Хип хоп културата во Македонија

H

HCL

Гостин
a na tebe od kade deka e gej,aj kazi primer?
Тоа што го пишав не беше факт. Крајно нелогично е да е вистина тоа дека Чаки е животно. Нели? :tapp:

....i za toa turbofolk me iznasmea....i plus ushte 4ekam primer koj na kogo rekol aj go tepame....
Пример: Пред 3 години имаше еден тип од Охрид кој сакаше да го тепа Пеше. Типот беше од на Аго екипата и никој всушност не разбра која е "правилната" причина за тоа. И ќе те замолам да не бараш повеќе примери, не сакам да навраќам стари спорови.

plus go znam bidejki namesto da ebesh,ti le4is komplexi po forumi...
Сеуште чекам да ми наброиш кои цури ги има ебено Пеше.

И ќе те прашам уште еднаш: Дали си од црниче?

Off Topic: Малку Македонски јазик да те потсетам дека 4 =/= Ч.

nesto kako tvoevo sranje...
Епа да ги склопиме во една книга? :wink:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
една љубов Легија
вие расправајте се за срање книги хах и што било друго ама само известување
ВО ВТОРНИК ВО 00-00 ВО ДИСКОТЕКАТА ХАВАНА ДА ДЗАКА НАКОТ ЌЕ ИМА КОНЦЕРТ
За сите полнолетни да бидете таму:vozbud::vozbud::vozbud:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Фала Богу еден салам да напише, а дали со концертот уствари ќе биде и промоција на новиот соло албум на Џака?

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Тоа што го пишав не беше факт. Крајно нелогично е да е вистина тоа дека Чаки е животно. Нели? :tapp:

Пример: Пред 3 години имаше еден тип од Охрид кој сакаше да го тепа Пеше. Типот беше од на Аго екипата и никој всушност не разбра која е "правилната" причина за тоа. И ќе те замолам да не бараш повеќе примери, не сакам да навраќам стари спорови.

Сеуште чекам да ми наброиш кои цури ги има ебено Пеше.

И ќе те прашам уште еднаш: Дали си од црниче?

Off Topic: Малку Македонски јазик да те потсетам дека 4 =/= Ч.

Епа да ги склопиме во една книга? :wink:

Епа да ги склопиме во една книга? :wink:[/quote]

Epa bidi siguren deka ke bide nesto fantasticno...

