Хип хоп културата во Македонија

rebel kid

chokolino adicted!
Член од
5 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
glasav za ago,eppten go postuvam coekot.ama super se i cista ookkolina i saf.edinstvena opcija mi se............losi,a puka kozmetika use polosi:)legija mi se ok,ali kako poedinci mi se bolje(nekoj od poedincite::)na pr,dzaka koa e samo mi e naaaaaaajbolje i toa epten.the most wanted?nema so da se zbori.......sramota.......e so ne postojat vise,tie se legendi.mi se svigaat epten i oni:)

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
значи ако више ме тресат алфи да гледам да биде меѓу нив кец

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
САФ.

Вистински професионалци. Не викам дека другите се лоши али САФ се така најбољи!

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
На неколку места се спомна дека е утнато ова со групи коа некои од нив се поединци...Според мене нема најдобра група,туку има стеснет круг на подобри т.е. најдобри рап групи(поединци).ТЕМНАТА СТРАНА(АГО) е еден од најстарите и еден од најискусните,најуспешните и најталентирани рап изведувачи на МакРап сцената.После него би требало да следи Da Dzaka Nakot,исто како еден од најстарите и најискусните изведувачи.Додека работеа заедно(веке повеке време се скарани) се вадеа едни од најквалитетните траки снимени тогаш.Тие двајца би ги ставил во "старата школа".А,да го заборавив Димитри од цаир,исто така стар и познат рапер,долго време на македонската рап сцена.Од "новата скола" би ги ставил Р.Н.С.,Пеше,Ронин,Таз кабалабанова итн.......(долга е листата:))Епа другари рапери поздраф и респект!

MkUnited

Hacked 127.0.0.1
Член од
25 април 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
затоа што се подобри од сите други :) и на мене најмногу ми се допаѓат нивните песни за разлика од тие другите

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Mari0 напиша:
А по што позна дека се најдобри САФ?Образлози,разубедиме...
не се најдобри, туку се едни од најдобрите. а зашто? па си го најдоа местото ви макрапот и што е најважно го задржаа а ако збориме за инструменталите и сите студиски ебанции тука е гоце што никогаш не ме изненадил со неговиот талент

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Не би рекол така јас...Може се добри,ама дека спаѓаат во најдобрите не.Сите текстови им се исти и имаат глупи теми,јас не ги сакам....

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Mari0 напиша:
Не би рекол така јас...Може се добри,ама дека спаѓаат во најдобрите не.Сите текстови им се исти и имаат глупи теми,јас не ги сакам....
Немат глупи теми,имат РЕАЛНИ теми не серат без везе како 90% од „раперите“ во Македонија. Во рапот најважна е вистината и ако некој сери за работи шо ги гледал само на телевизија не значи дека има интересни теми во песните. А дека сите текстој му се исти на САФ многу тешко, баш напротив имат најкреативни и најразновидни текстови. А музиката му е една класа подобра од сите други рапери во македонија. Јас незнам друга група да има професионалец на миксета како САФ, ако има нека ме попрај некој.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Mari0 напиша:
викаш се исти а? епа ај најди сличнист во "рецепт" и "скопска ситуација 98". па и сети се зашто концертот не беше пуштен на телевизија, ќе ти помогнам: пошто многу им беа "глупи" и "нереални" текстовите, но ај ќе го правиме муабетов и лице у лице пошо имеме шанса.
позз

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Sindikat напиша:
Немат глупи теми,имат РЕАЛНИ теми не серат без везе како 90% од „раперите“ во Македонија. Во рапот најважна е вистината и ако некој сери за работи шо ги гледал само на телевизија не значи дека има интересни теми во песните. А дека сите текстој му се исти на САФ многу тешко, баш напротив имат најкреативни и најразновидни текстови. А музиката му е една класа подобра од сите други рапери во македонија. Јас незнам друга група да има професионалец на миксета како САФ, ако има нека ме попрај некој.

Decko si go videl li struja od STR2 so prai????????????epa vidi go i togas ke mi kazes dali lici na profesionalec SAF!!!!LEGIJATA NAJDOBRA MAKEDONSKA RAP GRUPA ZASEKOGAS!!!!!!!!!!

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Kocka напиша:
Decko si go videl li struja od STR2 so prai????????????epa vidi go i togas ke mi kazes dali lici na profesionalec SAF!!!!LEGIJATA NAJDOBRA MAKEDONSKA RAP GRUPA ZASEKOGAS!!!!!!!!!!
Добро бе можи прај, јас прф пат слушам за него. Рекоф ако грешам некој нека ме попрај. Битно е дека САФ имат добра музика во песните мава малце на олд скул со скречој и такви елеменати.

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Kocka напиша:
И Струја и Баже од STR2 се многу добри,не е само Струја...Имаат одлични вокали,многу добра вештина за пишуванје текстови,одлични инструментали...

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Mari0 напиша:
И Струја и Баже од STR2 се многу добри,не е само Струја...Имаат одлични вокали,многу добра вештина за пишуванје текстови,одлични инструментали...
zboreFme za dj ne mc

Kajgana Shop

На врв Bottom