Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
S

Samurai_Sk

Гостин
А што кур болест е тоа кога си straight, и попрво би умрел отколку да те боцка некој :D ама имаш фетиш кон женска облека? претпоставувам знаете за што зборам, дали и ваквите типови спаѓаат под геј?

S

Samurai_Sk

Гостин
Знам што е cross-dresser па нели они се рачунат како геј, или има секакви? :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
2016 доаѓа, досега интернетот треба да те има научено дека има мал милиони фетиши, сексуални ориентации и слично така што има секакви.
Крос дресер може да си биде и стрејт меѓутоа најчесто не се краток гугл срч вика дека ~70% се стрејт.

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Што е пострашно, да си геј или да си педер. Гледам сите се вреѓаат на педер а како геј им е супер. Што е разликата ?
Геј е термин кој не се смета за навредлив додека педер се смета за навредливо. Лично и за мене така е.[DOUBLEPOST=1452614248][/DOUBLEPOST]
Мене ми е одвратно во која и каква мерка. Биди или женско или машко. Трансексуалците не дека ги мрзам ама ме нервира тоа кога не знаеш што сакаш. Нивни живот како и да не се замарам а јас лично ми е глупо тоа.

КИССЧЕ ДО СЛЕДЕН ПАТ И ОСТАНЕТЕ МИРНИ СО ГЛАВЧИЊАТА :* :* :*

Последно уредено:
Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Геј е термин кој не се смета за навредлив додека педер се смета за навредливо. Лично и за мене така е.[DOUBLEPOST=1452614248][/DOUBLEPOST]
Мене ми е одвратно во која и каква мерка. Биди или женско или машко. Трансексуалците не дека ги мрзам ама ме нервира тоа кога не знаеш што сакаш. Нивни живот како и да не се замарам а јас лично ми е глупо тоа.

КИССЧЕ ДО СЛЕДЕН ПАТ И ОСТАНЕТЕ МИРНИ СО ГЛАВЧИЊАТА :* :* :*
Јас би рекол дека педер е вистината а геј е алузија. И двата збора означуваат иста работа. Разликата е што педер е општо познат збор за хомосексуалец и не не би требало да е навредлив. Геј, хм, тоа е нов збор кој до поодамна не беше поврзан со хомосексуалност ниту кај нас а ниту во светот. Е сега не ми е јасно зошто прифаќаат поим кој не асоцира на нивната сексуалност и баш напротив, геј би требало да биде навредлив поим.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Јас би рекол дека педер е вистината а геј е алузија. И двата збора означуваат иста работа. Разликата е што педер е општо познат збор за хомосексуалец и не не би требало да е навредлив. Геј, хм, тоа е нов збор кој до поодамна не беше поврзан со хомосексуалност ниту кај нас а ниту во светот. Е сега не ми е јасно зошто прифаќаат поим кој не асоцира на нивната сексуалност и баш напротив, геј би требало да биде навредлив поим.
Пејоратив е, навредува затоа што хетеро луѓето го употребуваат за да омаловажат некого. Како што тебе пример би те навредило да те наречат сакат наместо инвалид или носле/ушле наместо човек со голем нос/уши, ш-и-п-т-а-р наместо албанец итн.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Пејоратив е, навредува затоа што хетеро луѓето го употребуваат за да омаловажат некого. Како што тебе пример би те навредило да те наречат сакат наместо инвалид или носле/ушле наместо човек со голем нос/уши, ш-и-п-т-а-р наместо албанец итн.
педер не е соодветен збор за гејојте, педер е од античкиот назив педераст шо значи љубовна врска меѓу возрасен маж и младо момче (малолетно)
Едно време гејојте сакаа да се довведат во врска со антиката ѓоа уше од то време било прифатено и одобрувано, али тоа е лага, одобрена и прифатена гејојна немаше во антиката дури не постои ни назив за геј во антика пошто тој однос (сакако дека имаше пошто се работи за пореметување кое во мал процент се јавува кај луѓето) но беше и тогаш како и сега исмејувано осудувано омаловажувано а постоеа и строги казни ако те фатат да го клецкаш другарти ноќе под аквадуктот или кај портикот или пред термите.
Значи денешните педофили во извесна мерка се наследници на античките обичаи (иако и тие се разликуваат од своите корени) додека гејојте не треба да се нарекуваат педери али ете остана тој назив во народот али тука се виновни и самите педер гејој ккој сакаа да наметнат дека нивните претци биле педерасти.
Како и да е тој збор нема во себе ништо навредливо не е то ко да те вика некој со вулгарен збор, едноставно збор кој во антиката означуваше љубов кон дете од страна на возрасен маж
Е сега пошо научно е докажано дека гејојне се т'нки со нерви и склони кон хистерии, за брзо ќе им стане омразен и зборо геј пошо пак та било педер та геј, на нас нормалните ќе им означува една неуба, неприродна појава и како таква ќе се користи, во вицеви место “оделе двајца педери па еднио прднал...“ ќе кажваме “оделе двајца гејој па еднио прднал...“ или наместо “ебате педер...“ ќе се вели “ебате геј...:“ или “мрш бе педер еден низаеден...“ ќе се вика “мрш бе гејојно една скапана“
Не е проблем во зборот туку во самата појава која ја означува, ако е таа појава неуба - секогаш ќе биде непријатен израз, исто како наместо на некој да му кажеш “лајно“ да му велиш “фекалијо“
исто ти е