Samo edna mala kritika.Ne ti ja davam kritikata poradi "moeto rapersko ego"
tuku poradi nesto drugo.Bukvalno se slozuvam so tvojata dobra zabeleska za Egoto kaj site raperi u MK a mozebi i posiroko.Sum go videl toa mnogu odamna ama za toa ne se zamarav i ne pisuvav vo knigata oti i ti samiot ete gledas so se desava u MK kakvi se lugeto i deka ne razbiraat nisto okolu toa sto ti si go pisuval a i toa sto jas go pisuvam.Ako se vrnes nanazad niz postovive koi se stari poveke od pred 4 meseci ke vides deka
vo nieden moj post ne HEJTAM bla bla...toa e najniskoto sto moze da go napravi edna licnost.Procitaj nanazad i ke se uveris sto se sum pisuval okolu rapot.Celata kniga ja napisav inspiriran od ovoj forum i seta glupost zbrana u nego.Ako si za knigata slobodno pisi mi privatna poraka i ke vides kollu vredi mojata kniga a te uveruvam so dusa i so krv deka vredi mnogu.
E sega nesto drugo.Ti gledam ubavo ama bas perfektno si ja dolovil problematikata u MK za raperite.Deka site se iskompleksirani,deka site mislat oti NAJPAMETNO I NAJTOCNO mislat bez prostor za kritika i sovet.JAS SUM JAS I KOJ TE EBE TEBE.Ete toa e rapot u MK t.e. raperite u mk i celata rap mladina koja si dava za pravo da kritikuva na taj ton.
Inaku ti koga pocna da kritikuvas t.e. na eden nacin bezsmisleno i brutalno da navreduvas tuka na Forumov ti vsusnost gi kritikuvase site tvoi drugarcinja.Cela ekipa Legija RNS i site tie faci.E sega...jasno mi e koja ti bese celta.Jas celta ti ja svativ uste od pocetokot samo ne bev siguren deka ete ima nekoj sto resi da gi dupe forumdziive koi eve samo za toa gi biva bas kako sto mene me narece Serenje po Forum.Epa ako misles deka seram po forumov strogo te zamoluvam da vides dali vo nekoj moj post seram nekade ili so cel i sustina si davam pravo da pisam na forumov..
Idejata ti bese super,da im pokazes na facive kolku se iskompleksirani,samo sto ti ne go dolovi momentot bas najdobro.Pocna da gi kritikuvas t.e. vregas legija ne znam kako se ne gi opisa t.e. taka si se vikate izgleda vie u drustvo so legija ako si zivees oti mene taka mi izgleda ova.
I sega ti si cekase da vides kako ke reagiraat site ovde.OK.Po tvoeto predviduvanje so si si go stavil vo glavata trebase site da te napagame i da ti ukazuvame kako se tie najdobri zatoa sto sme Rap egoisti i mislime deka toa sto nie mislime e najtocno i deka raperite sto nie gi sakame se najjaki.Ete jas go slusam Labtekwon i za mene Lab ke bide najeklekti4niot naj dlabokiot i najteskiot folozofski raper na site vreminja poveke nad site raperi ama ako ti toa go negiras ke ti kazam brat OK toa e tvoe mislenje i ne za dzabe na net ne sakam da sporam so nikoj okolu raperite i stilovite...
Da se vratam...toa sto ti mislese ne ti ispadna.Taka velam oti nikoj od forumdziive ne ti rece abe seljak vaka taka vaj e podobar zaradi ova ovaj zaradi ona.I ako ti go kazaa toa toa ti go rekoa zaradi toa sto ti ne kaza nitu edna pricina poradi koja go velis toa sto go kaza.Znaci nikoj ne forsirase i ne pritiskase svoe mislenje tuku ti rekoa prestani so ljubomorata,gi falea deckite oti i ti sam da bideme realni a i cel balkan znae kolku se mokni Legijata i kolku se oni samo kvalitetni.Site samo se cudea kako mozese na najjakite faci da im go spustas kvalitetot bez nikakov prostor za toa osven ako ne si imas ti nekakva tvoja licna pricina.I sega koga site cekavme da kazes konkreten dokaza porati sto go misles toa ti velis deka ke videme nie kolku e seljak djaka koga ke ispiel 10 litra alkohol..malku smesno od tvoja strana ama se gleda deka si go forsirase ti tvoeto mnenie okolu raperite(koe e opravdano oti si imase svoja cel),no na malku pogresen nacin go napravi toa.
Inaku se soglasuvam mnogu so toa.Jas toj muabet go praviv so drugarot okolu Raperskoto Ego u MK.Cist primer davam za MC Massakar.Jas ne go slusam negoviot rap nikogas nitu ke slusam komercijalen rap.Ako go znaes Labtekwon,Double XX,Showmastaz,Buddah Monk,Bustin Melonz i drugi ke vides deka slusam kvaliteten rap.No zosto go povrzuvam MC Massakar so Egoto.Zatoa sto mnogu Hip Hoperi tuka na forumov go pcuvaat deckoto.Ziti majka jas ne znam zosto koga deckoto e tolku super prvo na licnost a vtoro u nekolku pesni mi se sviga negovata lirika.Ima vistina vo negovata lirika.I me mrze da pisuvam za nego pisuvav u temata otvorena za nego..
Taka da HCL HardCore Legionere,super e zabeleskata samo so na premnogu aroganten nacin i vo gresno vreme ja iznese.A sto velis deka poradi toa sto pisuvame isto sranje bi bilo da se stave vo knigata moja,ne bi rekol.Mojata kniga ima sosema druga cel.Filozofija za Rap stilovite,Analiza na rapot vo Istocna amerika i Zapadna Amerika od 1973 do 1992 i od 1993 do 2000 godina.Potoa analiza na Moderniot rap koj jas go vikam Ritam i Bullshit t.e. R&B.Pozitivnata strana na Hip Hop Kultirata i univerzalnata poraka od seto toa.Analiza na zvukot na rapot od Golden Erata i Moderniot zvuk od pogled na Produkcijata i lirikata.Ako sakas da ja procitas knigata so gordost ke ti ja dadam da ja procitas na internet ja imam kaceno na blog,no se plasam mnogu da ne napravis edno Copy i Paste i da si ja izdades haha ...OK ne mora ti no moze nekoj drug.Oti ete pocnaa niz stip da mi gi kradat instrumentalite oti premnogu sum dobar i im veruvam na lugeto pa me kradat kako stignat.Da moi instrumentali koi jas si gi pravam.E i toa moze da ti dadam da cues so kef samo ti kazi dali sakas.
Toa e toa brat.Najmalku sto sakam e da se raspravam na forumov a posebno koga e vo prasanje nekoj kako tebe sto ubavo ja svatil preckata u razvojot u makedonskiot rap.Bidi pozdraven i samo napred.I pak ke ti kazam ako ne si bil na forumov nazad pred meseci,slobodno otidi i procitaj sto sum pisuval jas pa vidi dali nekade sum hejtal ili sum forsiral sve mislenje kako najtocno.Sekogas sum objektiven,realen i iskren.
Cao i se citame pak ;-)

