивото на застапеност на тоа нешто, т.е. дали е нормално не е едно од нив. Не е ни нормално да си богат во светов, ама се разбира да си богат е нешто добро.

Труп не може да ти даде согласност, па не е споредливо со ова. Проблемите со осудувањето на некрофилијата главно се ориентираат околу тоа дали мртвите луѓе уште се важат како луѓе или како предмети. Како и да е, не може да се споредува со согласна хомосексуалност.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.627
Тоа е главната причина зошто експертите одредиле дека не припаѓа на листата од ментални заболувања - бидејќи не претставува никаква штета.
Гарантирам дека не одредиле дека е ментално заболување затоа што, како што велиш, не претставува никаква штета. Има други причини заради кои одредиле дека не е ментално заболување.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.522
Поени од реакции
18.383
Гарантирам дека не одредиле дека е ментално заболување затоа што, како што велиш, не претставува никаква штета. Има други причини заради кои одредиле дека не е ментално заболување.
Кои се тие причини Лорде, стварно сакам да знам? Еве може не се, којзнае, да не бидам однапред маркиран, имам другар со кој доста се дружам, он е бисексуалец, вика сака само некаде да го стави - дупка да е, ама човекот своевремено пател од депресија, шизофренија и самоубиствени нагони. Друго, кога ги гледам геј парадите, тоа мене ми личи на собир на лица со психички проблеми.
Не тролам, стварно сакам да знам како е решено дека не е психичка болест, а пред тоа било, и како ние на тие тн психијатри да им веруваме.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
своевремено пател од депресија, шизофренија и самоубиствени нагони.
Не значи дека тие работи се предизвикани од сексуалноста. Исто како и хомо/бисексуалците, и хетеросексуалците си патат од депресија - има различни аспекти од животот што можат да те депримираат. Главно прашање е што е причината: дали на другар ти го депримира неговата сексуалност или хомофобијата на други лица?

https://www.hrc.org/blog/flashbackfriday-today-in-1973-the-apa-removed-homosexuality-from-list-of-me - Овде спомнува главната причина зошто експертите одредиле дека не се важи како заболување.

Последно уредено:
M

martin64

Гостин
Znaci ednostavno nema potreba da pravat paradi bidejki ke gi napagaat fizicki i toa ne e okej ama se slucuva, toa e realnosta. Bi mozele samo da imaat seks i toa e toa, jas sum hetero i ne se falam naokolu deka samo ebam

Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Sam sebe go ubijal ti se vika ova vamu vikaat kao nejkjeme za frikovi da ne smetaat a se glupiraat u ime na site lgbt licnosti.

M

martin64

Гостин
Navistina grozno, potoa pedofilite i nekrofilite ako baraat prava, navistina sme zaebale

Kajgana Shop

На врв Bottom