Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126
I

Iblis

Гостин
Добро де нека прават они што сакаат, само кажав дека општо хомосексуалноста ми е гадна и не природнам, а не дека јас ги осудувам луѓето , или дека за некој ќе мислам дека е лош и одвртен само зошто е геј...
А за детето , ако е за така ни хомосексуалците неможат да имаат деца, т.е можат само ако посвојат. Во тој случај ќе можат и братучедите да имаат.
Само немој да кажеш нешто во стилот на : зошто да посвојат кога можат да имаат свое дете, ништо не е поубаво од свое дете , а они нема да раѓаат само за да бидат со некој свој роднина, зошто и кај хомосексуалците е така
Нека посвојат, помалку деца на улица/дом, немам ништо против тоа јас. Бракот меѓу роднините е забранет со закон "световен и духовен", оној меѓу хомосексуалците не е забранет.
Се на се, прашање на перспектива е, ако почнат да ме замараат или да ми штета и јас ќе сум против, ако имам пак некој интерес ќе бидам за и така натаму.
--- надополнето: Sep 28, 2011 12:59 PM ---
Како поинаку ќе научи дека на јавен форум не се пишуваат глупости.
Абе О.К. ама се расправаш со дете кое уполу од твоите години. Поарно објасни му на помалку агресивен начин, вака од инат ќе си остане на ставот.:(

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе О.К. ама се расправаш со дете кое уполу од твоите години. Поарно објасни му на помалку агресивен начин, вака од инат ќе си остане на ставот.:(
Немој да ме потценуваш, кај виде расправање. А за објаснување имам напишано 14 страни на оваа тема, не е тешко да се разлисти.
Патем советувалиштето е во форум психологија не овде.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Немаат врска годините , немора ко на дете да ми објаснуваш ве сваќам ја и немора затоа што сум помала да биде поблага со мене и она нека каже што мисли, форум е де.
Иначе ваљда ја знам што можам да станам , а што не , немаат врска твоите споредби со црнци и обама

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Гласав можеби зашто не знам колку би било добро за децата да бидат посвоени од истопол пар. Можеби ќе им биде подобро, ама не сум баш најсигурен. А дека треба да им се признае правото за брак тоа сум за. Не дека ми се допаѓа, ама имаат право да бидат признати за еднакви и да го бараат тоа.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Немаат врска годините , немора ко на дете да ми објаснуваш ве сваќам ја и немора затоа што сум помала да биде поблага со мене и она нека каже што мисли, форум е де.
Иначе ваљда ја знам што можам да станам , а што не , немаат врска твоите споредби со црнци и обама
Не е муабетот кој што може да стане,за да бидеш лезбејка треба да те привлекуваат женски и да имаш чуства кон нив..а една вечер ако се излапаш со женско не те прави лезбејка...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е муабетот кој што може да стане,за да бидеш лезбејка треба да те привлекуваат женски и да имаш чуства кон нив..а една вечер ако се излапаш со женско не те прави лезбејка...
Тоа му доаѓа како она од еднаш педер не се стануе:icon_mrgr:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Деца не , бракови пак не , врски што сакаат нека прават нивна работа ама деца никако на тоа дете му треба љубов од татко и мајка не од двајца татковци или две мајки тоа е едноставно грдо , бракови не им се потребни , а врски можат да имаат никој не ги брани .... тоа е во нивната природа

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Гејојте треба да си ги прошират своите видиции сфаќања а не ние нормалните. Сексот има за природата една намена, размножување и продолжување на видовите, и кај слоновите и кај лемурите и кај кучињата и кај човекот. (плус стоа е и ептен убо!) Ние нормалните ги знаеме и ползуваме тие две намени, ем е убо ем си имаме деца, додека гејојте се ограничени само на убајната, нив им е најбитна сексуалната дразба и свршвање. За сопствен пород немаат желба или таа им е маргинална или останата недоразвиена. Кога еден геј ќе го надмини тоа ограничување и ќе сфати дека сексот не е само оргазмот туку намената на тој секс не е да му ја наполни устата или чмаро со сперма туку дека таа треба да се зачне оформи и постане човек, тогаш гејојте ќе станат како нас, и тогаш еден машки геј ќе си земе жена геј и во една легална таква геј заедница ќе си изродат мали гејчиња.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Гејојте треба да си ги прошират своите видиции сфаќања а не ние нормалните. Сексот има за природата една намена, размножување и продолжување на видовите, и кај слоновите и кај лемурите и кај кучињата и кај човекот. (плус стоа е и ептен убо!) Ние нормалните ги знаеме и ползуваме тие две намени, ем е убо ем си имаме деца, додека гејојте се ограничени само на убајната, нив им е најбитна сексуалната дразба и свршвање. За сопствен пород немаат желба или таа им е маргинална или останата недоразвиена. Кога еден геј ќе го надмини тоа ограничување и ќе сфати дека сексот не е само оргазмот туку намената на тој секс не е да му ја наполни устата или чмаро со сперма туку дека таа треба да се зачне оформи и постане човек, тогаш гејојте ќе станат како нас, и тогаш еден машки геј ќе си земе жена геј и во една легална таква геј заедница ќе си изродат мали гејчиња.
Ете ова ми беше поентата

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Кога веќе сме кај нивниот ограничен памет.

Јако им е дур кречат ѕидови кога ќе прднат.. али еден ден ќе сватат дека гзот им е шлајка и дека таа потреба поминала и ќе сакаат да бидат фамилија која сака да посвои дете... страшно... тоа дете да биде растено во средина кај што има милувања, погледи, нежности меѓу две лица од ист пол... никако...
Дур кречат кој ги ебе се понатака ми е неприфатливо и необјасниво.

С

Сатори

Гостин
Претпоставувам тогаш сите стерилни мажи и неплодни жени се исто така ненормални?
Затоа што не можат да ги исполнат базичните функции со кои што влегуваат во таа категорија? М? :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Претпоставувам тогаш сите стерилни мажи и неплодни жени се исто така ненормални?
Затоа што не можат да ги исполнат базичните функции со кои што влегуваат во таа категорија? М? :)
Да и тие влегуваат во категорија на болести или пореметувања. Но барем се обидуваат да добијат сопствено дете, одат на лекувања, третмани......

С

Сатори

Гостин
Да и тие влегуваат во категорија на болести или пореметувања. Но барем се обидуваат да добијат сопствено дете, одат на лекувања, третмани......
Зарем не ти делува смешно да пропагираш природност а да го осудуваш некој што дејствува според хормоните со кои што се родил, исто како што стерилен маж засекогаш ќе остане стерилен.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Зарем не ти делува смешно да пропагираш природност а да го осудуваш некој што дејствува според хормоните со кои што се родил, исто како што стерилен маж засекогаш ќе остане стерилен.
Па решете се еднаш
1. Или е гејството личен избор
2. Или е гејството пореметување при раѓање при што природниот сексуален нагон и инстинкт е нарушен или изменет.
Акое е слободен избор, не знам оти се барат државни сувенции и заштити, ако е пореметување, веќе паѓаат автоматски под заштита како болни луѓе.

Kajgana Shop

На врв Bottom