H

HCL

Гостин
Deka site se iskompleksirani,deka site mislat oti NAJPAMETNO I NAJTOCNO mislat bez prostor za kritika i sovet.JAS SUM JAS I KOJ TE EBE TEBE.
Не мислам баш вака. Проблемот е што текстовите во рапот многу често можат негативно да се разберат. Не зборам конкретно за Легија, може да биде било кој кој во своите текстови има силен и агресивен став, а во реалност да е многу фина и позитивна личност. Иако најчесто се рецитира за работи од вистински живот, сепак не треба текстовите буквално да се сваќаат, треба да се резбере дека има стилизирана уметност во нив.

Inaku ti koga pocna da kritikuvas t.e. na eden nacin bezsmisleno i brutalno da navreduvas tuka na Forumov ti vsusnost gi kritikuvase site tvoi drugarcinja.Cela ekipa Legija RNS i site tie faci.E sega...
Проблемот е во тоа што никогаш не напаѓам и вреѓам (барем не прв) никого на форуми. Си постојат правила на форумот кои не сакам да ги прекршувам. Туку често имам ладен и неразбирлив став кон работи кои други пишуваат и затоа им делува дека сум нападен и агресивен. Инаку едно брутално... Еве лично, кажи ми, зарем во друштво не си кажувате: Еј, пеер, абе пеер, не биди пеерче, еј фејќер еј, зошто си таков шупак...? Ако разгледаш убаво по моите постови ќе видиш дека не ги напаѓав Легија (освен имињата) туку правев контрадикција на вашите мислења (кои беа негативно наменети за мене).

ima nekoj sto resi da gi dupe forumdziive koi eve samo za toa gi biva bas kako sto mene me narece Serenje po Forum.
Па не си ме сватил баш, нешто друго сакав да проверам (не битно за вас). Инаку за серењето повторно ќе ти повторам "контрадикција на вашите мислења" поради:

na ovoj forum tuka samo se jadat gomna
Epa ako misles deka seram po forumov strogo te zamoluvam da vides dali vo nekoj moj post seram nekade ili so cel i sustina si davam pravo da pisam na forumov..
Па ме посра мене. Без разлика за тоа, милион пати кажав дека ако вие мислите дека сум ги посрал... :)

Pocna da gi kritikuvas t.e. vregas legija ne znam kako se ne gi opisa
Да не повторувам горе наведено.

Po tvoeto predviduvanje so si si go stavil vo glavata trebase site da te napagame i da ti ukazuvame kako se tie najdobri zatoa sto sme Rap egoisti i mislime deka toa sto nie mislime e najtocno i deka raperite sto nie gi sakame se najjaki.
Не, друго.

Da se vratam...toa sto ti mislese ne ti ispadna.Taka velam oti nikoj od forumdziive ne ti rece abe seljak vaka taka vaj e podobar zaradi ova ovaj zaradi ona.
Што значи тоа што ми го рекоа било off topic.

Site samo se cudea kako mozese na najjakite faci da im go spustas kvalitetot bez nikakov prostor za toa osven ako ne si imas ti nekakva tvoja licna pricina.
Се чуделе, затоа што рипале по постови. Ги интересирало само постот на тој HCL членот. Повели (the missing clue):

Абе вие разбирате ли од сарказам?
ke videme nie kolku e seljak djaka koga ke ispiel 10 litra alkohol..
Абе вие разбирате ли од сарказам?
super e zabeleskata samo so na premnogu aroganten nacin i vo gresno vreme ja iznese.
Таков сум, а за времето супер си беше.

I pak ke ti kazam ako ne si bil na forumov nazad pred meseci,slobodno otidi i procitaj sto sum pisuval jas pa vidi dali nekade sum hejtal ili sum forsiral sve mislenje kako najtocno.
Епа еве да те потсетам да се вратиш на далечната петта страна и да видиш дали во мојот пост (прастар, кога сум бил копиљ :)) имам посрано некого од Македонските рап артисти.

