Хип хоп културата во Македонија

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Ова е типично за неинформирани почетници во рапот шо врска немаат од музиката. Како прво бе друже од кај најде дека Врчак е рап? Врчак го праи ебеното Р`н`Б шо во америка Гас Стопанкин ебава а сеа овде се палат дечињата на него и кремците.Да си го исклучиш тоа сместа ако се сметаш за рапер и ако планираш да напредуваш во андерграунд.
Врчак ти е само тежок крем.
Втора работа тони зен ти е еден од најкомерцијалните рапери што излегол.Го нарекувам сепак рапер,ради шо има направено неколку траки кои не ги ставил никад на албум а се добри,и има преслушано музика,али типот знае каде лежат парите а сепак и сака слава па го праи тоа срање шо денес го слушате и мајче ебавате на тие песни.Иако се глупа комерцијала.
Днк никогаш не знаеле каде се наоѓаат.Дали се црни или бели.ДНК се изгубени овци,што кај и да е волкот ќе ги папа еден ден.Днк го срамат рапот денеска особено македонскиот.

ако некој навистина планира да слуша квалитетен македонски рап ќе му го препорачам ова само:

Siv Dom
Da Dzaka Nakot
R.N.S.
Green Out
SAF
Chista Okolina
Puka Kozmetika
Paradox

Преслушајте ги овие работи,па почнете да се занимавате со нешто квалитетно како 2pac, Snoop Dog, Dr.Dre, Eminem,N.W.A, DasFX,KRS one and stuff.
Воедно посетете го македонскиот форум за рап - www.sivdom.tk залченете се и разменете мислења околу рапот,симнете најнови албуми и дружетесе.

WWW.SIVDOM.TK
И ти изглеа појма немаш, ги измеша сите работи... како можи во ист кош да го клаваш ова:

Со ова:

:tapp::tapp::tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова е типично за неинформирани почетници во рапот шо врска немаат од музиката. Како прво бе друже од кај најде дека Врчак е рап? Врчак го праи ебеното Р`н`Б шо во америка Гас Стопанкин ебава а сеа овде се палат дечињата на него и кремците.Да си го исклучиш тоа сместа ако се сметаш за рапер и ако планираш да напредуваш во андерграунд.
Врчак ти е само тежок крем.
Втора работа тони зен ти е еден од најкомерцијалните рапери што излегол.Го нарекувам сепак рапер,ради шо има направено неколку траки кои не ги ставил никад на албум а се добри,и има преслушано музика,али типот знае каде лежат парите а сепак и сака слава па го праи тоа срање шо денес го слушате и мајче ебавате на тие песни.Иако се глупа комерцијала.
Днк никогаш не знаеле каде се наоѓаат.Дали се црни или бели.ДНК се изгубени овци,што кај и да е волкот ќе ги папа еден ден.Днк го срамат рапот денеска особено македонскиот.

ако некој навистина планира да слуша квалитетен македонски рап ќе му го препорачам ова само:

Siv Dom
Da Dzaka Nakot
R.N.S.
Green Out
SAF
Chista Okolina
Puka Kozmetika
Paradox

Преслушајте ги овие работи,па почнете да се занимавате со нешто квалитетно како 2pac, Snoop Dog, Dr.Dre, Eminem,N.W.A, DasFX,KRS one and stuff.
Воедно посетете го македонскиот форум за рап - www.sivdom.tk залченете се и разменете мислења околу рапот,симнете најнови албуми и дружетесе.

WWW.SIVDOM.TK

Македонскиот сајт и форум за рап е www.rap.com.mk

Да не си ти fan boy на овие СИВ ДОМ? :smir:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.736
Поени од реакции
9.479
Неколку прашања вака,баш ме интересира вашето мислење.Слушам рап долги години и добро би ми дошло ваква едукација,гледано од ваша страна.

Што е толку лошото во изведбата на комерцијалата??Знаете според мене,тие што почнаа со комерцијала одма станаа попознати во Македонија.Пример последно со Тони Зен.Со Урбана Димензија на почетокот,со песните Рап Фанатик итн,не успеваше некако.Потоа почна комерцијала и прашај мало дете за него знае.Зашто не е исти случајот со САФ,Џака,Масакар и итн...
Дали луѓето не се доволно со рапот,како правец или слично...?