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
педер не е соодветен збор за гејојте, педер е од античкиот назив педераст шо значи љубовна врска меѓу возрасен маж и младо момче (малолетно)
Едно време гејојте сакаа да се довведат во врска со антиката ѓоа уше од то време било прифатено и одобрувано, али тоа е лага, одобрена и прифатена гејојна немаше во антиката дури не постои ни назив за геј во антика пошто тој однос (сакако дека имаше пошто се работи за пореметување кое во мал процент се јавува кај луѓето) но беше и тогаш како и сега исмејувано осудувано омаловажувано а постоеа и строги казни ако те фатат да го клецкаш другарти ноќе под аквадуктот или кај портикот или пред термите.
Значи денешните педофили во извесна мерка се наследници на античките обичаи (иако и тие се разликуваат од своите корени) додека гејојте не треба да се нарекуваат педери али ете остана тој назив во народот али тука се виновни и самите педер гејој ккој сакаа да наметнат дека нивните претци биле педерасти.
Како и да е тој збор нема во себе ништо навредливо не е то ко да те вика некој со вулгарен збор, едноставно збор кој во антиката означуваше љубов кон дете од страна на возрасен маж
Е сега пошо научно е докажано дека гејојне се т'нки со нерви и склони кон хистерии, за брзо ќе им стане омразен и зборо геј пошо пак та било педер та геј, на нас нормалните ќе им означува една неуба, неприродна појава и како таква ќе се користи, во вицеви место “оделе двајца педери па еднио прднал...“ ќе кажваме “оделе двајца гејој па еднио прднал...“ или наместо “ебате педер...“ ќе се вели “ебате геј...:“ или “мрш бе педер еден низаеден...“ ќе се вика “мрш бе гејојно една скапана“
Не е проблем во зборот туку во самата појава која ја означува, ако е таа појава неуба - секогаш ќе биде непријатен израз, исто како наместо на некој да му кажеш “лајно“ да му велиш “фекалијо“
исто ти е
Лет 3, спиеш на темава, постојано се прашувам:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Лет 3, спиеш на темава, постојано се прашувам:
Не бе пошто сум стрејт и нормален, значи и сум интелигентен и ме има на многу разни теми еве провери активности на религија ме има многу, фотографија, пишувам и историја и економија понекогаш и во автомобилизам, па и во хардвер ... па и тука во форум.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Не бе пошто сум стрејт и нормален, значи и сум интелигентен и ме има на многу разни теми еве провери активности на религија ме има многу, фотографија, пишувам и историја и економија понекогаш и во автомобилизам, па и во хардвер ... па и тука во форум.
Дали си стрејт, не знам, ниту ме интересира. Нормалноста е преценета а особено дискутабилна кај тебе, сепак и тоа не можам да го знам бидејќи не сум ти психијатар, а интелигенцијата се мери со тестови, не со самофалби.

Впрочем интелигентните луѓе расудуваат логички и менуваат ставови доколку им се аргументира проблемот, ти ригидно стоиш на став дека ЛГБТ се ненормални, инфериорни, гадни, болни и сл. Не дискутирам лични ставови непоткрепени со аргумент од некомпетентни лица кои сметаат дека се компетентни во секоја област и си се самодекларираат како интелигентни битија.

Еве ти упатувам барање, да не ме цитираш повеќе на оваа тема, не сакам да се реплицираме, имаме дијаметрално спротивни ставови и нема поента да губиме време кога никој нема да успее да го разубеди другиот дека не е во право. Поздрав и имај убав ден

ПС. Цитатот не беше адресиран до тебе туку до друга личност

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дали си стрејт, не знам, ниту ме интересира. Нормалноста е преценета а особено дискутабилна кај тебе, сепак и тоа не можам да го знам бидејќи не сум ти психијатар, а интелигенцијата се мери со тестови, не со самофалби.
не знаеш ова, не знаеш она, неќеш цитирања, не дискутираш ставови....
не знам шо воопшто бараш ти овде?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
... ти ригидно стоиш на став дека ЛГБТ се ненормални, инфериорни, гадни, болни и сл...
Па секако дека не се нормални. Тоа е исто како да се роди дете со 3 раце и некој да каже, „па нормално е тоа“. Не може да биде нормално. Не сакам да им се мешам во животот на луѓето, во нивниот избор, но не сакам ниту да се искривуваат работите. Ако беше нормално тоа, немаше да постојат 2 различни пола.
А најнелогични ми се истополови бракови. Која е поентата, целта на тие бракови? Бракот го доживувам како заедница каде што ќе се создадат деца, ќе се раснат, воспитуваат... ќе се продолжува нормалното опстојување на човештвото. Не знам која е целта на истополовите бракови! Тогаш, нека се озакони и полигамија, и брак меѓу брат и сестра, татко и ќерка, мајка и син, братучеди, па сето тоа меѓу истополови роднини... „Ак е бал, нек е маскенбал“.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.750
Поени од реакции
7.268
Не ми е јасно зошто не се поведува иницијатива како на македонски ќе се викаат педерите - гејовите, ако некому не му се допаѓаат важечките термини. Мора да постои постапка за тоа. Само треба да се внимава, секој термин може да стане пејоративен (хомосексуалче, хомиќ, гејче, гејле)

Kajgana Shop

На врв Bottom