Тоа што го пишав не беше факт. Крајно нелогично е да е вистина тоа дека Чаки е животно. Нели?
Пример: Пред 3 години имаше еден тип од Охрид кој сакаше да го тепа Пеше. Типот беше од на Аго екипата и никој всушност не разбра која е "правилната" причина за тоа. И ќе те замолам да не бараш повеќе примери, не сакам да навраќам стари спорови.
Сеуште чекам да ми наброиш кои цури ги има ебено Пеше.
И ќе те прашам уште еднаш: Дали си од црниче?
Off Topic: Малку Македонски јазик да те потсетам дека 4 =/= Ч.
Епа да ги склопиме во една книга? :wink:
Епа да ги склопиме во една книга? :wink:[/quote]
Epa bidi siguren deka ke bide nesto fantasticno...
Samo edna mala kritika.Ne ti ja davam kritikata poradi "moeto rapersko ego"
tuku poradi nesto drugo.Bukvalno se slozuvam so tvojata dobra zabeleska za Egoto kaj site raperi u MK a mozebi i posiroko.Sum go videl toa mnogu odamna ama za toa ne se zamarav i ne pisuvav vo knigata oti i ti samiot ete gledas so se desava u MK kakvi se lugeto i deka ne razbiraat nisto okolu toa sto ti si go pisuval a i toa sto jas go pisuvam.Ako se vrnes nanazad niz postovive koi se stari poveke od pred 4 meseci ke vides deka
vo nieden moj post ne HEJTAM bla bla...toa e najniskoto sto moze da go napravi edna licnost.Procitaj nanazad i ke se uveris sto se sum pisuval okolu rapot.Celata kniga ja napisav inspiriran od ovoj forum i seta glupost zbrana u nego.Ako si za knigata slobodno pisi mi privatna poraka i ke vides kollu vredi mojata kniga a te uveruvam so dusa i so krv deka vredi mnogu.
E sega nesto drugo.Ti gledam ubavo ama bas perfektno si ja dolovil problematikata u MK za raperite.Deka site se iskompleksirani,deka site mislat oti NAJPAMETNO I NAJTOCNO mislat bez prostor za kritika i sovet.JAS SUM JAS I KOJ TE EBE TEBE.Ete toa e rapot u MK t.e. raperite u mk i celata rap mladina koja si dava za pravo da kritikuva na taj ton.
Inaku ti koga pocna da kritikuvas t.e. na eden nacin bezsmisleno i brutalno da navreduvas tuka na Forumov ti vsusnost gi kritikuvase site tvoi drugarcinja.Cela ekipa Legija RNS i site tie faci.E sega...jasno mi e koja ti bese celta.Jas celta ti ja svativ uste od pocetokot samo ne bev siguren deka ete ima nekoj sto resi da gi dupe forumdziive koi eve samo za toa gi biva bas kako sto mene me narece Serenje po Forum.Epa ako misles deka seram po forumov strogo te zamoluvam da vides dali vo nekoj moj post seram nekade ili so cel i sustina si davam pravo da pisam na forumov..
Idejata ti bese super,da im pokazes na facive kolku se iskompleksirani,samo sto ti ne go dolovi momentot bas najdobro.Pocna da gi kritikuvas t.e. vregas legija ne znam kako se ne gi opisa t.e. taka si se vikate izgleda vie u drustvo so legija ako si zivees oti mene taka mi izgleda ova.
I sega ti si cekase da vides kako ke reagiraat site ovde.OK.Po tvoeto predviduvanje so si si go stavil vo glavata trebase site da te napagame i da ti ukazuvame kako se tie najdobri zatoa sto sme Rap egoisti i mislime deka toa sto nie mislime e najtocno i deka raperite sto nie gi sakame se najjaki.Ete jas go slusam Labtekwon i za mene Lab ke bide najeklekti4niot naj dlabokiot i najteskiot folozofski raper na site vreminja poveke nad site raperi ama ako ti toa go negiras ke ti kazam brat OK toa e tvoe mislenje i ne za dzabe na net ne sakam da sporam so nikoj okolu raperite i stilovite...