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10
aj vaka....mesto temava da ja polnime so vishe nepotrebni komentari i sve radi HCL,na tie shto ne im se svigja legija neka si kazat no da ne serat za niv...kako hcl...ja okolu temava vishe ne se zamaram...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Pa tocno deka na nekoj ke mu skisne.I mene mi skisna pa zatoa si pisuvav svoi postovi,
si pisuvav za svoi temi,celi statii za Tram 11,za Stip Hop,za stilovite u rapot i taka nataka.Zatoa ne se zamaram so vakvi gluposti oti i nie koga velime deka ne sme egoisti sekogas ke si bideme egoisti.Jebi ga.Ako na zenskite im e vsadeno da se ogovaracki i glupi soferki na mazite ke im bide beleg glupoto ego i brzoto sogoruvanje na masti u tikvata...

I sega svakam zosto poveketo postari stipski raperi se otkazaa od rapot.Te od takvi kako HCL i kako mene i kako nekoi drugi tuka.I ne samo zaradi voa tuku i mnogu drugi raboti...

Член од
25 август 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Makedonskiot rap e najdobar!!!! Koj ne go slusa sram da mu e!!!:tapp: Najdobri raperi i rap grupi: Toni Zen, Vrcak, LEGIJATA, P.U.K.A Kozmetika, DNK, DASKAL, MC Massacre, Edinstvena opcija, SAF, GreenOut, Andrej TNT, Gele-K, RNS, Ilija, Alidz, G Madda Funk i MC-KashiK-R t.e JAS!!! I'm the best of all!!! :p gggg :)))
:baeh::helou:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Makedonskiot rap e najdobar!!!! Koj ne go slusa sram da mu e!!!:tapp: Najdobri raperi i rap grupi: Toni Zen, Vrcak, LEGIJATA, P.U.K.A Kozmetika, DNK, DASKAL, MC Massacre, Edinstvena opcija, SAF, GreenOut, Andrej TNT, Gele-K, RNS, Ilija, Alidz, G Madda Funk i MC-KashiK-R t.e JAS!!! I'm the best of all!!! :p gggg :)))
:baeh::helou:
Се мислам шо да пишам за болдираново, но некако останувам без зборови......КАКВО ИДИОТСКО МИСЛЕЊЕ Е ОВА ЗНАЧИ

Член од
25 август 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
[

Mene mi se svigja LEGIJATA ama najmnogu Vrcak, MC Massacre, Toni Zen i DNK

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Yo yo Kashik...watz crackin lil nigga :)

Милк-шејк генерација, јебига.

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Mene mi se svigja LEGIJATA ama najmnogu Vrcak, MC Massacre, Toni Zen i DNK
Pozz do site na KAJGANA
Ова е типично за неинформирани почетници во рапот шо врска немаат од музиката. Како прво бе друже од кај најде дека Врчак е рап? Врчак го праи ебеното Р`н`Б шо во америка Гас Стопанкин ебава а сеа овде се палат дечињата на него и кремците.Да си го исклучиш тоа сместа ако се сметаш за рапер и ако планираш да напредуваш во андерграунд.
Врчак ти е само тежок крем.
Втора работа тони зен ти е еден од најкомерцијалните рапери што излегол.Го нарекувам сепак рапер,ради шо има направено неколку траки кои не ги ставил никад на албум а се добри,и има преслушано музика,али типот знае каде лежат парите а сепак и сака слава па го праи тоа срање шо денес го слушате и мајче ебавате на тие песни.Иако се глупа комерцијала.
Днк никогаш не знаеле каде се наоѓаат.Дали се црни или бели.ДНК се изгубени овци,што кај и да е волкот ќе ги папа еден ден.Днк го срамат рапот денеска особено македонскиот.

ако некој навистина планира да слуша квалитетен македонски рап ќе му го препорачам ова само:

Siv Dom
Da Dzaka Nakot
R.N.S.
Green Out
SAF
Chista Okolina
Puka Kozmetika
Paradox

Преслушајте ги овие работи,па почнете да се занимавате со нешто квалитетно како 2pac, Snoop Dog, Dr.Dre, Eminem,N.W.A, DasFX,KRS one and stuff.
Воедно посетете го македонскиот форум за рап - www.sivdom.tk залченете се и разменете мислења околу рапот,симнете најнови албуми и дружетесе.

WWW.SIVDOM.TK

Kajgana Shop

На врв Bottom