Се надевам ме свативте што сакам да ве прашам :salut:

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Неколку прашања вака,баш ме интересира вашето мислење.Слушам рап долги години и добро би ми дошло ваква едукација,гледано од ваша страна.

Што е толку лошото во изведбата на комерцијалата??Знаете според мене,тие што почнаа со комерцијала одма станаа попознати во Македонија.Пример последно со Тони Зен.Со Урбана Димензија на почетокот,со песните Рап Фанатик итн,не успеваше некако.Потоа почна комерцијала и прашај мало дете за него знае.Зашто не е исти случајот со САФ,Џака,Масакар и итн...
Дали луѓето не се доволно со рапот,како правец или слично...?

Се надевам ме свативте што сакам да ве прашам :salut:
Човек што не си стои на зборот, не е човек веќе нели?

Ете тоа е во случајот она што ја дупи кокошката а не е петел.

Значи Тони прв спот снимал во напуштена зграда, пренесува некоја андергроунд порака, јас сум рап фанатик,рап доживотно и слично...епа по 2-3 години излегува депилиран со 100 жени покрај базен и некоја X кола, која ни ја знае марката на колата па ни тие пачаврите што играат таму. (Видо: Плаќаш жени и коли да ти играат голи.)

Многу лесно е да кажеш јас сум рап или хип хоп...тешко е да останеш на тоа. (Пикисипи: Сите јаки на збор никој на дела.)

А и еден голем плус е неговиот човек Џеј - Џеј.

Еве и малите деца знаат за Саф а тие не се сменати? Или?

Рапот не е јавна куќа па ај денес ќе кажам вака па после не пу пу жими мајка не важи , ај одново , ауу па и ова не чини па ај друго.

Па крај краева не можеш да го бираш рапот, рапот те бира тебе.

Се надевам ти помогнав.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050

-jas iskreno seuste ne znam dali se smeneti ili ne??Koj se tie saf?Postojat li uste,snimat nesto,novi proekti?OK bravo za Safizam?A ova Visi Mental mislis novo e ???Toa e od 2003 pesna...i so snimat?Koa ke snima nesto Piki Sipi pak nekoe LP e togas ke kazam OK si ostanal na zborot kako Ago.Se do togas za mene Piki Sipi ne postoi.Decko koj se ponasa kako Don na Rapot treba da prima pesnici a ne da go pocituvam.
Site raperi velat Respekt Respekt dajte Respekt a nikoj od tie Raperi ne dava respekt.Epa izvini ama taka ne biva.Tuka na prvo mesto e Piki Sipi poserkoto...

Pozdrav...

Член од
4 септември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
ic ne slusam makedonski rap zosto mislim deka toa e najgolemoto sranje sto mozelo da se izmisli.mn lica ce bidat protiv mene za mislenjeto ali jbg zivot :baeh:

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
браќа, пола од вас си немаат допирна точка со рапот а си давате за право да серете за артисти. НАДВОР ОД ТЕМАВА

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
А шо мислиш, јас оти не ми се влегува овде, оти само глупости читам.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152

-jas iskreno seuste ne znam dali se smeneti ili ne??Koj se tie saf?Postojat li uste,snimat nesto,novi proekti?OK bravo za Safizam?A ova Visi Mental mislis novo e ???Toa e od 2003 pesna...i so snimat?Koa ke snima nesto Piki Sipi pak nekoe LP e togas ke kazam OK si ostanal na zborot kako Ago.Se do togas za mene Piki Sipi ne postoi.Decko koj se ponasa kako Don na Rapot treba da prima pesnici a ne da go pocituvam.
Site raperi velat Respekt Respekt dajte Respekt a nikoj od tie Raperi ne dava respekt.Epa izvini ama taka ne biva.Tuka na prvo mesto e Piki Sipi poserkoto...

Pozdrav...
Кога реков Саф мислев на нивното дело во контекстот со Тони Зен и неговото менување на музика, а не каков е Пикисипи или какви боксерици носи. :smir:

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10

Pozdrav...

Vo tek e izrabotkata na noviot album na SAF.........

Kajgana Shop

На врв Bottom