Најстаро сеќавање во животот ми е како таму некаде во 80-тите и се качувам на бина на Неда Украден и како ме зима во раце ваљда за време на изведба на Зора је сванула. За ова со Зора је сванула не се сеќавам ама за перфекција на моментот би било добро да е така. Ја прашав мајка ми, не беше сигурна, видеозапис нема, така да што се тиче мени Зора је сванула идела тогаш. Дваесет и шест-седум години подоцна, јас остарев, Зора је сванула остана евергин, а Неда Украден и надаље си гази и шутира задници. И не знам што ми се уврте пред некој ден-Да се наџемо на пола пута си ја потпевнав и го заразив цело друштво па ме пцуеја дека сега од глава нема да им излезе. Заразата уште ми трае па морав да ја споделам во хит на денот
Бонус трака Зора је сванула
Па само видете ја Неда во средина на 80-тите, како краљица, текстот, музиката и гласот само се доживуваат и конзумираат, не се раскажуваат. За спотот само ќе кажам дека наликува како внатрешноста на замокот во филмот Бескрајна Приказна од истоимената книга на Михаел Енде кога Бастијан влегува кај принцезата на крај.