Хип хоп културата во Македонија

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Јас ги слушнав уште пред некој ден, би искоментирал само дека ми се допаѓаат, само фали да бидат пополнети, некој солидно да израпува на нив и да се направи добри песни, продолжи така.

едит: Најмногу ми се допаѓа првиот ритам, и ... користи повеќе пиано, така и подобро звучат ритмовите

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
beatovite ti se malku monotoni,jes da ides na epten tvrda produkcija neli sea zavisi do vkusovite,mozes da gi nadopolnis da bidat pobogati...prodolzi samo napred...

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10
Zna4i.......toj kashir tvrdi deka snima traki,i deka se dobri,a najomileni rap artisti mu bile vr4ak i toni zen...prviot ne se ni smeta deka pravi rap,tuku toa e r&b a toni zen e komercijala...pa ja bash bi sakal da 4ujam traki na ovoj i da vidam shto ima tolku DOBRO u niv........sea svakjate?

Overload

Urban Legend
Член од
31 август 2008
Мислења
34
Поени од реакции
2
Zna4i.......toj kashir tvrdi deka snima traki,i deka se dobri,a najomileni rap artisti mu bile vr4ak i toni zen...prviot ne se ni smeta deka pravi rap,tuku toa e r&b a toni zen e komercijala...pa ja bash bi sakal da 4ujam traki na ovoj i da vidam shto ima tolku DOBRO u niv........sea svakjate?
Па со такви идоли како што се Врчак и Тони Зен не би рекол дека баш му се добри траките...но би сакал да чујам баш :wink:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Сега те разбрав убаво, е сега може да каже траките негови па и ја да чујам па да видиме. :helou:

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Hehehe... Zabunaaa :helou: Epa taka e koga ne citam od pocetok :pipi: Sakav da kazam deka ni mene ne mi e jasno kako moze nekoj na kogo mu se idoli Vrcak i Toni Zen da se pofali deka ima napraveno dobri traki... Se izvinuvam za greskata uste ednas :smir:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
beatovite ti se malku monotoni,jes da ides na epten tvrda produkcija neli sea zavisi do vkusovite,mozes da gi nadopolnis da bidat pobogati...prodolzi samo napred...

Tocno sve si e vkus...jas so mojot tip na suva produkcija no dobro podkovana so kvalitetni Phat bitovi i abstraktni Semlovi i dr. se obiduvam poveke da dadam akcent na Lirikata,na Flowto i Vestinata na samiot MC i na samiot Vokal...sepak toa e vkus.

A i fala za podrskata ;-)

Johnnie Walker.

Keep Walking™
Член од
1 јуни 2008
Мислења
173
Поени од реакции
5
gleam posledno vreme mn ubavi stihovi izlagaat na scenata.sepak ovie legijata se ludnica deckite.nikad ne sum slusal nesto mn makedonski rap onaka samo saf mi bile vrvot i uste mi se ama legijata svaka cast.seriozno pogotovo novite pesni sto im se onaa e najbolji faktor l,pa posle od tie drugite dvajcata batki neznam imeto kako im e tacno onaa modus operanti:),posle puika kozmetika sekogas tuka so nekoja interesna traka,onaa digaj e top :) :) mn smesna pesnicka bas za skopskite fraeri...i tie kako brakja iskreno mi se svigaat imaat dobri stihovi ama stajlingot e onaka tapa i dijalekt malce mavaat,ama sepak koa kje rece i kako deficit od interes za se,manevrirame so emocii pred teletekstite toa e vrvot!!!samo taka prodolzete!

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Едо Маајка кажа: СВИ СТЕ ВИ БУДАЛЕ, СВИ СТЕ ЈЕ*ЕНЕ БУДАЛЕ! Нели?

(за Врчаковци и Тони Зеновци, ептен некомпетентните)

Kajgana Shop

На врв Bottom