Da se vratam...toa sto ti mislese ne ti ispadna.Taka velam oti nikoj od forumdziive ne ti rece abe seljak vaka taka vaj e podobar zaradi ova ovaj zaradi ona.I ako ti go kazaa toa toa ti go rekoa zaradi toa sto ti ne kaza nitu edna pricina poradi koja go velis toa sto go kaza.Znaci nikoj ne forsirase i ne pritiskase svoe mislenje tuku ti rekoa prestani so ljubomorata,gi falea deckite oti i ti sam da bideme realni a i cel balkan znae kolku se mokni Legijata i kolku se oni samo kvalitetni.Site samo se cudea kako mozese na najjakite faci da im go spustas kvalitetot bez nikakov prostor za toa osven ako ne si imas ti nekakva tvoja licna pricina.I sega koga site cekavme da kazes konkreten dokaza porati sto go misles toa ti velis deka ke videme nie kolku e seljak djaka koga ke ispiel 10 litra alkohol..malku smesno od tvoja strana ama se gleda deka si go forsirase ti tvoeto mnenie okolu raperite(koe e opravdano oti si imase svoja cel),no na malku pogresen nacin go napravi toa.
Inaku se soglasuvam mnogu so toa.Jas toj muabet go praviv so drugarot okolu Raperskoto Ego u MK.Cist primer davam za MC Massakar.Jas ne go slusam negoviot rap nikogas nitu ke slusam komercijalen rap.Ako go znaes Labtekwon,Double XX,Showmastaz,Buddah Monk,Bustin Melonz i drugi ke vides deka slusam kvaliteten rap.No zosto go povrzuvam MC Massakar so Egoto.Zatoa sto mnogu Hip Hoperi tuka na forumov go pcuvaat deckoto.Ziti majka jas ne znam zosto koga deckoto e tolku super prvo na licnost a vtoro u nekolku pesni mi se sviga negovata lirika.Ima vistina vo negovata lirika.I me mrze da pisuvam za nego pisuvav u temata otvorena za nego..
Taka da HCL HardCore Legionere,super e zabeleskata samo so na premnogu aroganten nacin i vo gresno vreme ja iznese.A sto velis deka poradi toa sto pisuvame isto sranje bi bilo da se stave vo knigata moja,ne bi rekol.Mojata kniga ima sosema druga cel.Filozofija za Rap stilovite,Analiza na rapot vo Istocna amerika i Zapadna Amerika od 1973 do 1992 i od 1993 do 2000 godina.Potoa analiza na Moderniot rap koj jas go vikam Ritam i Bullshit t.e. R&B.Pozitivnata strana na Hip Hop Kultirata i univerzalnata poraka od seto toa.Analiza na zvukot na rapot od Golden Erata i Moderniot zvuk od pogled na Produkcijata i lirikata.Ako sakas da ja procitas knigata so gordost ke ti ja dadam da ja procitas na internet ja imam kaceno na blog,no se plasam mnogu da ne napravis edno Copy i Paste i da si ja izdades haha ...OK ne mora ti no moze nekoj drug.Oti ete pocnaa niz stip da mi gi kradat instrumentalite oti premnogu sum dobar i im veruvam na lugeto pa me kradat kako stignat.Da moi instrumentali koi jas si gi pravam.E i toa moze da ti dadam da cues so kef samo ti kazi dali sakas.
Toa e toa brat.Najmalku sto sakam e da se raspravam na forumov a posebno koga e vo prasanje nekoj kako tebe sto ubavo ja svatil preckata u razvojot u makedonskiot rap.Bidi pozdraven i samo napred.I pak ke ti kazam ako ne si bil na forumov nazad pred meseci,slobodno otidi i procitaj sto sum pisuval jas pa vidi dali nekade sum hejtal ili sum forsiral sve mislenje kako najtocno.Sekogas sum objektiven,realen i iskren.
Cao i se citame pak ;-)