S
staycalm
Гостин
Прво, тоа беше измислена случка. Не ми се случила мене. А смеењето е вистинско, само не било за за случај од геј пар, туку од геј лице. Тоа шо и ти би се смеел покажува дека нит за професор не си, нит за полицаецДобро, полека, немој само да ми го пуштиш страшилото од профилната да ме тепа.
Ај да скратиме, доволно е ова. Значи не сте дискриминирани. Имаш право на приватна тужба против неколку основа. Најмалку ти треба закон против сексуална ориентација. Има напад, навреда, нарушен углед....а ти ми бараш нешто кое не ни треба да постои. И да бидам искрен, и јас би се смеел. Тоа е смешно. Можам да замислам како сте реагирале.
Не ти треба закон за затита на лгбт. Ако се направи таков специјален закон, ќе треба да се направат тон специјални закони за заштита на разно-разните здруженија и појави во општеството. Ако ги има сите потребни елементи, каде можеш да го тужиш по само еден основ, тоа ти е полн погодок. Но ако целите кон закони, барања, глумење жртви, тогаш ќе следува изолација. Башка тоа што сте имале право и да одите кај народниот правобранител. Тој јасно и многу детално ќе ви посочел, каде имало прекршок, каде сте можеле да тужите, ќе ви ги кажел правата, ќе ги посочел институциите кои може да ги тужите/жалите и ќе ви понудел решение на проблемот. До него сте можеле да одите со која и да било форма, и да ви искочел во пресрет. Значи дека апсолутно нешто што ви е скратено, освен правото на брак и правото да посвојувате деца.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Тоа не е специјален закон, закон за дискриминација постои, и за тоа немаш поима.
http://mtsp.gov.mk/WBStorage/Files/diskriminacija_konsolidiran.pdf
има формирано комисија што се занимава со тоа. а уствари таа комисија работи по наредба на власта што е во заминување, така да ништо од таа комисија кога станува збор за ЛГБТИ популација. Сега скоро одбија приговор за одреден учебник во кој имало нешто за ЛГБТИ лица, со одговор дека тоа бил став на авторот?!
Тоа што ти и останатите дежурни хомофоби на темава велат дека ги уживаме нашите права не е точно. Ниту на хартија, ниту во пракса не ги уживаат правата ЛИЦАТА ШТО СЕ ОТВОРЕНИ ЗА НИВНАТА СЕКСУАЛНОСТ.
А за аватарот:
![](https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/af/41/45/af414582d015a5a3708818c84b5953b8.jpg)
![Лолз :icon_lol: :icon_lol:](/styles/default/xenforo/emot/icon_lol.gif)